onsdag 18 juni 2008

MVP

Hej igen. Du hann sakna oss.
Men vi är aldrig långt borta.
Du bär oss alltid med dig - i ditt hjärta.

Anyways. Celtics vann game 6 med 131-92 - och därmed vann man NBA-titeln. Så långt är vi överrens. Däremot klippte ju TV4 Sport sin sändning innan vi fick se prisutdelningen. Nu förstod vi förstås att Pierce sulle bli MVP, men ändå. Det kan vara värt att notera.
Så det gör vi:
Paul Pierce blev MVP.

Pierce gav allt under vad vi får anta var svåra förhållanden efter sin skada i game 1. Han matchade inte bara Kobe steg för steg, spel för spel - han spelade ut honom.
Visserligen hade Pierce bättre hjälp av lagkamraterna, men det han visade både offensivt och defensivt var fantastiskt. En värdig vinnare, på så många sätt.

Celtics är som lag också oerhört välförtjänt av titeln. Celtics har stora stjärnor, men fokuset har alltid legat på LAGET. Få kan konkurrera med Celtics på så vis. Man har stjärnor som aldrig spelar utanför ramen, man har rollspelare som gör exakt det som står på taktiktavlan och dessutom höjer sig i sällskap av KG, The Truth och Jesus. Och man spelar försvar så in i helvete.
Man gick till sju mot Atlanta, till sju mot Cleveland, klarade av Detroit på 6 och nu 6 igen. Det är ett tungt slutspel.
Men belöningen var ju inte så pjåkig.

För mer om matchen, om Celtics och om livet - scrolla ned.
We got game.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grymm seger för Celtics.
Fan va skönt det måste vara för Pierce, Allen men inte minst Garnett..

Hoppas dom inte släpper allt för mycket nu till nästa säsong.. Vill se dom whoppa Lakers igen ;)