måndag 28 januari 2008

The Flying Finn

Teemu Selänne gör comeback i Anaheim Ducks.
Och nu vänder världen sina ögon mot fyra apor med misstänkt bokstavssjukdom:
Vad betyder detta för Anaheim Ducks? För NHL? För kampen om Stanley Cup?

Efter att Scott Niedermayer, Anaheims andra Stanley Cup-hjälte som funderade på pension, återvände i december så har Ducks varit ett helt annat lag. Och med ett helt annat så menar vi ett bättre.
Med Teemu Selänne så blir man förstås ännu bättre.
I fjol gjorde The Flying Finn 48 mål, 46 assist, var trea i ligan i mål, etta i power play-mål och delad etta i game winning goals. Kan du stava till superstjärna?
För ett lag som bara har nio lag bakom sig i futilitetsligan så är den målkänslan välkommen.

Ducks är ett välbyggt lag, men är det någonstans det finns en lucka så är det på högervingen där blott Corey Perry är att lita på. Med Selänne får man per automatik en till kedja som kan leverera mål och man får ett power play som lär bli ett av ligans mest fruktade.

För NHL betyder det här att man får tillbaka en statsman, respekterad och omtyckt av alla. Teemu Selänne är en klassfigur och kanske, bara kanske, kan han höja tempen generellt i en liga som ibland har svårt att nå fram utanför Kanada. Alla sporter behöver stjärnor. Det är så man får folk att bry sig.

Det här betyder också att Anaheim Ducks är fyra apors favorit att vinna Stanley Cup, strax före San Jose Sharks.

Det här betyder INTE att man kan blåsa av ligan nu.
Men räkna med att Anaheims general manager Brian Burke har mer i bakfickan. Och när det går i lås, ja då kan vi fan blåsa av.

Vi vill gärna länka nyheten till någon av de svenska tidningarna. Men eftersom sportredaktionerna tydligen har tagit kisspaus så länkar vi till utmärkta kanadensiska TSN. Här har du nyheten om Selänne.

UPDATE:
Kisspausen är över. Sportbladets version här. SPORT-Expressens här.

Inga kommentarer: