lördag 19 januari 2008

NBA: Topp 5 ATS

När vi nu är nästan halvvägs in i säsongen är det dags att ta en titt på vilka lag som varit mest lönsamma handikappspel hittils. Alltså de lagen som är bäst på att täcka poängspridningen (Against The Spread). Here we go.

1. Detroit Pistons (25-13-1)
En makalös streak på 11 matcher i rad ATS har gjort Detroit till ligans största kassako så här långt. Mycket tack vare en svårforcerad defensiv där man endast tillåter 89,7 poäng per match.

2. Orlando Magic (26-15-0)
Man började säsongen med att täcka i stort sett varenda linje fram till december. Därefter har det gått upp och ner både ATS och SU (Straight Up) men var beredda när Orlando vaknar igen.

3. Boston Celtics (23-13-1)Oddsättarna var i början av säsongen osäkra på precis hur bra och samspelta nykomponerade Boston skulle vara. Detta ledde till allt för snålt tilltagna linjer och Celtics rivstartade med 6 raka ATS vinster. Att de sedan oftare än ofta fått dubbelsiffriga minuspoäng har inte hindrat dom från att gå loss på spreaden.

4. Portland Trail Blazers (24-14-0)
Den stora överraskningen såhär långt i NBA. Portland har med orutinerat och på pappret anonymt lag gått från att ha startat säsongen med 5-12 i matcher till 19-3 de efterföljande. Av de 22 matcherna har de täckt spreaden 18 gånger.

5. Washington Wizards (23-14-0)
I November blev man av med sin stora stjärna Gilbert Arenas på grund av en allvarlig knäskada. Medan oddsättarna tvivlade på laget ökade istället Washington på takten och har nu gått 18-26 utan sin främste scorer. Tack vare snällare linjer har Wizards täckt spreaden i 18 matcher under den här perioden.

Inga kommentarer: