måndag 15 december 2008

Gunnin'

Tjenixen. Vi har alltid sagt att tipsychimps.com är mer än bara sport. Det är inte ofta vi bevisar det. Men i dag gör vi det. Med ett filmtips. Om Sport. Så... Well, you know. Men vi försöker i alla fall.
Vi kallar inslaget "Kulturspegeln".
Välkommen.

Gunnin' For That #1 Spot

Vad? Film.

Varför? För att rörliga bilder, ljud och basket är en av världens bästa kombinationer, tillsammans med bland annat grilled, cheese och sandwich.

Av?
Adam Yauch, känd från Beastie Boys,

Med?
Michael Beasley, Kevin Love och Jerryd Bayless för att nämna några.

Vad är grejen då? Sommaren 2006 samlades USA:s bästa high school-spelare i New York för "Elite 24 Hoops Classic". Det var chansen för landets hetaste tonåringar att testa sig själva, varandra och visa upp sig. Adam Yauch följde åtta av dem.
Det är en sanslöst vacker och fräck dokumentär som, trots att Yauch tycks ligga på ytan och puttra, kommer ned på djupet och säger en eller två sanningar på vägen.
Roligt, förutom själva basketen (spelas i klassiska Rucker Park), är personligheterna. Det här är riktiga människor det handlar om. De som inte hunnit bli produkter och fortfarande inte blivit för coachade i hur de ska bete sig framför en kamera.
Otroligt bra.
Höjdpunkter: Kyle Singlers hela uppenbarelse - vilken svärmorsdröm. Beasleys ständiga tjattrande. Snubben är inte tyst en enda sekund och raggar till och med mitt under match. Brandon Jennings (ni vet, han som struntade i college och blev proffs i Lottomatica Roma istället) handle.

Jaja, du hade mig vid "Tjenixen". Hur får jag tag i rullen? Känner du inte mig så får du inte låna den i alla fall. Men du kan beställa den exempelvis via Swedisc.

Länk till filmens hemsida? Visst. Här: http://www.gunninmovie.com/

Inga kommentarer: