torsdag 17 april 2008

Slutspelsfeber - tävla med oss!

Ett 20-tal ballers och ballerinas har redan anslutit. Från Norrbotten till Skåne pratar de om hur man ska sätta de där lulliga, kaxiga aporna på plats. Vill du också kicka chimp-ass? Läs allt här och gå med i vår slutspels-utmaning.

Nu är det klart att NBA-slutspelets matchups ser ut så här i första rundan:

EASTERN CONFERENCE
Boston Celtics vs. Atlanta Hawks

Minns ni när Hawks garanterade playoffs? Tog ett tag att infria garantin... Men nu är man där och det tycker vi är kul. Josh Smith är grym på alla sätt och vis, men mot Celtics har man ingenting att hämta.

Detroit Pistons vs. Philadelphia 76ers
Andre Iguodalas 20-5-5 tog Philly till slutspel igen och fick fansen att i alla fall momentärt glömma den där andra AI. Men Pistons har varit ligans mest väloljade lagmaskin detta decennium, vid sidan av Spurs. Pistons och Sixers har 2–2 i inbördes möten den här säsongen.

Orlando Magic vs. Toronto Raptors
För att visa att han verkligen är en av de riktigt stora måste Dwight Howard nu leverera även i slutspelet. Men i Toronto smyghåller vi på gamla Maccabi-favoriten Anthony Parker.

Cleveland Cavaliers vs. Washington Wizards
LeBron, LeBron, LeBron. Så var det sagt. Det mest bisarra med de här två lagen är ju ändå hopplösa Antawn Jamison som nästan börjat göra skäl för de där 16 millarna han lyfter om året: 21.4 ppg och 10.2 rpg den här säsongen.

WESTERN CONFERENCE
Los Angeles Lakers vs. Da Denver Nugz

Skojar du med mig? Topprankade Lakers med världens bästa spelare och ett extremt uppgraderat lag mot Nuggets problembarn och fyllskallar? Nej, West är superhårt men det här blir inte mycket till serie. Tyvärr, Iverson.

New Orleans Hornets vs. Dallas Mavericks
Det sjunderankade laget är hos många favoriter i denna serie. Så tät är Western Conference i år. Det blir dåtid mot nutid: Jason Kidd battlar Father Time lika mycket som han battlar fantastiska Chris Paul. Men rutin är ack så viktigt i ett slutspel, och den rutinen har Mavs.

San Antonio Spurs vs. Phoenix Suns
Jag ser personligen mycket framemot att se Spurs avslöja Suns. Igen. Det är alltid lika göttigt.

Utah Jazz vs. Houston Rockets
T-Mac är en fantastisk spelare som ändå alltid "bara" kommer bli ihågkommen som den här erans näst bästa shooting guard efter Kobe Bryant. Dessutom har det kommit en massa new kids on the block som redan sprungit om McGrady, och haft mer framgång i slutspelet där Tracy inte ens tagit sig förbi första rundan. Och nog fan hade han behövt Yao för att slå ut ett välspelande Utah.

På lördag börjar allt. Tipsychimps.com är givetvis din källa för både tips och analyser i slutspelet, så kom tillbaka så hypear vi upp oss tillsammans.

Inga kommentarer: