Okej. Det var långt ifrån en lugn natt over there. Det var många som hade fingrarna på avtryckarknappen och det har vi också.
Vi skjuter bananer över atlanten och betygsätter alla värvningar.
Så här landade dom:
WESTERN CONFERENCE (placering inom parentes)
Detroit Red Wings (1:a)
In: Brad Stuart, back (från LA Kings).
Ut: 2nd round draftval och 4th round draftval (till LA Kings).
Kommentar: Min gissning är att det inte vad det här Red Wings ville ha, men med alla backskador (bland annat på Nicklas Lidström, som ryktas bli borta längre än vad som har sagts) så var det ett måste. Stuart är en fattig mans Lidas. Inte direkt fysisk men bra i power play och bra på skridskorna. Hjälper inte Red Wings till final. De hade behövt tuffhet istället.
Betyg: 3 bananer.
Dallas Stars (2:a)
In: Brad Richads, forward, och Johan Holmqvist, målvakt (från Tampa Bay Lightning).
Ut: Jussi Jokinen, forward, Jeff Halpern, forward, Mike Smith, målvakt, 4th round draftval (till Tampa Bay Lightning).
Kommentar: Dallas kan svälja Richards monsterlön och det är det värt. Richards är en superb playmaker och kan få igång en till kedja i Dallas, även om han hackat en aning den här säsongen. Honken kommer in som självklar andremålvakt bakom Turco. Dallas blir farligt.
Betyg: 5 bananer.
Anaheim Ducks (4:a)
In: Marc-Andre Bergeron, back (från NY Islanders), Jean-Sebastien Aubin, målvakt (från LA Kings), future considerations (från Nashville), Jay Leach, back (från Tampa Bay Lightning).
Ut: 3d round draftval (till NY Islanders), 7th round draftval (till LA Kings), Brandon Bochenski (till Nashville), Brandon Segal, forward och 7th round draftval (till Tampa Bay Lightning).
Kommentar: Bergeron breddar Ducks backbesättning och ger lite extra, och välbehövlig, offensiv. Parad med en defensiv, elak jätte som Sean O'Donell kommer han att funka utmärkt. Det här är ingen block buster, men en sådan trade som kan vara skillnaden mellan conference-final och Stanley Cup-final. Aubin... Tja, han har varit med ett tag. Det ska man ge honom i alla fall.
Betyg: 3 bananer.
San Jose Sharks (5:a)
In: Brian Campbell, back och ett 7th round draftpick (från Buffalo Sabres), 7th round draftval (från NY Islanders).
Ut: Steve Bernier, forward och 1st round draftval (till Buffalo Sabres), Rob Davison, back (till NY Islanders).
Kommentar: All Star-backen Campbell var the big price på hans position och San Jose Sharks blev som genom ett trollslag en Stanley Cup-kandidat igen. Det har under säsongen tappat den med sitt ojämna spel. Campbells kvalitéer i power play-back och hockeyskalle är efterlängtat. Inget defensivt monster dock. Men dom har ju Doug Murray... Pwer forwarden Steve Bernier var underhållande och kommer att saknas en aning.
Betyg: 4 bananer.
Minnesota Wild (6:a)
In: Chris Simon, forward (från NY Islanders).
Ut: 8th round draftpick (till NY Islanders).
Kommentar: Som vår ständige källa berättade att dom sa i tv over there: Fanns inte bröderna Hanson tillgängliga? Simon kan fortfarande ha ett värde – om han slutar med dumheterna. Och han behöver ju en nystart. Jag tänker mig en kedja med Simon och superbusen Derek Boogaard.
Betyg: 1 banan.
Vancouver Canucks (7:a)
In: Matt Pettinger, forward (från Washington Capitals).
Ut: Matt Cooke, forward (till Washington Capitals).
Kommentar: Cooke är en skridskoåkare och defensivt kunnig forward. Pettinger är en brunkare och... ja, jag vet inte. Pettinger gör ingen skillnad för Vancouver.
Betyg: 1 banan.
Nashville (8:a)
In: Jan Hlavac, forward (från Tampa Bay Lightning), Brandon Bochenski, forward (från Anaheim Ducks).
Ut: 7th round draftpick (till Tampa Bay Lightning), future considerations (till Anaheim Ducks).
Kommentar: Hlavac har en brokig karriär men också skills – det gäller bara få ut något av dem. Bochenksis endimensionella (framåt alltså) spel ger inte plats första- eller andrakedjan. Men båda är billiga i alla fall och Nashville behövde ett par forwards med offensiva kvalitéer. Och man gav ju inte upp något heller.
Betyg: 1 banan.
Phoenix Coyotes (9:a)
In: Marcel Hossa, forward, och Al Montoya, målvakt (från NY Rangers).
Ut: Fredrik Sjöström, forward, Josh Gratton, forward, David LeNeveu, målvakt och ett conditional draftval (till NY Rangers).
Kommentar: Marcel Hossa och Al Montoya hade tröstlösa lägen i Rangers. Man satsade inte på Hossa och bakom Henke Lundqvist finns inte mycket speltid för en keeper. Hossa är inte ung längre men har både kreativitet och en viss tuffhet. Men jag hade nog hellre haft kvar Sjöström. Montoya, som visat glimtar av storhet, kan få en rejäl chans att slåss om en spade med Bryzgalov och Tellqvist. Tellqvist kan få det tufft.
Betyg: 2 bananer.
Colorado Avalanche (10:a)
In: Adam Foote, back (från Columbus Blue Jackets), Ruslan Salei, back (från Florida Panthers).
Ut: Conditional 1st round draftval och conditional draftval om Foote re-signar (till Columbus Blue Jackets), Karlis Skrastins (till Florida Panthers).
Kommentar: Känns lite tidsmaskin med först Foppa och sedan Foote. Vår ständige källa over there hävdade att man jagade Kamensky också. Avalanche behövde backar, gick till marknaden – och fick det man ville ha. Foote gör fortfarande ett stort jobb och är en ledartyp. Salei är tuff och mer utveklad offensivt än Skrastins.
Betyg: 4 bananer.
Columbus Blue Jackets (11:a)
In: Conditional 1st round draftval och conditional draftval om Foote re-signar med Colorado (från Colorado Avalanche), Ted Ruth, back (från Washington Capitals).
Ut: Adam Foote, back (till Colorado Avalanche), Sergei Fedorov, forward (till Washington Capitals).
Kommentar: Fedorovs bästa tid är förbi. Dessutom har han lön som en mf. Likaså Foote. Columbus har uppenbarligen bestämt sig för att loppet är kört, med all rätt, och fick bra betalt för Foote. Men Fedorov borde väl ha gett mer än ett backlöfte som gick i andra rundan?
Betyg: 2 bananer.
St Louis Blues (12:a)
In: Cam Janssen, forward (från New Jersey Devils), 4th round pick (från NY Rangers).
Ut: Bryce Salvador, back (till New Jersey Devils), Christian Bäckman, back (till NY Rangers).
Kommentar: Cam Janssen och ett draftval gör ingen sommar. Bäckman hade ingen självklar roll i Blues längre och Salvador är begränsad. St Louis måste ju göra någonting.
Betyg: 2 bananer.
Chicago Blackhawks (13:e)
In: Andrew Ladd, forward (från Carolina Hurricanes), 6th round draftval (från Ottawa Senators).
Ut: Tuomo Ruutu, forward (till Carolina Hurricanes), Martin Lapointe, forward (till Ottawa Senators).
Kommentar: Ladd är en duglig forward, men kommer inte att explodera inom snar framtid. Ruutu fick det aldrig att lossna i Chicago och Lapointe passar inte in i nybygget. Draftvalet i sjätte rundan är ett draftval i sjätte rundan. Du vet aldrig vad du får.
Betyg: 1 banan.
Los Angeles Kings (15:e)
In: 2nd round draftval och 4th round draftval (från Detroit Red Wings), 7th round draftval (från Anaheim Ducks).
Ut: Brad Stuart, back (till Detroit Red Wings), Jean-Sebastien Aubin, målvakt (till Anaheim Ducks).
Kommentar: Kings säsong är körd. Nu blev man av med Stuart, som säkerligen hade lämnat laget i sommar ändå, och fick några draftval som man förhoppningsvis kan omsätta till bra spelare. Aubin hade inget värde.
Betyg: 3 bananer.
Fotnot: Calgary Flames (3:a) och Edmonton Oilers (14:e) gjorde inga affärer på sista tradedagen.
EASTERN CONFERENCE (placering inom parentes)
New Jersey Devils (1:a)
In: Bryce Salvador, back (från St Louis Blues).
Ut: Cam Janssen, forward (till St Louis Blues).
Kommentar: Puh. Satan vad Devils har tänkt till här... Nä, men alllvarligt så är Salvador inte dum att ha. En stark tacklare, men inte mycket till offensiv hjälp. Devils sitter längst upp i tabellen i East och behöver inte göra så fasligt mycket.
Betyg: 2 bananer.
Ottawa Senators (2:a)
In: Martin Lapointe, forward (från Chicago Blackhawks).
Ut: 6th round draftval (till Chicago Blackhawks).
Kommentar: Lapointe är en ledartyp och även om han går mot solnedgången så är det en bra – och viktig - värvning, särskilt när man inte gav upp någonting. Lapointe kan få igång ett tamt Senators när det behövs.
Betyg: 2 bananer.
Carolina Hurricanes (3:a)
In: Tuomo Ruutu, forward (från Chicago Blackhawks).
Ut: Andrew Ladd, forward (till Chicago Blackhawks).
Kommentar: Bra jobbat av Hurricanes. Ruutu är skadebenägen men har betydligt högre potential än Ladd. Enda orosmolnet är skadebekymren han har haft. Särskilt eftersom han, precis som Foppa, gärna lirar fysiskt.
Betyg: 3 bananer.
Pittsburgh Penguins (4:a)
In: Hal Gill, back (från Toronto Maple Leafs), Marian Hossa, forward, och Pascal Dupuis, forward (båda från Atlanta Thrashers).
Ut: 2nd round draftval och 5th round draftval (till Toronto Maple Leafs), Angelo Esposito, forward, Colby Armstrong, forward, Eric Christensen, forward och 1st round draftval (till Atlanta Thrashers).
Kommentar: Ja jävlar vad det där kostade. Men så fick dom Marian Hossa också. Hossa har det mesta utom fysiken och tanken på honom bredvid Sid the Kid är skrämmande. Dupuis är allround och ger flexibilitet. Hal Gill är inte dumt heller. En rejäl bit som kan hplla rent framför kassen. Penguins har definitivt värvat för att vinna nu. Och då är det banan-jackpott.
Betyg: 5 bananer.
Montreal Canadiens (5:a)
In: 2nd round draftval (från Washington Capitals).
Ut: Cristobal Huet, målvakt (till Washington Capitals).
Kommentar: Canadiens lägger lagets framtid i händerna på 20-årige Carey Price. Huet var tvungen att gå. Däremot borde man ha fått lite bättre för honom. Han skulle trots allt vara förstemålvakt i många NHL-lag. Slutspelet lär visa om man gjorde rätt.
Betyg: 2 bananer.
New York Rangers (6:a)
In: Fredrik Sjöström, forward, Josh Gratton, forward, David LeNeveu, målvakt och ett conditional draftval (från Phoenix Coyotes), Christian Bäckman, back (från St Louis Blues).
Ut: Marcel Hossa, forward, och Al Montoya, målvakt (till Phoenix Coyotes), 4th round draftval (till St Louis Blues).
Kommentar: Svenskfest i New York. Sjöström har potential, Bäckman kan få en nytändning. Jag gillar det dom har gjort. Montoya har litet värde för Rangers i och med Lundqvists dominans. Stabil dag för Rangers, men inte sensationell. Men om Bäckman kan bli den vi tror han kan bli så... Då skeppar vi över en extra banan.
Betyg: 3 bananer.
Buffalo Sabres (9:a)
In: Steve Bernier, forward och 1st round draftval (till San Jose Sharks).
Ut: Brian Campbell, back, och ett 7th round draftpick (till San Jose Sharks).
Kommentar: Kontraktssamtalen med Campbell bröt ihop och Sabres var tvungna att släppa honom, även om det verkar som att han inte ville flytta egentligen. Men Sabres fick i alla fall hyfsad utdelning: ett draftval i första rudan och energiknippet Bernier, som kan växa. Med tanke på att man fick släppa Briere och Drury i fjol utan att få så mycket som en tablettask tillbaka så är det en succé.
Betyg: 3 bananer.
New York Islanders (10:a)
In: Rob Davison, back (från San Jose Sharks), 6th round draftval (från Minnesota Wild).
Ut: 7th round draftval (till San Jose Sharks), Chris Simon, forward (till Minnesota Wild).
Kommentar: Davison är en jätte men har inte fått många chanser i Sharks. Frågan är om han kan slå sig in i Islanders. Simon har spelat ut sin roll i Islanders och till och med hemmapubliken buade åt honom.
Betyg: 2 bananer.
Washington Capitals (11:a)
In: Cristobal Huet, målvakt (från Montreal Canadiens), Sergei Fedorov, forward (från Columbus Blue Jackets), Matt Cooke, forward (från Vancouver Canucks), Alex Giroux, forward (från Atlanta Thrashers).
Ut: 2nd round draftval (till Montreal Canadiens), Ted Ruth, back (till Columbus Blue Jackets), Matt Pettinger, forward (till Vancouver Canucks), Joe Motzko, forward (till Atlanta Thrashers).
Kommentar: Okej, en förstemålis, en legendarisk rysk center och en välbehövlig defensiv forward. Det finns bara ett betyg. Fedorov är inte alltid ”där” men fortfarande en superspelare när han vill, inte minst defensivt. Huet tar förstaspaden (om inte Kolzig vaknar av utmaningen) och Cooke fyller en viktig roll. Capitals siktar på slutspel.
Betyg: 5 bananer.
Toronto Maple Leafs (12:a)
In: 3d round draftval och 5th round draftval (från Florida Panthers), 2nd round draftval och 5th round draftval (av Pittsburgh Penguins).
Ut: Wade Belak, back, och Chad Kilger, forward (till Florida Panthers), Hal Gill, back (till Pittsburgh Penguins).
Kommentar: Sudden stannade, och det var fler spelare man inte blev av med, så Maple Leafs bygger om i miniatyr med att dumpa ett par backar, Kilger och få några draftval. Inga superaffärer, men nödvändiga.
Betyg: 2 bananer.
Florida Panthers (13:e)
In: Wade Belak, back, och Chad Kilger, forward (från Toronto Maple Leafs).
Ut: 3d round draftval och 5th round draftval (till Toronto Maple Leafs).
Kommentar: Stor men långsam, spelar efter resurserna men saknar offensiva skills. Wade Belak gör inte Panthers bättre, och knappt djupare.
Betyg: 1 banan.
Atlanta Thrashers (14:e)
In: Angelo Esposito, forward, Colby Armstrong, forward, Eric Christensen, forward och 1st round draftval (från Pittsburgh Penguins), Joe Motzko, forward (från Washington Capitals).
Ut: Marian Hossa, forward, och Pascal Dupuis, forward (till Pittsburgh Penguins), Alex Giroux, forward (till Washington Capitals).
Kommentar: Man fick rejält med godis för Hossa – och det var man värda Man hade ju inget val heller då Hossa ville inte skriva nytt kontrakt. Esposito är en spännande talang, Armstrong jobbar hårt och kan fortfarande bli mycket bättre och Christensen är redan tillräckligt bra. Dessutom ett förstaval. Snyggt jobbat en säsong när allt är kört ändå.
Betyg: 4 bananer.
Tampa Bay Lightning (15:e)
In: Brandon Segal, forward och 7th round draftval (från Anaheim Ducks), 7th round draftval (från Nashville Predators), Mike Smith, målvakt, Jussi Jokinen, forward, Jeff Halpern, forward och 4th round draftval (från Dallas Stars).
Ut: Jay Leach, back (till Anaheim Ducks), Jan Hlavac, forward (till Nashville Predators), Brad Richards, forward, och Johan Holmqvist, målvakt (till Dallas Stars).
Kommentar: Det fanns inga alternativ kvar. Lightning var tvungna att bryta upp sin oerhört välbetalda big three (Richards, Lecavalier, St Louis). Man dock bra tillbaka. Mike Smith är en framtidsman och Lightnings förstekeeper från och med nu. Jokinen är har många tricks i ryggsäcken och kommer att bidra med en hel del offensiv i framtiden.
Betyg: 4 bananer.
Fotnot: Boston Bruins (7:a) och Philadelphia Flyers (8:a) gjorde inga affärer på sista tradedagen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar