fredag 15 augusti 2008

Gimme some Mo

LeBron, eller LeeeBron som han tydligen heter enligt SVT, har all hjälp han behöver i Peking. I Cleveland? Not so much.

Men här kommer en nödförsändelse från Milwaukee Bucks. Mo Williams, pointgurd med skön statline på cirka 17 pinnar och 6 ass, lirar med Cavs kommande säsong.

Cavaliers tradeade till sig Williams i en tre lag och sex spelare fet deal.

Så här blev det:

Cavs får: Mo Williams (pg).
Cavs förlorar: Damon Jones (pg), Joe Smith (pf).
---------------------------------------------------------------------
Bucks får: Luke Ridnour (pg), Adrian Griffin (sf), Damon Jones (pg).
Bucks förlorar: Mo Williams (pg), Desmond Mason (sf).
---------------------------------------------------------------------
OKC får: Joe Smith (pf), Desmond Mason (sf).
OKC förlorar: Luke Ridnour (pg), Adrian Griffin (sf).

Och det här betyder det:

Cavs: LeBron får hjälp offensivt av Mo Williams som kan skapa för sig själv och för andra. Det tar bort en hel del press, även om Williams inte är en traditionell point guard. Samtidigt tappar man Joe Smith som hade en viktig roll i Cavs söndervittrande (ja, vi menar dig Ben Wallace) frontcourt. Man sänder också en signal till King James att man ska göra allt för hjälpa honom - och därmed håller man stjärnan på gott humör.
Man ska komma ihåg att Cavs har stålar kvar och fortfarande kan göra något åt insidespelet.

Bucks: Man tappar Mo Williams, som är bra, och atletiske forwarden Desmond Mason som gav laget kring 10 poäng och fyra returer per match. Och man får i princip... Ingenting. Ridnour har skills, men är inte atletisk och har inte utvecklats som man hade hoppats efter att ha draftats som nummer 14 av Seattle 2003.

OKC: Stora vinnare. Förutom att man faktiskt får mindre payroll och blev av med två spelare man inte har någon användning av så fick man också två användbara spelare. Nu passar väl gamle Joe Smith inte in i projektet OKC, men han blir inte svår att dumpa i utbyte mot ett skönt draftval vid tradedeadlinen om man vill. Och för all del, man kan dumpa Mason då också. Både Smiths och Masons kontrakt är utgående.

Här har ni Mo Williams:

2 kommentarer:

Anonym sa...

inte direkt något "blockbuster"-byte och inte heller något som gör något lag nämnvärt bättre. Lebron är i princip fortfarande ensam.

Hear No Evil sa...

Jag vill mena att både Cavs och OKC blev bättre. Till och med nämnvärt bättre. Cavs vinner ju inte East bara för det här, och OKC går ju inte till slutspel... Men man blev så mycket bättre att det var värt att nämna i alla fall.