onsdag 24 september 2008

Årets citat...eh...eller nåt åt det hållet

"I en basketmatch finns det bara ett eller noll poäng. Mitt mål är att få ett poäng i varje match och får jag inte det så är jag missnöjd."

Eh...säger Benson Callier verkligen så här? Jag anar en taskig översättning. För jag tror inte Jonas Fredriksson kommer vara helt nöjd om Benson Callier snittar 1.0 ppg den här säsongen...

***

På tal om poängsnitt, Uppsala kan ha hittat en scorer. Han snittar 17.66 poäng ppg under de tre träningsmatcherna i Finland, och det är väl lika bra att lära sig stava till Mindaugas Budzinauskas redan nu.

***

Efter kontrakteringarna av McNaull och Cipriano har Norrköping inga mer profilstarka värvningar kvar på agendan – just nu i alla fall. Det här är gänget som ska göra't för Dolphins i år – både i Ligan och i BBL:

G Andrew Pleick, 1980, 196/93
G Gee Gervin, 1976, 190/80 (US)
G Anton Saks, 1989, 200/93
G David Bergström, 1975, 184/89
G Mikko Riipinen, 1987, 176/75
G Pontus Krantz, 1989, 189/83
F Fred Drains, 1971, 194/104
C Fredrik Rauge, 1988, 205/131
C Joseph McNaull, 1972, 208/107 (US-Polen)
C Pedro Cipriano, 1983, 205/112 (US)

***

Lika bra att ge Toni Caktas sparken direkt. Killen är ju för fan torsk på fotboll...

***

Vi hör alltså att Sundsvall Dragons har erbjudit Olivier Ilunga ett kontrakt. Det låter lite märkligt (läs: desperat) om det stämmer. Han skulle förbättra Sundsvall defensivt, men i övrigt är ju Srdan Subotic en bättre pointguard och Adam Alexander en bättre skytt? Men grejen är väl att Sundsvall vill skiljas från Antonio Kellogg och värva amerikanskt inside istället nu när allt pekar på att Joakim Kjellbom hamnar i Grekland.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kjellbom till Grekland?
FYI. Insatta källor skvallrar om att Norrköping är närmare kontrakt med Jocke än både Dragons och Iraklis. Och att Kjellbom är rejält sugen...

See No Evil sa...

Det har jag extremt svårt att tro. Om Joakim Kjellbom hamnar i Norrköping ska jag skicka en hel låda med bananer till dig. Mejla namn och adress till seenoevil@tipsychimps.com...

Anonym sa...

I andra forum/bloggar talas det om internettroll, dvs sådana inlägg som bara är till för att skapa pseudodiskussioner, reta folk - you get the picture.

Med tanke att någon i Dragons forum påstått (eller något - svårt att tyda riktigt) att Jocke är klar för Uppsala har jag extremt lätt för att ta ovanstående som just ett troll-inlägg.

Äter troll bananer?

Anonym sa...

Bortsett från allting annat, bör inte Sundsvall vara lite desperat?
I fjol gick Sundsvall till final inte tack vare, utan snarare trots Peter Öqvist. Spelarmaterialet var helt enkelt för bra för att inte gå åtminstone till final.
Men väl i finalen kunde Öqvist inte skjuta ett enda skarpt skott trots magasinet fullt. Istället skickade Sundsvalls coach iväg det ena lösplugget efter det andra.
I försvar; vad måste du göra mot Solna? Jo, ta bort mitten, Mbemba och McKnight får inte penetrera i mitten. Vad gjorde Sundsvall? Jo, spelade i princip straight up man-man i tre matcher och mitten var en 12-filig motorväg - utan rush-hour - för Solna. Varför spelade man inte en 1-3-1-zon? Okej, du ger bort treor, men dem får Solna ändå och det var inte treorna som dödade Sundsvall.
Man kan också fråga sig varför Solna, som bara hade Lesli och Salaam inside aldrig hade foulproblem, medan Sundsvall som fick gå tungt på Kjellbom och Pero hade det i varje match ... (Och jo, jag inser att KcKnights försvar på Wesby spelade roll, men det är just sådant som en bra coach hittar botemedel mot när du lirar mot samma lag flera fajter i rad - fråga Salminen).
I anfall, Sundsvall var mycket större men kunde inte få in bollen inside. Bl a därför att Öqvist inte insåg att Subotic hade problem mot en pressande försvarare. Om det var jag hade jag bytt ut Adam A och gett bollen till Subotic, Wesby eller Guyton, hela tiden beroende på vem som inte har McKnight eller Mbemba på sig. De två andra får bli spot-up shooters och space the floor. Om Subotic fortsätter att vara usel, ut med honom och in med vem fan som helst som kan dribbla en aning.
Hade Sundsvall vunnit då?
Kanske inte, för Solna var på riktigt i finalen, men herregud, Öqvist. Du måste som coach i en guldfavorit ha mer att säga i en time-out än att "go out and win us this ball-game".
Alltså, med Ollie i laget får man bättre D, man får möjlighet till penetration (och fler turn-overs ...) och man får speed. Ollie ger Sundsvall lite edge.
Frågan är bara om Öqvist kan handskas med det utan att skära sig.
Till sist, Kjellbom till Norrping? Till Kelly "Small-ball" Grant som för säkerhets skull just värvat två stora?
Jo, och David Bergström ska lira power forward.