måndag 28 januari 2008

Elitserien 28 januari

Tre matcher på schemat och jag ska väl ärligt säga att det inte finns några klockrena spel i kväll. Men för din skull, min skull och din mammas skull ska vi försöka reda ut det här fågelboet.
Så här då:

Djurgården-HV 71

Båda lagen har tre raka segrar, och man har vunnit i övertygande stil. Så vad ska hända nu? Tja, vi kan tänka oss en fysisk match där det smäller en del men framför allt tjattras och puttas i 60 minuter. Säkert underhållande. Ett skadefritt Djurgården är ingen lätt match för något lag, inte ens serieledaren. Vi tror det blir jämnt.
Tips: X.

Luleå-Modo

Efter en fetvinst mot Färjestad, pinsam förlust mot Södertälje och ny fetvinst mot Linköping så har Luleå hittat jämnheten. Synd bara att det har inneburit två raka förluster med 3-2.
Modo gjorde sitt jobb mot Skellefteå och känslan är att man gör sitt jobb igen. Enda orosmolnet är att Mikael Zajkowski vaktar kassen istället för Karol Krizan och eventuellt sprider lite osäkerhet i egen zon.
Å andra sidan har Luleå ingen förstamålvakt och ständig oro i egen zon.
Tips: 2.

Timrå-Södertälje

Challe Berglund blåste oss senast med sitt falska informationsspridande, vilket vi påpekade. Challe läste, förstod och sa i går så här: "Vet ännu inte vilka spelare vi har att mönstra". Bättre så, Challe. Sedan sa han att han trodde att de skulle få tillbaka någon av de skadade. Och det var förstås centern Riku Hahl, en viktig pusselbit.
Södertälje har rest genom halva landet för den här matchen. Södertälje till Göteborg till Södertälje till Timrå sedan i lördags. Det kostar mer än pengar. Det kostar energi också. Men Södertälje har en förmåga att hålla det jämnt mot de flesta. Vi tror man gör det igen.
Tips: X.

Övrigt att notera:
* Det finns klubbar som påstår att man är nöjd med den trupp man har och inte aktivt letar efter nya spelare. Alla de klubbarna ljuger. Alla letar aktivt efter nyförvärv. Med detta sagt så har Färjestad, som sällan hymlar med att de ständigt söker spelare, fått en finne på kroken. Han heter Jani Tuppurainen och TipsyChimps säger... Nja. Mycket poäng i KalPa i finska ligan, visst. Men han verkar lite liten (180 cm, 80 kg) och finsk statistik översätts inte alltid bra till svenska.

* Lars-Erik Spets utvecklingskurva har inte varit den Brynäs, och många andra klubbar i Sverige, hade räknat med. Nu skeppar Östblom iväg norrmannen till Tyskland. Samtidigt tar man upp en junior i truppen. Och varför inte? Den här säsongen är körd. Börja fundera på nästa.

Inga kommentarer: