onsdag 18 juni 2008

LIVEBLOGG - GAME 6

Det här är en så kallad liveblogg. Den här posten fylls på kontinuerligt. Uppdatera din webbläsare ofta.
Senaste inlägg hittar du alltid längst upp och vi kommer att dela upp inläggen i quarters för läsbarhet - och din njutning.
Välkomna.


----- Q4 ---------------------------------------------------------------------

06.10: Vi har saker att göra, folk att träffa, musik att lyssna på och frimärken att slicka på. Så vi säger god natt för den här gången. Vi älskar er - och vi ses. Heja Sverige.

06.07: Säsongens sista basketspel missades av Hear No Evil och Crap No Evil. See No Evil, som fick frispel och la fem spel, satte två av dem.

06.05: ANYTHINGS POSSIBLE! För att citera Garnett. Fantastiska scener, som alltid när ett mästerskapet är klart. Man är nästan lite rörd. Jag kan inte komma på någon som förtjänar ett mästerskap mer än Garnet och att han får vinna en i the Garden är ju en saga i sig.
Michelles intervju blev lite speciell. Men Garnett var medveten nog att få ur sig sin klassiska "Michelle, you look good tonight."
Nu ville jag skriva lite om prisutdelningen. Men TV4 Sport väljer att börja visa repris på matchen istället. Negativt.

05.48: Boston är en fantastisk sportstad, som häften av aporna faktiskt besökte så sent som i mars för att hänga och se basket och hockey. Boston kommer att gå bananer i natt. Det unnar vi den. Vi önskar bara att vi var där. Men vi kan i alla fall passa på att hälsa till alla på vår stamkrog Daisy Buchanans.
Och hälsar gör vi med några strofer ur Bostons egen anthem, Journeys "Don't Stop Believing":

Working hard to get my fill
Everybody wants a thrill
Paying anything to roll the dice
Just one more time
Some will win, some will lose
Some were born to sing the blues
Oh the movie never ends
It goes on and on and on and on

Don't stop believing
Hold on to that feeling
Streetlight people
05.41: Här kommer den: Sam Cassell - phone home.

05.40: Vi har ju tjatat om det här ända sedan finallagen blev klara, men vi kan gott ta det igen: Problemet för Lakers är ju att de inte kan matcha upp defensivt. Kobe kan kontrollera en spelare vilken du vill av Rondo, Allen eller Pierce, men ingen annan i Lakers kan kontrollera nån av de två som blir över.
Det är den stora skillnaden i mina ögon.
Det plus det otroliga försvar man har spelat på Tex Winters fantastiska triangle offense samt hur en spelare som Pierce har slitit kalsongerna av sig mot Kobe (och hjälpen på Kobe! Blixtsnabb och smart).

05.34: Kevin Garnett sparade det bästa till sist. Jävlar vad bra han har varit i dag. Precis som alla Celticsspelare. Men MVP måste ju gå till Paul Pierce.

05.26: Två treor av Ray Allen, utropstecken som de amerikanska kommentatorerna kallar dem.. Vår ständige nordamerikanske källa messar: Inte illa med ett porslinsöga.

05.23: Hur kul är det med garbage time redan när Q4 börjar? Tja, jag rankar det någonstans mellan krig och mattelektion i gymnasiet på fredag eftermiddag.

05.21: See No Evil passar på att tacka för sig. Matchen är avgjord, han går på knäna och han har viktiga saker att göra i dag. Kvar lämnar han en halv chipspåse, ett berg tomma Red Bull-burkar och en urdrucken mugg, med reklam för NBA Store på 5th avenue, Varma Koppen.

----- Q3 ---------------------------------------------------------------------

05.12: Vi sitter och snackar lite om framtiden för Boston. En parallell som snabbt kommer till tankarna är Miami Heat, som på ett liknande sätt offrade sin framtid för en chans att vinna NU när man tradeade till sig Shaquille O'Neal. Vi har skrivit om det förut, och vi tycker att det var helt rätt trots att Miami nu harvar i botten. Jämför med ett lag som Dallas som varit semi-dominanta i flera säsonger. Tror ni inte Mark Cuban hellre skulle byta sin fina segerprocent som de haft flera säsonger i rad mot en enda mästerskapsring?

Och faktum är att Celtics har ett betydligt bättre utgångsläge än Heat hade efter sin första titel. Garnett är 32, Ray Allen är 32 och Paul Pierce är 30. De är långtifrån lastgamla, och nu när de fått guldsmak kommer de säkerligen känna sig hungriga efter mer nästa säsong. Rutinen balanseras upp av främst Rajon Rondo, 22, och Kendrick Perkins, 23. Celtics kommer givetvis behålla sina big three även nästa säsong, men därefter är det inte otänkbart att man försöker tradea Ray Allens monsterkontrakt för att fria upp utrymme under lönetaket och kunna föryngra laget. Så här är löneläget för nyckelspelarna i Celtics de kommande åren:

2008/09:
Garnett 24 millar
Pierce 18 millar
Allen 17 millar
Perkins 4 millar
Posey 3,5 millar
Rondo 1,6 millar
2009/10:
Garnett 16 millar
Pierce 19,8 millar
Allen 18,8 millar
Perkins 4 millar
Rondo 2,6 millar
2010/11:
Garnett 18,8 millar
Pierce 21,5 millar
Perkins 4 millar
Rondo 3,8 millar
2011/12:
Garnett 21,2 millar

05.08: Pau Gasol försökte stjärta in mot P.J. Brown. Men Brown är för smart - och Gasol hamnar på backen. Det sammanfattar på nåt sätt Gasols finalserie.

05.03: Varför har Pau Gasol inte klippt sig? Då hade han i alla fall fått nåt vettigt uträttat den här finalserien.

04.57: Det är ju en sak att bli utspelad. Men att bli outhustled i en final... Det får inte hända. Let's go Lakers! Ge oss en intressant Q4.

04.50: Indifferent, sa JVG om Lakers. En mer träffande beskrivning kan vi inte komma på när See No Evil öppnar kvällens tredje Red Bull. 73-48 med 6.48 kvar av perioden.

04.46: Fem fouls på Perkins. Det är negativt för Celtics. Man ska inte underskatta Perkins värde som försvarare. Han ger Garnett licens att leva rövare i D och dessutom slippa Gasol. P.J. Brown har visserligen varit bra, men med begränsade minuter.

04.42: Nu kör vi igen. Vad förväntar vi oss? Tja, ett Lakers som åtminstone närmar sig sin egen kapacitet. Det innebär att Odom och Gasol måste skärpa sig. Radmanovic då? undrar du. Ja, han har 0 poäng, 1 retur och 0 assist. Med den statlinen tror i han har nått sitt max.

----- Q2 ---------------------------------------------------------------------

04.31: TV4 Sport-reklamen – ja, precis den, med de frusna sportbilderna som glider in i varandra – den är gjord av Lina, 17, på Nackagymnasiet. Hur vet vi det? Jo, hon praktiserade hos oss förut. Sen hittade hennes praktikhandledare henne i städskrubben tillsammans med Pick No Evil och vi fick veta att vi inte längre skulle räkna med några praktikanter på Tipsychimps.com.

04.28: Utklassningen är uppenbar. Det vi undrar är: Har Stråhle gett upp och gått och lagt sig nu?

04.25: 58-35 i halvtid och det Celtics visade i Q2 kan vi under inga omständigheter kalla något annat än mästarklass.
Samtidigt som Celtics är hökar i försvar och flyttar boll som om den var en het potatis så låter Lakers de vitgröna att dominera också.
Vad hände med Lakers ball movement? Flexibiliteten? Offensiven som kunde ta sig in i Fort Knox förut är stel och fantasilös, försvaret är hönsgård. Hade det varit hockey hade jag föreslagit att skicka ut en fighter och mucka gräl med nån, bara för att väcka laget.

04.18: Såg ni det där? SÅG NI DET DÄR!? Foulad av Lamar Odom sätter KG ett vansinnigt skott. Ett sånt skott som för evigt kommer att bli förknippat med Celtics finalseger 2008. Om inte Brian Scalabrine kommer in och gör en 360 i trafik.

04.16: Jordan Farmar gör en så kallad Henrik Carlsson-drive. Alltså, han skenar mot korgen i 190. Resultatet av en sån drive är oftast foul, gärna offensiv, eller nån form av avslut som i bästa fall nuddar ringen.

04.13: Varför har Paul Pierce pannband på sig till och med när han blir intervjuad innan match? Vad döljer han bakom pannbandet?

04.12: Reklam för tv-serien "Titta han flyger" på teve. Den handlar inte om Big Baby.
Tre minuter kvar av första halvan.
Viktiga tre minuter för Lakers.

04.05: Lakers tvingas till en till time. 5.20 kvar - 43-29 och det är Celtics bänk som ökar avståndet. Är vi på väg mot en blowout? Dessutom är Ray Allen tillbaka efter sin svåra ögonskada som antagligen kunde ha kostat honom livet. Men Allen vägrar vika sig, trots att smärtan förmodligen är the mother of all smärta. Vilken kämpe!

04.02: Jesus is back in the building!

04.01: Han har varit helt okej hittills i matchen. Och nu hittade jag Rajon Rondos blogg. Den är lite smårolig, många svordomar fast alltid censurerade med #$%&-tecken. Bland annat har jag fått lära mig att "One Missed Call" är "the wackest, most horrible, sorry, miserable, lousy, inappropriate, disappointing, pathetic, deplorable, atrocious, awful" film den gode Rajon någonsin sett. Fast ändå kvalar den inte in som nummer ett på Rondos lista över sämsta filmerna – det gör en basketfilm! Länk till bloggen hittar du här.

03.57: Celtics har sju offensiva returer, Lakers har ingen. Eddie House sätter en så kallad dagger (väldigt tidig... men ändå) och Lakers tvingas ta time med 6.25 kvar av andra - 38-29 till Celtics. Och vi kan väl konstatera än en gång: Celtics bänk är fan så mycket mer produktiv än Lakers dito.

03.56: Och bara för att jag skrev det där nyss om att hjälpa sin kompis så rusar Gasol och Vujacic fram för att hjälpa Turiaf upp på fötterna... Typiskt.
Och vad gäller den tekniska foulen på Celtics illegal defense. Va fan, ge Big Baby en break. Han är ju vindögd.

03.48: Tänk på det här, jag har gjort det: När en Celticsspelare hamnar på golvet är det 8 000 lagkamrater där på en halv nanosekund och hjälper honom upp. När en Lakersspelare åker i golvet? Inte lika intressant att hjälpa till. Visst, nån lagkamrat kanske spatserar dit efter några sekunder. Men det är skillnad i hur man ställer upp och står upp för sin kompis.

03.44: Försöker Doc tända laget? Känns onödigt med en teknisk i det här läget...

03.43: Är det en björn? Är det en badboll? Är det... Nej, tamejfan. Det är Big Baby! Glen Davies är inne för första gången den här finalserien. Vi älskade honom redan i college och avgudar honom nu. Nu luktar det Celticsseger ända hit till Sverige.
Å andra sidan är The Machine inne och satte dessutom ett skott.

03.40: Vi är igång med andra. För er som inte greppat så är vi två apor som skriver den här livebloggen i natt, Hear No Evil och See No Evil.

----- Q1 ---------------------------------------------------------------------

03.38: Q1 tillhörde Celtics. Inte bara för ledningen med 24-20, utan för de besked vi såg av lirarna i vitt och grönt. Rondo ser mer hungrig än hämmad ut, Garnett är het, Allen är het, Perkins är där och sparkapitalet i Celtics heter Paul Pierce, och har varit den här matchseriens bästa spelare så här långt.
Lakers? Gasol kall som den pol (syd eller nord) som är kallast. Kobe är fortfarande för ensam. Och vart är The Cow, The Machine, The Cone eller vad han nu kallas?

03.30: Luke Walton, förresten. Hahaha. Nu kom jag att tänka på Pickys fantasylag: Luke Walton, Kyle Korver och Paul Millsap. Hahahahaha. Det är lika jävla kul varje gång. Greppa detta: Picky Got Hoops BBK är 2126.5 poäng efter ledaren i vår egen liga. Vi tar det igen: 2126.5 poäng!

03.28: "Luke Walton ser ut som att han skulle kunna vara gäst i the Jerry Springer Show", säger Heary. Själv tycker jag att Doc Rivers tittar på domaren med samma desillusionerade ansiktsuttryck som mannen som tidigare under kvällen fått veta att hans flickvän sedan ett år egentligen är en man.

03.27: Vill du och vågar du så kan du klicka på aporna som tänt lamporna för att se våra respektive officiella spel. Privat har Hear No Evil bettat hårt på att Garnett ska ha sin bästa match i slutspelet. Det är tid.
20-18 till Boston. Lakers tar time. Och Garnett är 4 av 6, 8 pinnar - och ser ut att vara den vi alltid vetat att han är.

03.21: Förutom att Kobe har satt tre treor, Rondo fortfarande skjuter bättre än vad folk tror och Pierce kan lura astronauten Radmanovic till månen så är det mest Perkins prägel på matchen jag reagerat på hittills. Gasol kan inte stjärta in mot Perkins. Perkins är för tung, för stark.
Men Gasol borde ju vara smartare. Utnyttja din skills, Pau!

03.12: Konversation mellan SNE och HNE i inledningen av matchen:
SNE: "Shit, vad Allen har lyft sig i finalserien. Vilka siffror!".
HNE: "Ja, jag kan inte minnas att nån spelare någonsin gjort ett sådant remarkabelt lyft efter att ha haft en svacka i princip hela slutspelet. Jag tycker han har varit helt enorm, näst bäst efter Pierce. Egentligen har han ju bara en enda svaghet. Att han aldrig drivear."
SNE: "Och det var ju just det som fick igång honom hyfsat när han strugglade i conference finals, att han inledde matcherna med att drivea."
HNE: "I förra matchen skrev jag det i livebloggen, varför i helvete drivear han inte. När han till slut gjorde det på Vujacic så var det ju som att gå förbi en ko."
SNE: "Hahaha, det ska jag döpa om Vujacic till. The Cow istället för The Machine."
HNE: "Men idiot, en KON. Som i en KONA, inte en KOSSA."
SNE: "Hmmm... The Cone? Conehead?"

03.11: Vi är igång och Kendrick Perkins är tejpad med sån där brun packningstejp på skuldran. Intressant. För övrigt ser Rondo långt ifrån hämmad ut av sin skada.

----- PREGAME ---------------------------------------------------------------------
02.55: Gräver bland missade mejl tidigare under slutspelet, och hittar det här från en gammal ligaspelare. Inkommet efter matchen mellan Spurs och Lakers, där jag (See) fick ett rejält bryt på Sasha Vujacic som sänkte en poänglös trea på buzzern och i samma veva sänkte Crappys spel mot spreaden. Saxat ur den f.d. ligaspelarens mejl:

"Laste era nedsattande kommentarer om den underbara Sasha Vujacic, som for ovrigt endast ligger bakom Gasol och Bryant i Lakers med sina 23.6 poang/48min. Han ligger aven 2:a av alla finalspelare i clutch poang efter Kobe.http://www.82games.com/SCSORT11.HTM Han ar aven en favorit hatobjekt till Bill Simmons, vars kronikor ni kanske rentav far viss inspiration ifran... Sashas sista trea mot Spurs haller jag med om att den var onodig, dock inte pa grund av spreadet utan bara for att traditionen i NBA sager att man inte skjuter i det laget. Det var dock inte pa Ricky Davis niva eftersom han skot pa ratt korg... I svensk basketligan tycker jag dock att man ser folk skjuta ofta i detta lage, och inte bara i grundserien (da dessa skott faktiskt kan avgora slutspelsplatser pga av malskillnad i inbordes moten)."

Det Ricky Davis-skott läsaren syftar på är det här, där han bollar mot egen korg för att få den sista returen han behöver för att registrera en triple-double. DeShawn Stevenson (vem annars) blir skogstokig och vräker omkull Davis. Jerry Sloan är bara chockad. Riktigt kul, här är videon:




02.52:
Domare i natt är Joey Crawford, Bennett Salvatore och Eddie F. Rush. Mer om ett par av dem hittar du här.

02.46:
VIP:s i the Garden i natt inkluderar Steven Tyler, Leo DiCaprio, Bill Belichick, John Havlicek (vårda bollen!) , Donnie Wahlberg, Ellen Pompeo, Dwayne Wade och Ron Artest.

02.41:
Vi surfar runt lite och letar startfemmor. Celtics två mest osäkra kort, Kendrick Perkins (skada) och Ray Allen (personliga skäl), kommer att starta. Perkins säger till reportrar på plarts att han är redo.
Därmed har vi sannolikt en Celticsefemma som ser ut så här: Rondo, Allen, Pierce, Garnett, Perkins.

Från Lakershåll hittar vi inga stora nyheter.
Sannolik startfemma: Fisher, Bryant, Radmanovic, Odom, Gasol.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Har ni svenska kommentatorer eller har ni Van Gundy och Jackson?

Anonym sa...

Byt the way, Sasha är 3/19 sen tredje matchen där han gjorde 20 eller nåt. Grus i maskineriet verkar det som...

Hear No Evil sa...

Vi har Van Gundy och Jax. Det tackar vi för. Även om vi saknar Magnus Dahlborn och Kelly Grant...
Vad gäller The Machine så har vi inte något riktigt bra ord för pojken. "Intressant" kanske är ordet? Eller "speciell"?

