måndag 15 december 2008

Avery till elitserien

Så... Sean Avery får inte komma tillbaka till Dallas Stars.
Ni som varit nere med tipsychimps.com sedan dag 1 vet vad vi tycker om illbattingen Avery. Vi tycker inte. Om honom.

Men framför allt ogillar vi daltande med lagidrottare som vägrar hålla sig inom sin grupps ram. Individer som sätter sig själva före laget, som inte kan anpassa sig, omforma sig eller kompromissa med sin egen (o)förträfflighet för att göra laget starkare.

Det är Sean Avery.

Visst, mycket av skiten han håller på med är säkert missriktade försök att hjälpa laget att vinna, få en edge eller tända medspelarna. Men när han, trots åtskilliga åthutningar, fortsätter gå utanför ramen - som sagt, säkert ett försök att hjälpa till - så måste någon säga stopp till slut.

Rangers gjorde det redan i somras när man vägrade ge Avery den löjliga lön han begärde. Dallas Stars, med nye GM:en Brett Hull i spetsen, kastade däremot upp ett fyraårskontrakt värt vansinniga 15,5 miljoner dollar.
Puh-lease.

Nu, efter Averys senaste utspel om hans sloppy seconds och hur motståndare har en tendens att bli kära i dem (hey, jag kan nog bli kär i Elisha Cuthbert också, kan hon gå och prata samtidigt så är jag där) så står Dallas Stars med en spelare de inte kan ta tillbaka till laget och en lön man får svårt att bli av med.

Vem vill trejda till sig Sean Avery nu?
Ingen, naturligtvis. Han är skadat gods. Jävligt dyrt skadat gods.

Tipsychimps.com vore inte tipsychimps.com om vi inte hade lösningen. Här är nyckelorden: Elitserien, externa finansiärer, SM-guld, ranking.

Topp 3 elitserielag till Sean Avery

1. Södertälje
Varför: Hannes Hyvönen är borta, Leif Strömberg är gone och Stefan Nyman har petats från båset. Vem är SSK:s bad boy? Kristian Kudroc? När fick han en rubrik senast? Avery löser alla problem. Han kan göra mål, gå till fysiskt angrepp mot Linus Klasen, bli petad och komma med syrliga kommentarer - allt på en och samma kväll.

Varför inte: Nu är Björn Bjurling inne på sin andra raka säsong i elitserien utan mentala kollapser. Men på träning, när Sean går Avery på hans arsle, med samma moves han körde mot Marty Brodeur... Det kan vara då Björn Bjurling blir Björn Bjudning igen.

2. Rögle
Varför: För det extrema nöjet att se hur samarbetet mellan världens mest korrekte kapten, Kenny Jönsson, skulle fungera med hockeyvärldens smutsigaste käft, Mathias Tjärnqvist. Nä, skojar bara. Sean Avery förstås. Min gissning: Inte bra. Till och med Kenny skulle kasta handskarna på träningen till slut.

Varför inte: Han skulle bli skadad direkt. Det är lag i Ängelholm att hockeyspelare, särskilt bra sådana, ska bli skadade. Avery är just och pass tillräckligt bra för att bli skadad.

3. HV 71.
Varför: Du får tre anledningar. Saknaden av Per Ledin, saknaden av Andreas Jämtin och insikten att Teemu Laine varken är Ledin eller Jämtin. Det går åt skogen i HV - bara Sean Avery kan rädda laget. Skrämmande, jag vet. Men ändå.

Varför inte: Både Kenta Johansson och Sean Avery skulle hamna i allvarliga sjukdomstillstånd. Kenta av att lyssna på Avery, Avery av att vänta på att Kenta ska avsluta en mening (vilket kan ta nånstans mellan 12 minuter och 12 timmar - även om meningen bara innehåller tre ord).

Avslutningsvis vill vi säga att Sean Averys kommentar om sloppy seconds, som föranledde hela den här historien, inte alls var så värst farlig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Finns det någon svensk klubb som verkligen är beredd att ta risken med Avery?
Jag tvivlar.
Det finns säkert klubbar som är sugna, men föreställ er presskonferensen om/med Avery.
Den klubb som gör det tänker nog en gång till.
Och säga vad man vill om "sloppy seconds" så tror jag att till och med kultursidorna skulle skriva en del om detta - ur genusperspektiv.
Och apropå sloppy seconds, snacka om den som sa're han va're.

Anonym sa...

Sedan en tid tillbaka drömmer ett antal av Timrås fans på Hockeysnack om att nästa, om kanske det enda - verkar tomt i plånboken hos Timrå, nyförvärv heter Avery. Lite rättvist resonerar man, då Wandell lämnade till Dallas pga Avery. Som karaktär på isen skulle det nog vara rätt person. En transatlant som ger energi där ute. Men av det man sett på Youtube, om nu det är rättvist - vem vet han kanske är en lysande spelare egentligen - så känns det som att kasta in en osäkrad handgranat i omklädningsrummet. Challe kanske skulle kunna hantera honom, men en av Timrås större indirekta sponsorer lär vara kommunen. Och de har en kvinna som boss. Egentligen skall inte det senare ha betydelse, men efter strulet med Nubben, Hahl och, för all del, Jonte behöver nog Timrå ha en konsolideringsfas snarare än medial uppmärksamhet av detta slag.
För mig var kommentaren stötande. Inte bara pga vad att han sa, utan att han faktiskt använde sig av media för att skicka ett budskap överhuvudtaget till sina ex och deras nuvarande sällskap. What next?

Välkommen tillbaka, förresten! Saknat den apliga diskussionen!

Anonym sa...

Men nog skulle han utan tvekan dra folk till matcherna om han spelade i Elitserien. Alla skulle ju självklart vilja se en NHL-spelare och med tanke på hans spelstil, så skulle ännu fler vilja se honom, så ekonomiskt sätt så skulle han nog dra lite extra trots allt, även om man skulle vara RÄDD för honom om man var spelare, troligen. Däremot tror inte jag att någon Elitserieklubb har råd med honom, eller vill ta sig råd med honom, men visst är det kul att leka med tanken.

Hear No Evil sa...

Jag vill klargöra att jag inte tror att Avery skulle hamna i Sverige under några som helst omständigheter.

Det är en ändå en high profile-spelare som har ett visst värde (inte så mycket som han får betalt för, men ändå).
Elitserieklubbar har inte råd och Avery är garanterat inte intresserad av en liga på andra sidan jordklotet.

Avslutningen på inlägget var ju förstås mer ett skämt. Men det är kul att spekulera i det och fantisera.

Kommentaren sloppy seconds var absolut inte snygg. Men jag kan ändå inte se att straffet - sex matchers avstängning och inte välkommen tillbaka i klubben - står i proportion till brottet.
Naturligtvis ligger det fler saker bakom ligans straff och Dallas beslut.

En sak vet jag med stor säkerhet: Vore jag klubbledare skulle jag aldrig, aldrig, aldrig ta in Sean Avery i laget.