torsdag 28 februari 2008

Så slutar streckstriden

Vem åker? Vem blir kvar? Vem får lira några (få) slutspelsmatcher?
Tipsychimps utlovade svaret i går och vi står förstås, den här gången, för våra ord.

Enligt Expressens enkät med spelarna så blir det Brynäs och Mora som får försöka rädda sig kvar via kvalserien
Naturligtvis är det svårt att gå emot spelarna, de har har ju lirat mot lagen. Men vi har vår egen uppfattning.
Så här kommer sluttabellen från plats 8 till 12. Kom ihåg var du läste det först:

8. Skellefteå

Det finns en oerhört enkel anledning till det här: spetskompetens, spetskompetens, spetskompetens. Du kan säga ordet 20 gånger i följd - det tappar aldrig sin innebörd.
Med Söderberg, Goren, McDonell och framför allt Renberg så har man spelare som kan avgöra och Hadelöv är absolut duglig i målet.
Det tuffa återstående schemat behöver inte vara ett minus. Topplagen kommer inte att slita som lejon i de sista omgångarna och Skellefteås vassa spelvändningar passar mot lag som Linköping (som man möter två gånger).
Fredrik Krekula missar resten av grundserien och det är ett avbräck, men omöjligt att överkomma.

---------------

9. Luleå

Vi glömmer vad Luleå inte har (bra målvakter) och fokuserar på vad man har: ett hårt arbetande lag, offensiv spets i Bartecko och Omark och några hyfsade backar. Vi säger inte att Luleå är bättre än vad man har visat, men man är bättre än vad många tror. Segern mot Frölunda borta bevisade det.

10. Brynäs
Överraskad? Vi också. Men någonstans finns det ändå en grundkapacitet i Brynäs som man borde kunna plocka fram. Det här är upp till spelare som Dackell, Molin och Sjödin. Om Brynäs coach inte får ytterligare panik och börjar lotta ihop formationerna så finns alla möjligheter. Man möter dessutom överkomligt motstånd i samtliga matcher.
Brynäs powerplay, ett av seriens bättre, kan också bli avgörande.

---------------

11. Södertälje
Bra målvakter kan bära ett lag en lång väg, men till slut räcker det inte ändå. Inte i den här serien. Man måste ha någon som kan göra mål också och SSK har inte tillräckligt många hot. De återstående schemat är inte optimalt heller.

12. Mora
Taskig start på upploppet för Mora då man möter Färjestad som man förlorat alla fyra möten med den här säsongen. Tränarturerna måste ha ätit upp lite av energin i Mora och man har kämpat i en alldeles för lång uppförsbacke för att orka. Då spelar det ingen roll om Pitkämäki har hittat fjolårsformen eller inte. För många spelare funderar nog redan på nästa säsong också - och var dom ska spela då. Här är ett exempel.

Inga kommentarer: