måndag 28 januari 2008

Trust a chimp, Milton

Moraliska, etiska och alla andra iskars frågeställningar du kan tänka dig åsido.
Berth Milton köper först in sig i AIK fotboll och nu är han sugen på Hammarby. Bandy.
Berth, vad gör du?

1) Du vet ju vilket jävla liv det blev med AIK. Är det värt det? Så länge du inte gör något olagligt kan ingen döma dig i domstol, men när du sticker upp huvudet i såna här sammanhang så kommer en massa människor att försöka hugga av det. Igen: Är det värt det?

2) Bandy? Skojar du? TipsyChimps förutspår att bandyn är i det närmaste död om 20 år. Det är en minimal sport redan nu. Fem länder, max, bryr sig om bandy. Och de bryr sig inte speciellt mycket heller. I globaliseringens portfölj ligger Darwins läror - det naturliga urvalet. Dagens bebis väljer inte sporten bandy om sju år. Dagens bebis väljer en världssport. Dina pengar kommer att rinna ut i Zinkens... Damm. Satsa på en framtidssport, som basket till exempel.

3) Fattar du inte hur ont det här gör? Här, exakt här, har du ju din investeringsmöjlighet. Det du tittar på. Vi kan växa med dig, Milton. Låt dina miljoner regna ned över oss och vi ska samla ihop sedlarna och göra något bra av dom. Vi kommer inte att döma dig, vi kommer inte att förfasa oss av din andra verksamhet. Däremot får du fan hålla käften om att du investerat hos oss. Deal?

Disclaimer 1: Vi har ingenting emot bandy. We just call 'em as we see 'em.
Disclaimer 2: Vi har visserligen åsikter om Berth Miltons verksamhet och lämpligheten i att ta emot pengar av Milton, men vi väljer att inte dryfta dom i det här inlägget.

Inga kommentarer: