tisdag 26 februari 2008

Foppas ego

Det finns ett oerhört intressant citat med Peter Forsberg i den här floden av artiklar om comebacken. Eller intressant och intressant... Det beror väl på vem man är.
Vi apor är, i det närmaste, besatta av Foppa och vi ser nu något vi aldrig sett förut när det gäller #21: Ett blottat ego.

Den här lilla ordväxlingen utspelar sig i Sportbladet:
Har du tänkt på vilen mottagning du kommer att få första matchen i Pepsi Center?
- Visst har jag tänkt på det. När man sitter på en träningscykel, så måste man motivera sig själv.

Reagerar du? Inte? Det gör vi. En aning. Peter Forsberg pratar inte så där. Han röjer inte sina känslor sådär. I normala fall svarar han att det ska bli kul, att man inte kan tänka så, att han hoppas att nån människa kommer ihåg en i alla fall.
I normala fall svarar han INTE att han drömmer om publikens jubel när han kliver ut på isen. I normala fall svarar han INTE att de förväntade hyllningarna driver honom.
Intressant. Och mänskligt.
Missförstå oss inte, vi tycker inte att Foppa är konstig på något sätt. Han är supernormal. Det var bara ett oväntat citat av honom. Han brukar inte uttrycka sig så.
Kanske är han lite uppspelt just nu.
Dessutom säger citatet att Avalanche inte var ett sent val. I alla fall inte i hans egen huvud.

I övrigt så finns Wennerholms krönika här. Vi noterar att han har en annan kedjekombination för Foppa än den tipsychimps lanserade i går. Vi tror att vi har rätt.

Inga kommentarer: