söndag 1 februari 2009

That's our story and we're sticking to it

Vänner, fiender och alla ni där emellan.
Det här är en mörk dag i våra ludna liv.

Tipsychimps har dött.

Efter många veckors stadigt nedåtgående spiral har vi till slut borrat ned oss så djupt att vi inte ser hur vi skulle orka ta oss upp igen. Jo, visst. Vid enstaka tillfällen, nån gång när jupiter stått i kräftans tecken kanske, så har vi lyckats få ansiktet över ytan och kippat efter luft. Men nu. Nu?
Luften vi andas, the love of the game, har blivit luften som kväver oss.

Ångesten över att prestera – när vi inte haft tid eller möjlighet – har legat som ett solkigt lakan över våra håriga, darrande, små kroppar. Vi vill. Vi vill så jävla mycket. Men när verkligheten knackar på så kan vi inte sitta kvar i soffan med matchen på teven, med högernäven i chipsskålen, en Anchor Liberty i vänstern och datorn i knät.
Vi måste öppna dörren.
Och de senaste månaderna har det knackat oftare och oftare på dörren. Det känns som att vår adress är den enda Jehovas Vittnen får fram i sin GPS.

Kalla oss svaga. Kalla oss fega.
Men säg aldrig att vi saknar hjärta.
Vi slet hårt för den här sajten.

Från starten i oktober 2007 har vi levererat ett material vars like vi aldrig sett i det här landet. Vi tyckte att vi var unika. Vi brann i varje bokstav, kommatering, i varje mening. Vi skojade, analyserade, lekte, gamblade, tyckte, skrek, viskade och febrade.
Vi gjorde det på ett sätt vi själva inte upplevt i mellanmjölkens land och vi gjorde det, tycker vi, om ämnen där det fanns ett tomrum för oss att fylla.

Några favoriter? Jo, för många för att räkna upp. Som den klassiska andnödslistan om ligacoacherna, livebloggarna från all star-matchen och när Celtics säkrade titeln, Pickys alla fantastiska förstasidor (ni vet, Keep your friends close but your chimps closer och alla dom där), alla genomgångar inför liga- och elitserieomgångar...
Vi var, kort sagt, jävligt bra. Och vi skäms inte för att säga det. Jantelagen kan dra något gammalt över sig (som den här sajten till exempel).

Vi önskar att vi gjorde skillnad. En liten, liten skillnad i alla fall. I den sfär vi och ni delar hoppas vi att det är någon mer än oss själva som blivit lite underhållen och lite kittlad. Lite klokare är väl att hoppas för mycket...
Men när vi går igenom gamla mejl från kända och okända tipsyentusiaster tror vi faktiskt att vi lyckades.
Ni läsare, herregud, ni läsare. Responsen vi fick var fantastiskt viktig för oss. Vi blev aldrig sveriges största sajt - men vi hade sveriges bästa besökare.
Kärlek till er.
Fuzzy kärlek.
Tack för att ni gjorde det här lilla experimentet till det roligaste vi någonsin har gjort.

Men här måste vi dra linjen.
Tipsychimps kan inte leva vidare under de förutsättningar vi nu har.
Igen: Tack för allt. Och tack för oss.

/Tipsychimps

P.S. Om OBOL-Bosse är villig att casha upp 2-3 miljoner är vi givetvis villiga att ompröva vårt beslut.

63 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket tråkigt måste jag säga.. Ni har gjort ett bra jobb! Tack!

Mister O sa...

RIP chimps

Anonym sa...

Tack för allt.
Synd att det inte höll längre.
I mitt tycke den bästa sajten i Sverige för den som är intresserad av basket, elitserien och amerikansk idrott.
Kunnigt, roligt, inspirerande. You will be missed.
Allt gott!

Anonym sa...

tack för all tid ni har lagt ner på den här sajten! helt klart den bästa i sitt slag i världen! får man föreslå att nån skapar en facebook grupp till minne av denna underbara sida?

Anonym sa...

Tack för denna tid! synd att ni lägger ner...det har varit en fröjd att läsa eran blogg!!!

Anonym sa...

Tack för denna tid! synd att ni lägger ner...det har varit en fröjd att läsa eran blogg!!!

David Ådvall sa...

Tack för en fantastisk sida. Hoppas att många tar efter er och gör liknande saker och att ni kommer tillbaka nån gång.

Förresten, hade det inte varit ett perfekt avslut med en live-blogg till Super Bowl inatt? Avsluta med flaggan i topp liksom?

Anonym sa...

Fan också, hade det på känn.

Kärlek till er för det jobb ni lagt ner! Ni ÄR unika i Sverige. Ni HAR fyllt ett stort tomrum och lämnar ett ännu större efter er.

Hoppas lusten faller på igen i framtiden så kanske man får ta del av er kreativa kunskap någon gång, i någon form.

Anonym sa...

Tack för allt! Jag kommer att sakna er.

Anonym sa...

I sanning en sorgens dag. Återkom gärna om ni känner att lusten återkommer. Ni kommer att vara saknade. Det vore kul att veta vilka ni är IRL.

//Swen Nater, svart hål

Anonym sa...

Jag håller med ovanstående inlägg. Ni saknas redan.

Anton nkpg

Anonym sa...

NOOOOOOooooooooooooo....

Fantastiskt bra så länge det varade iallafall!!

Tack och hej!

Anonym sa...

Tack som fan!

Anonym sa...

Tack för en mycket trevlig sida och idé.

/ Andreas

Anonym sa...

You will be missed!

Anonym sa...

Trist för jag har verkligen njutit sedan jag upptäckte sajten hösten 2007. Ni har bjudit på otroligt mycket bra grejer och hjälpt till att bygga framförallt Svenska Basketligan.

Anonym sa...

Trots allt dissande av Rögle - jag kommer sakna er!

//Dennis Aulander

Anonym sa...

Shit killar kommer att sakna er! Tack dock för ett grymt jobb, med knapp ett inlägg som inte var läsvärt, ni visste vad ni gjorde och det ska ni ha cred för!!

Anonym sa...

Oerhört tråkigt! För mig som älskar basket så har det alltid varit roligt att läsa era kommentarer. Kunniga, ironiska,sarkastiska och roliga inlägg har alltid gjort mig glad!Jag gillade speciellt den där med andnödslistan och jag är stolt över att jag fick vara med!
Om ni vill, ta gärna kontakt med mig längre fram. Svensk basket behöver bra skribenter!

Stort tack för det som varit.

/Jonte Karlsson/

Pastorn sa...

http://www.svenskbaskettelevision.se/blogg_show_tipsychimps-_slut_pa_en_era.html?id=5443647

Tack för allt. Ni gjorde det bra.
Mvh Jakob Törnell

Anonym sa...

Kärlek från TSL


/ thesoullounge.se

Anonym sa...

Tack för den här tiden. När situationen förändras/förbättras önskar jag att ni dyker upp igen.

Regards

Goodwin

Anonym sa...

Outstanding. Eller som vi säger på svenska - bäst.

Anonym sa...

Underbar blogg. Har varit inne varje dag sen jag upptäckte den.

Aporna går saknade.

Anonym sa...

Ställer mig i hyllningskören och sjunger med (för en gångs skull) ren stämma. Miss you already. Och jag menar det.

Anonym sa...

Mycket tråkigt men utan gaist blir det svårt. Ni kommer att vara saknade.

Anonym sa...

Tack för allt! Har varit mycket kvalitativ och rolig läsning hos er.

Anonym sa...

Remember...Jordan la av, gjorde annat, kom tillbaka och DOMINERADE IGEN.

Tack för underhållningen! Denna gång...

//Back-to-Back

Henke B sa...

Tack apor, jag stämmer in i hyllningskören.

Anonym sa...

Shit va tråkigt, ni var grymmast, tack för alla basket uppdates...Hoppas ni kommer tillbaka snart här eller på en annan sida!

TACK!

Anonym sa...

Ni har varit grymme bra! En stor banana split med fetmycket chokladsås (eller extra bananer kanske?) ska ni ha!!
Sov sött aporna.

Anonym sa...

Bu! Hoppas ni kommer tillbaka!

Anonym sa...

Grymt tråkigt att läsa!!
Sitter här med en tår i ögonvrån och funderar om mitt intresse för svensk basket kommer falla i dvala igen, som det var inne jag upptäckte den här underbara siten...

Fan fan fan! :(

Anonym sa...

Jag går fortfarande in varje dag och hoppas. Igår satt jag och läste i bloggarkivet bara för att stilla mina apbehov. Ni kan ju inte ge mig gratis crack och sen sluta langa knarket.

Anonym sa...

Vet inte om det är bevis för att siten var grym eller om man själv är lite bakom? Men nog fan tittar man in här ibland i hopp om att se zombie-apor som återuppstått...

Anonym sa...

Jag är nog lite bakom. Sitter fortfarande och hoppas på en Basketligaslutspels genomgång ala förra året på apsidan. Jag vet att det är en dröm men som sagt jag är nog lite bakom.

Anonym sa...

Jag är nog lite bakom. Sitter fortfarande och hoppas på en Basketligaslutspels genomgång ala förra året på apsidan. Jag vet att det är en dröm men som sagt jag är nog lite bakom.

Anonym sa...

Jag kan ju också erkänna att jag tittar in på den hör sidan lite då och då. och varje gång men märker att dom inte har skrivit nånting så blir man alltid lika lessen

Anonym sa...

Jag vet inte om ngn tittar på den här bloggen längre och läser komentarerna. Men om nån gör det så kanske vi apknarkare kanske kan diskutera lite. Vad tror du/ni om semifinalerna i basketligan? Jag tror att Sundsvall vinner förstamatchen borta. Sen torskar dom match två och faller genast in i gamlavanor. Själviskt spel och gnäll och pga det så torskar dom serien. Norrköping har en klar fördel på guardsidan (Gervin från bänken och Bergströn på läktaren det är djup det). Drakarnas edge ligger i den bästa forward combon i ligan. Rush/Wesby tillsamans kan vara det bästa offensivaforwards paret i ligans historia. Altså 3-1 till Dolphins.

Solna-Uppsala blir svårare att tippa det är lite som att båda lagen möter sin mardrömsmotståndare. Det blir nog en ganska ful serie med mycket gruff och osportsliga fouls. Båda lagen vinner nog på hemmaplan men får det svårt borta. Nyckeln blir hur Solnas 2,5 storaspelare som rätt korta ska klara sig mot Uppsalas fem spelare över 205. Jag tänker räkna Crawford som 0,5 tills han har bevisat att han är bra. Jag tror på 3-2 till Solna avgörande blir energin och intensiteten på Solnas bakplan.

Vad tycker ni/du?

dexter sa...

Lite tråkigt svar, men för mig lät det ganska realistiskt det du förutspådde... I stora drag då Norrköping ju vann första...

plannjafan sa...

Jag tror Solna tar det men hoppas på Norrköping eller Uppsala

plannjafan sa...

(SM-titeln alltså)

Synd att aporna fortfarande inte ger oss analyser längre. Jädra apor att servera sådant basketgodis som de gjort och sedan bara rycka undan det, snyft.

L sa...

Efter tre matcher i båda Semifinalerna kan jag konstatera att jag hade helt fel. Sundsvall spelar som ett lag och två borta segrar i Solna-Uppsala serien. Var är aporna vi behöver dom genast!

Anonym sa...

Har nu sett två av Sundsvalls matcher, och även om jag tycker att de styr den sista matchen på ett bra sätt via sitt energiska försvar och, periodvis, utmärkta skytte, så kommer man inte undan vad få svar Peking har. När inte Grant är med (fantastiskt bortplockad av Ollie), och inte heller Gee håller emot, sjunker deras spelstandard och individuella toppar som Dee och Jocke räcker inte. Även om jag tycker att Jocke återföll lite i gamla synder i andra halvlek, så är han pålitlig i sin produktion. 2 treor (som även Mike petade i..).
Det är inte avgjort än, men Dragons har åtminstone två matcher att avgöra på. De spelar en attraktiv basket, och man får än en gång bekräftat att ett litet lag ofta är framgångsrikt i den svenska basketligan.
Uppsala, eller rättar sagt TJ, gjorde en fantasktisk match i fredags. Satt och njöt av kampen framför TV'n och det var en mycket god underhållning, trots avsaknad av sympatier. Tror att Solna studsar tillbaka här, och avgör på Tisdag.
Jag har tippat 3-1 till Sundsvall tidigare, ändrade till 3-2 efter utskåpningen i match 1. Nu fegar jag och tar tillbaka 3-1. Vi är normalt väldigt starka hemma, och jag kan tänka mig att Dolphins mer känner pressen än vad Dragons faktiskt gör.

Och Aporna, så lätt kommer man inte ur ett beroende. Ni lär få släcka ner totalt innan vi avstår från att hoppas...

Hear No Evil sa...

Jag vet inte exakt vad det säger om tillståndet i det vi kallar Basketsverige när ett pop up-fönster på en sajt som dog för över två månader sedan blir ett forum för en slutspelsdiskussion, men jag vet att det säger någonting.

Vi älskar er fortfarande.

Må era påskägg vara sprängfyllda med bananer.

J sa...

Fy fan, finns ju inte ett enda basketforum som är värt att läsa...
Kom tillbaka!!!

Amare sa...

Håller med J kom tillbaka!!!

Anonym sa...

snälla snälla, kom tillbaka, det har blivit så tomt utan era åsikter

Jon sa...

jag har en idé apor! Ni gör comeback men i en form där ni skriver krönikor. Kanske en i veckan? Eller en i månaden? Så känner ni inte pressen att prestera dagligen och alla läsare slipper gå in och kolla förgäves då man har bättre koll på när man kan förvänta sig ngt nytt.

Det skulle fylla ett stort hål!

dexter sa...

Jaha... Hur kommer det gå för Jonas då? Är Detroit rätt lag?

Kenyon sa...

Jafan gör som Jon säger. Nån krönika då och då, lite info inför basketligan? Vore grymt!!

Anonym sa...

KOOOOOOOOOOOM TILLBAKA!

/Anton

Fahle sa...

Om ni någonsin läser detta, finns det någon chans att ni kommer tillbaka?

Hear No Evil sa...

Vi vore inte apor om vi inte vore oberäkneliga.
Vad vi gör i morgon kan vi inte veta.

Men just nu skulle jag satsa fler bananer på att Starbury är starter i NBA-finalerna kommande vår än på att Tipsychimps kommer tillbaka.

Kärlek.
/Chimps

Anonym sa...

Snyft...

Anonym sa...

Var det nån som såg Solnas match mot Örebro? Jag har hört ryktes vägen att det var så uselt så att Solna funderar på att slänga in pojkar 95 laget till nästa match. Kommer Solna bli ett botten lag i år? Det är det jag har hört.

Anonym sa...

Coachen och en spelare borta efter två matcher..... det måste ha varit riktigt dåligt

dexter sa...

Nehej... Tomten verkade inte ha lyssnat när jag önskade mig Tipsychimps tillbaka... :(

Anonym sa...

Hello I'd like to thank you for such a great made site!
Was thinking this is a perfect way to make my first post!

Sincerely,
Hilary Driscoll
if you're ever bored check out my site!
[url=http://www.partyopedia.com/articles/buzz-lightyear-party-supplies.html]buzz lightyear Party Supplies[/url].

Jon sa...

Men apskrällen, kom tillbaka nån gång!

Anonym sa...

Då var det dax för slutspel i svenska basketligan igen. Jag vet att det är galet men jag bara måste gå in och titta om aporna är tillbaka. Jag vet att det är en våt dröm som aldrig kommer att bli sann men jag kommer aldrig sluta att hoppas på en apcomeback.

Saknar er!!

Anonym sa...

[u] greetings, i found this web-shop and planing to try it. wonder if anyone purchased cookbook software from them, any advice please?[/u]

Anonym sa...

top [url=http://www.001casino.com/]online casinos[/url] hinder the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]free casino bonus[/url] manumitted no consign bonus at the foremost [url=http://www.baywatchcasino.com/]baywatchcasino.com
[/url].