torsdag 8 januari 2009

Liveblogg - Suddens debut

Livebloggen är avslutad. Eller död kanske det heter då. Motsatsen till live. Tack till alla ni som hängde med.

TREDJE PERIODEN
00.00: Slut 2-4. Pavol Demitra slagskottade in sista pucken i tom kasse. Rejäl insats av Canucks som måste ha varit lite oroligt. Visserligen hade man två raka förluster, men att ändra om i laget i och med Suddens intåg brukar kunna ställa till det lite.

Så vad är känslan om Sundin?
Tja, han var helt okej. Han kom ändå upp i 15.02 spelminuter till slut och blixtrade till då och då. Men tajmingen saknas fortfarande. Ge honom ett par matcher till och han kommer att vara precis lika som vanligt.

Det ska bli intressant att se vilka kedjekamrater han får till slut. Jag ser ju honom gärna i en snäppet tyngre lina än den han lirar med nu.
Sundin är stor, men inte speciellt fysisk när han inte måste. Wellwood är inte heller fysisk och Raymond är tunn.
Så mitt förslag står kvar: Sundin, Raymond - och Bernier. Då får Sundin balans i sin kedja.

Nu sova.
Lejter skejter.

01.20:
Ja, nu ser jag inget annat än att Canucks klarar av det här. Tyvärr lär Sudden gå poänglös. Tror inte man spelar honom när Oilers satsar på sex utespelare.


06.36:
Oilers ser bättre och bättre ut. Men min privatekonomi klarar inte av en Canuckssmäll här. Jag gick in tungt på Canucks samt två basketmatcher. Basketen gick åt helvete. Så mitt enda hopp är Canucks.


11.12:
2-3 Eric Cole. Men titta vad som händer när man glider in framför kassen... Suddens polare Staios skjuter - Eric Cole styr in trissan. Nu är det match igen. Cole är för övrigt en gammal favoritspelare sedan tiden i Carolina Hurricanes.


12.09:
Ska Oilers tillbaka in i den här matchen så måste man börja störa Labarbera i kassen. Nej, han är inte Robert Luongo. Men med de avslut Oilers tar så ser han ut så. Det ser ut som Sverige mot Kanada i JVM-finalen.
Just i dag håller jag i och för sig på Canucks så... Va fan bryr jag mig?
Men ändå.
En tät match vill jag gärna ha.

15.27:
Tre Kronor ute i pp - Sedin, Sedin, Sundin, Öhlund, Edler. Skapade ingenting. Men får man gissa så blir det sannolikt en fruktad uppställning i vår.


18.55:
Vi är igång. Sudden startade tredje perioden också, precis som han gjorde i andra
.

--------------------------------------------------------------------------------------------

ANDRA PERIODEN
00.00: Men jag tyckte väl att det var spelmässigt övertag för Canucks. Och nu är det resultatmässigt övertag också. Steve Bernier ser hungrig ut. Jag skulle gärna se honom med Sundin. Då skulle Sudden slippa göra de tunga lyften själv. Bernier på ena sidan, Raymond på den andra. Då har du smarts, skridskoåkning, kraft och scoring. Make it happen.
Sundins gladaste stund hittills? När Staios försöker få honom ur balans. Det går naturligtvis inte. Det borde veteranen Staios veta.
Men Sudden hade ett leende på läpparna under hela snacket.
Han är tillbaka.

Spelmässigt så kom Sundin in mer i matchen den här perioden. Han fick lira pp, fick hålla puck lite mer, satte in en tackling, och letade skottet. Det kommer att bli bra det här.
Istiden gick upp till 5.29 i den här perioden. Totalt 8.37 efter två perioder.

Nu: En ny kaffekanna.

01.02:
Sundin och Steve Staios griper tag i varandra och snackar ett tag. Jag hörde inte dom sa men ger snacksegern till Sudden, som såg glad och iskall ut. Staios såg frustrerad och tafatt ut. Sundin är kung.


02.24:
1-2 Steve Bernier. Jag
hann knappt skriva klart Nilssons mål innan Bernier ger Canucks ledningen igen. OCH IGEN! 1-3 Steve Bernier! Snubben hugger som en kobra. Båda kommer på bra forechecking.

4.23: 1-1 Robert Nilsson. Jag sa ju att grabben såg bra ut. I pp slår han in en retur. Canucks har gett Oilers för många numerära överlägen. Det straffade sig till slut.

5.53:
0-1 Alex Burrows. Klart det skulle vara en pest som bröt nollan. Jag vet inte om jag har berättat det här, men jag älskar defensiva lag. Alltid gjort - i alla sporter. Men det betyder inte att jag vill
ha 0-0-matcher.

09.04:
Intressant statistik i rutan. Sudden kan bli den spelare som gjort mest mål i kanadensiska lag. Gretzky, förstås, är etta med 583 mål. Sudden är tvåa på 555.


10.14: Sudden blir buad varje gång han rör pucken. Och det bidrar till min tveksamhet inför att Sundin gör sin debut på bortais - mot ett kanadensiskt lag. Varför inte hemma i Vancouver? Varför inte med stld i ryggen? Jag fattar det inte.
Nya spelare ska alltid göra premiär hemma. Det är min åsikt.

13.28:
Jag vill klargöra att jag inte har något intresse av att se Öhlund bli en fighter.
Han är för värdefull på isen. Det är i övrigt ganska bra satsning på tacklingarna. Men som jag tidigare sagt, jag tycker Canucks har en edge totalt sett.
Bra byte av Sudden, Raymond och Wellwood. Jag gillar Raymond. Han är en friskus.
Jag håller för övrigt på att bli vansinnig över reklampauserna - och det faktum att när man kommer tillbaka i sändning efter reklamen så är matchen redan i full gång. Tajming, NASN, tajming!

19.00:
I princip omgående blir det slagg mellan Öhlund och Souray efter att Öhlund krossat Eric Cole med en tackling. Och Souray sänker Öhlund. Pop. Drop. Godnatt Öhlund.
Öhlund är en fantastisk back, men har några kurser kvar att gå in the art of hockey fighting.

--------------------------------------------------------------------------------------------

FÖRSTA PERIODEN
00.00: Slut på första perioden. 0-0 men 8-5 i skott till Oilers. Jag tycker ändå att det är fördel Canucks. Canucks har högre intensitet i sitt spel och går på mål.
Sundin?
Tja. Han glänste ju inte. Men för att man ska kunna göra det måste man ju få chansen. Han gjorde få och korta byten och hans kedja lyckades inte etablera sig i matchen. Men det kommer. Sudden spelade 3 minuter och 8 sekunder. Antagligen hade han lirat lite mer om Canucks inte hade haft fyra box play i första perioden. Inget skott på mål.
Som jämförelse så spelade Henrik Sedin 6.41.

Nu ska jag göra mig en kanna kaffe.
Häng på,

00.40: Robert Nilsson ser ganska bra ut. Stark med pucken, tålmodig och smart.

03.30:
Med mindre än fem minuter kvar måste vi ju säga att det är fördel Canucks ändå. Man har mer puck (när det är 5 mot 5) och har haft de få riktiga målchanserna.


07.20:
Den där domaren med mustasch... Jag vet inte vad han heter. Men det är min favoritdomare i världen, frånsett Judge Judy of course. Alla domare borde ha mustasch. Till och med Judge Judy.


09.02:
Edmonton flyttar puck fint i pp - men man måste ju skjuta nån gång också.


10.50:
1-0. Redan nämnde Willie Mitchell. Och bråk efteråt. Jag älskar vart det här är på väg. Roloson fick liten chans när en Vancouverspelare interferade honom. Och nu tog dom bort målet. Och gav Canucks en utvisning.


12.30:
Willie
Mitchells tackling på Tom Gilbert var inte direkt snygg. Ofta kan en tackling i ryggen vara en ren olyckshändelse. Men Mitchell agerade vårdslöst. Han hade all tid i världen på sig att välja ett annat alternativ än att sätta in en tackling.

15.20: Sudden inne i pp. Lyckades inte etablera tryck. Kort byte igen av Sudden. Uppenbarligen så ska han matchas varsamt.

18.25:
SUDDEN! Det ser inte helt naturligt ut med den där Canuckströjan. Och han torskar första teken också.
Jävligt kort byte.

19.42:
Vi är i gång. Sedinarnas lina gör första bytet.

-----------
---------------------------------------------------------------------------------

FÖRSNACK

* Hey Mats - thought you wanted a cup? Så stod det på några gulliga handskrivna skyltar som fansen höll up. Ja, jo, visst. Men hur tänkte Edmonton när man spenderade halva Kanadas samlade förmögenhet på att stjäla Dustin Penner från Anaheim Ducks?

* Enligt en enkät på sportbladet.se så tror knappt 50 procent av de röstande att Sudden gör succé. 40 procent tror att det går "hyggligt" och 10 procent tror på fiasko.
Sportexpressen har också en enkätfråga inför matchen. Den inte lika briljanta "Hur skiljer du på bröderna Sedin?"
65 procent har sagt "tröjnumret."

* Vancouver 21-15-5.
Edmonton 19-16-3.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni skulle ha livebloggat till basketligasändningen istället! Solna vs Uppsala, där hände det grejer gathings + coach smith fick lämna efter massa tekniska solna får dra ifrån lite med 8 straffkast för att sedan bli utspelade totalt av uppsala utan headcoach och 1 amerikan i andra halvlek. Hoppas ni såg matchen och gjorde ni det så är det till att tillägna alla platser på er starting five till TJ tveklöst ligans i särklass bästa PG!

Hear No Evil sa...

Vi satte grundseriematchen Solna-Uppsala i ena vågskålen - nationalhjälten Mats Sundins debut i en ny klubb, efter uppehåll på nio månader, i den andra.
Sudden vägde tyngre.

Vi livebloggar bara vid speciella tillfällen. Exempelvis all star-matcher, finaler eller Suddendebuter.

När det gäller Uppsala är vi en aning överraskade, totalt sett. Nu tror vi ju inte att Uppsala har med en finalplats att göra ändå, men att vinna med 20 borta mot Solna imponerar.

TJ är bra.