See No Evil sa...

"Annoying motherfucker" är orden.

Anonym sa...

Det borde finnas ett över/under spel på hur lång tid det tar innan Van Gundy säger "Kobe is the best player on this planet" Typ över/under 2 minuter vore ett rimligt bet.

Hear No Evil sa...

Hahaha. Sant.

Anonym sa...

Det känns riktigt skönt att Lakers inte brakar igång med en inledning som i match 4 och 5. Och då vet ni att jag är Lakers all the way...

Hear No Evil sa...

Ah, Stråhle! Vi var oroliga. Vi gillar också matchinledningen. Men det det ser ju, tyvärr för dig, ganska Celtics ut. Rondo är överallt, Garnett är het och försvaret på Kobe helt okej.

Anonym sa...

Det här ordnar nog upp sig. "Det finns inget svårare än att leda med 3-0" var det någon idiot som sa. Och han/hon har en poäng där.

Anonym sa...

Hallå, den idioten var ju JAG!! Give credit where credit is due.

Anonym sa...

Ha ha!

Ska Celtics fejka en ny "Willis Reed" nu? Dålig smak i så fall...

Hear No Evil sa...

Lugn nu, Stråhle. Du vet att det inte var fejk. Pierce är ju inte känd för att vara vek - och när han opereras efter säsongen så måste till och med Lakersfansen inse att han kanske visst gjorde sig illa.

Hear No Evil sa...

Och här kommer han! Dagens Willis Reed-pris går till... Ray Allen!

Anonym sa...

Nejdå, jag har inte gått och lagt mig. Jag sover aldrig.

Dessutom borde ni inte snacka så stort om utklassning än. Även ap-minnet borde kunna komma ihåg att nästan alla matcher i den här serien har sett ett av lagen gå ifrån till 18-25 poängs ledning för att sedan se sig själva ikappsprungna innan crunch time.

Jag sätter hoppet till Kobe, som varit ganska tyst sedan de inledande 3 treorna i Q1.

See No Evil sa...

Jag sätter också hoppet till Kåbbe (jag har ju spelat en vansinnestvåa på matchen), men det räcker inte som det ser ut just nu hur het han än blir...de andra spelar som kryckor.

Anonym sa...

Det sjukaste är att fram till nu har Kobe knappt rört bollen. Han är ju Lakers chans.

Anonym sa...

Har ni inga jobb ni ska till?

Hear No Evil sa...

Inga jobb som är värda att missa NBA-finalerna för.
Några såna jobb finns inte ens.

Anonym sa...

Lågt. PJ Brown drog ut stolen för Pau Gasol som inte såg något på grund av luggen. Skit.

Hear No Evil sa...

Haha. Precis. Men det får man göra.

Lyxmannen sa...

Får tacka för en trevlig live-blogg igen.
Ni skulle fokusera på baseball. Liveblogga Yankees eller nåt då har ni cirkus 80 tillfällen PLUS slutspelet kvar.
/ Marta

Hear No Evil sa...

Tack ska du ha Martin. Kul att du var här. Vi ska fundera på baseball. Delar av tipsychimps såg faktiskt en MLB-match live för blott några veckor sedan.
Så intresset finns där.
Frågan är om vi har kompetensen.

Anonym sa...

Kevin Garnetts segerintervju var...annorlunda?

Hear No Evil sa...

Det kan man säga. Haha. Men skön. Han var tagen. Som vanligt fantastiska scener när nån har vunnit ett mästerskap.
Men så bryter dom sändningen! Skandal. Jag ville ju se prisutdelningen.

Anonym sa...

Kevin Garnett!
Jag säger bara Kevin Garnett!
NBA - där vuxna män kan gråta och visa att tårar är värdighet.
Allvarligt talat, vilken passion, vilken man, vilken underbar man. Folk som inte förstår sport tror att KG bara är galen eller går på droger när han i själva verket bara är helt på riktigt.
Och nånstans känns det helrätt att Jesus tar en titel efter att ha gått på, om inte vatten, så i alla fall förbi the Machine. Jag tror att till och med Denzel håller med.

Hear No Evil sa...

Vi håller med, Billy. Faktum är ju att Jesus, med sin subtila framtoning, var matchseriens bästa spelare bredvid Pierce. Pierce hade större matcher, men Jesus var jämnbäst. Han gjorde i princip allt rätt.