torsdag 28 februari 2008

Inför Borås-Gothia

Idag är sista chansen att värva innan transferfönstret stänger. Förutom Borås viskas det även om att 08 Stockholm kan komma att förstärka (EU-spelare), men vi får se imorgon om det presenteras några sena nyförvärv. Till dagens match kommer Borås med bara en amerikan, Dennis Springs som dessutom har problem med fötterna. Bland annat stod han över gårdagens träning, men räkna med att han går för fullt ikväll och lever med smärtan efteråt.

Borås blev klart utspelade av 08 senast, men det finns ändå förutsättningar i laget även utan McDade - det har man visat flera gånger. Idag är man listade som 5.5-poängsfavoriter mot Gothia och det behöver inte vara något dåligt spel. Gothia är inte så vassa inside, bara Kingma kan hålla sig på banan så är det ganska jämnt skägg där. Vidare har Borås flera svenska spelare som kan bidra och laget verkar ha en påfallande stark lagmoral. Det är helt klart sånt man bygger upp när man värvar riktiga krigare som importer, som Kingma och McDade. Borås vet att det här är en match man måste vinna för att behålla en bra position i slutspelsstriden. Gothia har bara sin ära att spela för, och även om man är ett bättre lag nu än tidigare så ska det väl inte räcka till seger?

***

För övrigt har en av de riktigt stora lämnat oss. Stephen "Static" Garrett blev bara 33 år gammal. Han var en enormt begåvad och stilbildande låtskrivare/producent/artist, och tillsammans med Timbaland bidrog han till att skapa ett helt nytt r&b-sound under 1990-talet och framåt. Från hans penna kom hits såsom Aaliyahs "Are you that somebody?" och Ginuwines "Pony". Med gruppen Playa släppte han albumet "Cheers 2 U" som idag är tragiskt förbisett och ett av tidernas bästa r&b-album, hands down.
I år skulle Static släppa sitt första soloalbum på Blackground. De första låtarna var klara sedan en tid tillbaka, inklusive bland annat en singel med Lil' Wayne. Låtarna och en summering av Statics karriär finns att lyssna på här.
Rest in peace.

Inga kommentarer: