torsdag 14 augusti 2008

Know your chimps!

Vilka?
Varför?
Jo, ni har alla ställt er själva frågorna.
Vilka är aporna? Varför är aporna?

Varför svarar vi på varje dag: Vi gör det vi gör för kärleken till sport och till er läsare.
Vilka svarar vi aldrig på. Vi är anonyma och vi är det av en anledning. Men vi förstår att det finns ett intresse av att lära känna oss.

Så i dag är det premiär för ett nytt inslag som vi kallar "Know your chimps!"
Serien är en så kallad Q&A. Questions och answers. Frågor och svar. Det kan vara frågor från er, eller frågor från de andra aporna.

Vi rivstartar med självaste Blindapan - See No Evil. Här ställer vi honom mot väggen med frågor om identitet, spel, hatet mot Eli Manning - och vad han egentligen lyssnar på.
Håll till godo:

Q:
Du kallas blindapan. Varför?
A: Jag är den enda i apkvartetten med markant nedsatt syn. Det förklarar åtminstone 40% av mina förluster på NFL-spelen förra säsongen. Jag läste fel på vem som var hemma/borta, tryckte på fel knapp etc.

Q: Du har såna feta flaskbottnar eller?
A: Nä, om jag hade det skulle jag sätta fler spel såklart. Jag gillar att kisa och chansa. Den här helgen kommer jag chansa på en bortaseger mellan Tennessee och Oakland till exempel. Kom ihåg vart ni läste det först. En annan chansning är att Manny Dies snart kommer signa för ett ligalag, som INTE är Sundsvall Dragons. Märker du hur smidigt jag undviker ämnet?

Q: Jag märker det. Vad heter du egentligen?
A: See No Evil. Blindapan är bara ett smeknamn. Det vet väl alla som gjort en whois-sökning redan?

Q: Fair enough. Tipsychimps, och framför allt du, har påståtts komma ifrån allt från Kiruna till Ystad. Men var kommer du ifrån?
A: Jag har bott över i princip hela Sverige så jag är mer rotlös än de flesta tror. Detsamma gäller ju dig och mina övriga bröder på Tipsy. Jag tror det är en förklaring till varför jag lyckas vara så opartisk också; vi har aldrig varit tillräckligt längre på en ort för att fatta tycke för ett lag i till exempel Basketligan. Trots att jag får frågan om vilka jag hejar på hela tiden. I Solna tror dom att jag hejar på Sundsvall, i Sundsvall tror dom att jag hejar på 08, och i 08 tror dom att jag är Janne Marklund. Classic.

Q: Om vi säger så här då: Vilka lag i sverige håller du på?
A: Alltså, det är ju ett skittråkigt svar, men jag hejar bara på dom jag spelat på. Helt ärligt. Men när jag var yngre hejade jag på Djurgården i ishockey av någon anledning. Hade en sån där rutig toppluva också. True story.

Q: Djurgården... Du måste ju vara stockholmare.
A: Jag kanske inte ens är född i Sverige?

Q: Det här är den sämsta Q&A:n genom tiderna.
A: Det har du alldeles rätt i. Men vi kan ju inte döda mystiken innan vi ens firat ettårsjubileum.

Q: Det här vet vi - du gillar verkligen inte NY Giants QB Eli Manning. Varför inte?
A: Har aldrig gillat Eli, inte ens innan han fuckade mig hårt i slutspelet förra säsongen. Grejen är att han har en kontraproduktiv attityd, han får en dålig hållning och sänder ut negativa kroppssignaler när han möter motgångar. Det är en av de värsta egenskaper du kan hitta i en quarterback. Det kan vara riktigt emotionellt urholkande för lagkamraterna du förväntas leda när de ser att du inte tror på dem. Eller på dig själv, för den delen. Eli gjorde ett bra slutspel på väg till Super Bowl, men det som vann matchen mot Patriots var deras d-line. Just for the record.

Q: Kul att du nämnde ordet record. Hur gick det med spelandet för Blindapan den gångna säsongen?
A: Se första frågan. Okej, det gick åt helvete. Men i år tar jag nya tag. Funderar på att göra nåt annorlunda och tippa alla grundseriematcher i NFL, varje vecka. Ska man hugga kniv i mörkret kan man lika gärna göra det ordentligt... Sen tycker jag att det gick rätt okej i Basketligan tills jag hamnade i en svacka kring allstar-matchen typ. Förresten, vem fan är du att dissa mitt record?!

Q: Lugn nu (men mitt, Hear No Evils, record är bättre). På sajten lirar ni friskt. Hur mycket lirar du i verkligheten?
A: Mer. Men det är inga stora summor, inga summor man inte har råd att förlora; money management är något jag lägger stor vikt vid. Även om det kanske är svårt att tro när man studerar min spelhistorik på sajten... Men det är viktigt att påpeka att jag aldrig lägger ut spel jag inte tror på och har analyserat på sajten. Privat spelar jag många plojspel bara för underhållningens skull. Spelar till och med på soccer!

Q: Vad jobbar du med?
A: Jag är bloggare och spelanalytiker på en sajt med fokus på amerikansk idrott typ basket, ishockey och amerikansk fotboll. Men vi bevakar även en del svensk idrott, typ Basketligan. Allt sker anonymt.

Q: Jag fattar att du har ett till jobb. Ballparka det. Kontorsjobb? Har ett fysiskt krävande arbete? Bär någon typ av uniform? En enda ledtråd, please?
A: Hmm...okej, eftersom det verkar vara allmänt förstått att Tipsychimps fortfarande inte drar in the big bucks (så jävla orättvist, jag vet!) och eftersom det inte finns så många trust fund kids i Sverige så: Ja, jag har ett annat jobb. Ett kreativt jobb, får jag väl säga då. I could tell you more, but then I would have to kill you.

Q: Okej, vi släpper de superprivata frågorna. Hur ser en ledig dag i See No Evils liv ut?
A: Den är fruktansvärt förutsägbar. Lika delar musik, fest, sport (både sådan man tittar på själv och sådan man utövar) och socialt umgänge. Inget extraordinärt. Men jag gillar att läsa, vi pratar inte så ofta om litteratur i den här bloggen, men ja, jag läser. Är vi klara snart? Jag måste in och dubbelkolla namnet som domänen står på, kom jag på...

Q: Strax klara. Intressen förutom sport är alltså musik exempelvis? Vill du specificera dig?
A: Tja, jag brukar ju droppa en del musik-referenser i den här bloggen. Det vet våra trogna läsare. Jag har gått på Smashing Pumpkins-konserter med Fredrik Jönzén och jag har dansat i extas till N*E*R*D med Jakob Törnell. Så jag är lite svår att definiera på min musiksmak, tror jag. Det vet ju du, du var ju med på Jay-Z.

Q: Det här blir jäävligt långt, du. Ska vi säga så här: Tack för att du ställde upp i del 1 av den här fantastiska serien. Och om vi får fler frågor från läsarna (mejla chimpmaster@tipsychimps.com med frågor till en eller alla apor) så kan vi väl återkomma?
A: Deal. Jag ser fram emot att grilla dig om ett par dagar, din jävel.

Inga kommentarer: