onsdag 24 september 2008

Quick hits...

...från NFL:

* See No Evil gör pengar! Tell your friends, call everyone, let's have a block party! Nej, mer seriöst då. Jag har inlett säsongen 11–5–1 och ni som har tagit hårig rygg har plussat 5.31 units. Det vill säga, om du spelat 100 kronor per unit har du gått 531 kronor plus, om du spelat 1000 kronor per unit har du gått 5310 kronor plus – och så vidare. Den gångna helgen gav ett perfekt 4–0-resultat – men det är sällsynt och blir svårt att upprepa. Redan till helgen ser det betydligt svårare ut. Men kom ihåg: It's not a sprint, it's a marathon.

* Med ett svårslaget (in a bad way) facit på 31 segrar, 84 förluster, inte ett enda slutspel och ett oräkneligt antal suspekta beslut så är klockan slutligen slagen för Matt Millen. Idag sparkade Detroit Lions en av NFL:s mest inkompetenta general managers genom tiderna.

* Ett annat krislag som agerar för att bryta sin negativa trend är St. Louis Rams. QB Marc Bulger har bänkats till förmån för den sju år äldre Trent Green. Startande cornerbacken Fakhir Brown har fått kicken. Två moves som visar att a) HC Scott Linehan är rädd att få kicken och b) den som inte spelar hårt och på toppen av sin förmåga ryker direkt. Rams har ett handicap på +8.0 hemma mot Buffalo Bills på söndag. Det är inte otänkbart att vi får se en positiv reaktion för Rams i skenet av de förändringar som skett.

* Mitt Atlanta Falcons är 2–1. Det finns två sätt man kan se på detta. 1: De har bara vunnit mot två riktigt pissiga lag i form av Detroit och Kansas City. 2: De har bara vunnit mot två riktigt pissiga lag i form av Detroit och Kansas City, men de har också krossat båda lagen och visat att man tar alla uppgifter på allvar och helt klart inte är något strykgäng. Nyckeln för Falcons är helt klart att kunna springa bollen – RB Michael Turner blev utnämnd till veckans spelare både vecka 1 och vecka 3. Vecka 2 fick han bara 14 carries – och då förlorade Atlanta i Tampa. Det verkliga testet kommer på söndag: Carolina, på bortaplan. Då får vi veta lite mer om vad det här Falcons-laget går för. Carolina är favoriter hos oddsmakarna med en touchdowns marginal.

* Plaxico Burress, New York Giants stjärnreceiver, missade en träning och blev genast avstängd en match av klubben. Hans agent Drew Rosenhaus – enligt alla indikationer en riktig orm – hävdar att Burress frånvaro berodde på ett "akut familjeärende". Om Giants inte tar tillbaka avstängningen kommer Burress missa matchen mot Seattle Seahawks den 5 oktober.

* Det finns en svensk i NFL. Well, kind of. Carl-Johan Björk är med i Cincinnati Bengals trupp som en så kallad "international practice squad player" – en utländsk spelare som inte räknas mot den normala truppen och som ska finnas med hos lag i fyra olika NFL-divisioner varje säsong. Björk, eller "Micro" som han kallas av football-svenskar, har tidigare representerat Dallas Cowboys och Green Bay Packers i samma roll. Det går lite sämre för hans nuvarande lag...läs Micros blogg om problemen i Bengals här.

* Kommande helgs matcher i Viasat Sport är, på söndag:
19.00 New York Jets–Arizona Cardinals
22.15 Dallas Cowboys–Washington Redskins
02.15 Chicago Bears–Philadelphia Eagles
Och så Monday Night Football, natten mot tisdag svensk tid:
02.30 Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens

Inga kommentarer: