onsdag 26 november 2008

Pinsamt 1 och 2

UPPSALA BASKET–SUNDSVALL DRAGONS 6444
Man kan prata om vilka som saknades (Palm och Subotic), eller så kan man prata om vilka som faktiskt var på planen:

• Aki Ulander, landslagsman
• Ollie Ilunga, landslagsman
• Alex Wesby, amerikan och allstar
• Doug Thomas, amerikan
• Adam Alexander, mångårig ligaveteran
• Johan Rönström, juniorlandslagsman

44 poäng. Fyrtiofyra poäng!! Det är seriöst patetiskt och alla Sundsvallsspelare måste stirra sig länge och väl i spegeln.

Jag läste en kommentar här nedan av ett frustrerat fan som önskar att Peter Öqvist får sparken.

Personligen tror jag att ett tränarbyte är det absolut sista Sundsvall behöver just nu. Man har haft en kraftigt snurrande spelarkarusell som precis börjar sakta in. Öqvist är fortfarande samma coach som ledde det här laget till Jupiterpriset förra året (look it up om du glömt bort vad det är).

Öqvists största utmaning den här säsongen är att visa att han kan övervinna förlusten av en MVP. Han måste också få ut mer av en backcourt där Adam Alexander underpresterar och där Ollie Ilunga har förtvivlat svårt att hitta en bra roll.

Man får ge Sundsvall lite mer tid innan man kallar detta ett misslyckande. Första steget måste bli att hitta någon sorts hjärta och personligt ansvar, för efter en insats som mot Uppsala är det svårt att inte prata om såna saker.

I will say this though: Det offensiva flytet, det kan dröja ett tag innan det kommer. Men stoltheten måste komma för Sundsvall nu direkt.

För övrigt 1: Heder åt Öqvists assistent Pontus Frivold som efter årets förmodligen tyngsta förlust satte sig ner och skrev ett matchreferat sin vana trogen, komplett med Lundell-citat och allt.

För övrigt 2: Törnell, vart kan jag skicka räkningen för läkarbesöket? Du spräckte den här lilla apans trumhinnor efter Andreas Persons dunk. Men visst, läcker var den.


BORÅS BASKETSOLNA VIKINGS 5985
Precis som Sundsvall är Borås 3–8 och precis som Sundsvall har man siktat långt högre än den nuvarande tabellplaceringen. Borås är uppe i sex raka förluster och är ett rent mysterium.

Kanske är man sönderscoutade sedan förra säsongen? Kanske är McDade och Kingma, trots de individuella kvalitéer man besitter, inte tillräckligt spelskickliga för att vara på planen samtidigt? Kanske är det för mycket mys och kamratskap och för lite sense of urgency i Borås?

Samtidigt får man ju säga att Solna, precis som Uppsala, ser riktigt bra ut. Respekt till båda de lagen som gör sitt jobb kväll efter kväll med ytterst få svackor.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Illunga måste vara årets stora flopp i Ligan!
HBG årets överraskning som lag och Sundsvall, Borås och Gothia får dra lott om årets misslyckande.

Anonym sa...

Jag kan faktiskt tänka mig att det för Sundsvall är precis rätt medicin att kicka Öqvist.
Han har aldrig varit här förut, han har aldrig varit i ett läge där hans lag är ett mentalt moras.
På papperet har inte Sundsvall sämre lag än många andra.
Frågan är varför Sundsvall är ett mentalt moras. Är Öqvist delaktig eller direkt skyldig så tycker jag att Sundsvalls val är lätt. Om Sundsvall, med det laget, bara gör 44 poäng handlar det inte om X och O, utan om hjärta och trust.
Sådant ska vara på plats efter elva omgångar, är det inte det kan man lösa anfallet bäst man vill - you're going down anyway.
Men nu följer jag inte Sundsvall på tillräckligt nära håll för att säga att det är så enkelt, mn det går inte att utesluta.
Jag menar, hur har Sundsvall hanterat att man blevv sopade i finalen? Vad har Öqvist gjort för att få laget att komma tillbaka? Vad har han inte gjort?

Anonym sa...

Det är bara att konstatera att årets version av Dragons är det svagaste jag sett på planen sedan Jay Andersons sista säsong med Dragons. Att det på papperet ser bra ut saknar just nu betydelse. Det går inte längre att prata om underprestation, då vissa spelare i truppen har legat på i stort samma (låga)nivå sedan serien började. Att Peter är högröd i ansiktet under matcherna hjälper ju inte, då glöden inte sprids ut på planen. Vem tar tag i det på planen? Vem leder årets Dragons på planen? Inte Alex, inte Ilunga, inte Adam, inte Mike, inte - ja ni förstår var detta slutar. Förra året behövdes ingen ensam ledare, det fanns ett kollektivt flyt som inte behövdes diskuteras -finalspelet undantaget. Idag leder ingen detta lag.

Jag tycker att Billy har en poäng när han för fram hur utspelningen i finalen har hanterats. Har den hanterats? Inget tyder på det. Man fegar ur i de flesta matcherna - 08 ett undantag. Och den som kanske bar fram laget där, har lämnat truppen - Kellogg.

Nu sitter man där igen på fredag, men mer pliktskyldigt än någonsin. Snart tröttnar vi i den ofta rätt stora publiken. Att se sitt hjärtas lag förnedras i match efter match orkar man inte under någon längre perioder. Jag har sett mina tre sämsta basketmatcher någonsin i år, ungdomsmatcher och Saints fjolår inräknat, och de har alla haft Dragons på planen. Uppsala hemma, Helsingborg hemma och Uppsala borta igår (via webben). Kul är det inte...

See No Evil sa...

Ni kommer med bra poänger och frågeställningar allihopa. Visst är det möjligt att Sundsvall fortfarande är stukat efter finalförlusten. Vi får vänta och se om laget fortfarande är lika platt om några omgångar.

Man måste åtminstone ge Öqvist CHANSEN att rädda den här situationen, tycker jag. Och Sundsvall är historiskt sett en tålmodig förening så jag tror att han sitter säkert ett bra tag till.

Rent personligt så hoppas jag att de reder ut stormen, för ligan behöver ett bra Sundsvall Dragons.