torsdag 28 februari 2008

Elitserien 28 februari

Det är inte läge att tjafsa nu.
Så här är det med elitserien i dag:

Brynäs-Skellefteå
Brynäs har varit bedrövligt hemma på slutet men haft lätt mot just Skellefteå. Be oss inte förklara varför. Det mest intressanta är att unge Jacob Markström får fortsätta stå i mål. Fråga: Hur usla är Sperrle och Korhonen på träningarna? Men känslan är att Brynäs har fart just nu efter segern mot Södertälje. Skellefteå saknar Krekula men lär ta tillräckligt med poäng för att nå slutspel. Men inte här.
Tips: 1.

Färjestad-Mora
Färjestad har fortfarande saker att spela för. Som enklare motstånd i kvarten. Färjestad har haft löjligt enkelt mot Mora och vi ser ingen anledning till att det ska förändras i dag. Sportbladets Wennerholm har förresten skrivit om vikten av rightare. Färjestad har ett gäng såna. Kanske gör det skillnaden i kväll om inget annat gör det.
Tips: 1.

HV 71-Modo
Generellt brukar vi hävda Modos enorma bredd och hur man klarar sig trots flera skador. Men det beror förstås på motståndet. HV 71 har inte mycket att bry sig om just nu - utom att trycka till fjolårsmästaren och skaffa mentalt övertag inför slutspelet. Framför allt är det skadorna på Timander och Hasse Jonsson som ger tipset till HV.
Tips: 1.

Linköping-Frölunda
Frölunda fortsätter att vara irriterande ojämnt. 0-3 mot Luleå? Trots 40 skott? Kom igen. Linköping vände starkt mot Modo och lyckades ta en poäng. Vi tror på en poäng i dag också, böjda klubbor och värmeskenor eller inte. Grattis.
Tips: X.

Södertälje-Luleå
Omgångens match, utan tvekan. Hur den slutar? God knows. Eller inte ens gud, antagligen. Men kanske Gusten Törnqvist. Målvakterna är Luleås stora svaghet men om Gusten kan åtminstone delvis kopiera sin insats mot Frölunda senast (seger med 3-0) så blir det jobbigt för SSK.
Tips: X.

Timrå-Djurgården
Av någon outgrundlig anledning så har Timrå besegrat Djurgården i alla matcher den här säsongen. Timrå har sina skador, det vet vi, hur Djurgården ser ut är mer oklart. Förkylningar har gjort att bland andra Väänänen, Bremberg och Ölvestad är osäkra. Utan såna spelare är Djurgården ett enklare byte för Timrå.
Tips: 1.

Inga kommentarer: