fredag 28 november 2008

...och snabbt om resten

Plannja Basket–Borås Basket
Den 21 oktober. Det var förra gången Borås vann en match. Risken är överhängande att man inkasserar sin sjunde raka förlust ikväll, och jag kan inte riktigt förstå vad som är fel med det här laget. Någon? Plannja å sin sida har fått vinna ett par matcher sedan Gerald Rileys intåg. Det verkar som att backup-minuterna för Håkan Larsson ska gå till Adam Rönnqvist, kul och rätt tänkt tycker jag.

Sundsvall Dragons–Jämtland Basket
Två 3–8-lag, men det är stjärnspäckade och resursstarka Sundsvall som får leva med krisstämpeln. Mike Palm och Srdan Subotic uppges vara 50-50 att spela ikväll. Om jag är Peter Öqvist, och Subotic är tillbaka, så ger jag Ollie Ilunga en renodlad defensiv uppgift på Andrew Mitchell.

Helsingborg Basket–Uppsala Basket
Den som vill se hög scoring och svängdörrsförsvar kan lika gärna stanna hemma ikväll. Här är det defense och tålamod som gäller, med visst förbehåll för att lirare som Jens Stålhandske och Mindaugas Budzinauskas kan bli heta och driva upp poängskörden ordentligt. Danny Gathings och hans 16 ppg/52 FG%/8.5 rpg blir något att bita i för Mattias Göransson. Uppsala får gälla som favoriter men vi har väl lärt oss att inte underskatta Pesons kämpar vid det här laget, va?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå Illunga var han fullkommligt värdelös när Sundsvall mötte Uppsala. Han fick 3 TO i statistiken, jag räknade till 5, i första halvlek..!

Anonym sa...

Som vi sagt tidigare, måste han vara årets flopp

Anonym sa...

Pesons kämpar! Att krossa Uppsala är mycket imponerande.
You go, boys!

Anonym sa...

I kväll var Ilunga inte bra. Inget hjärta i ett övrigt kämpande Dragons. Jämtland vinner rätt välförtjänt efter ett grymt bra skytte i viktiga lägen. Man inser lätt betydelsen av en bra skytt - Drews andra halvlek riktigt bra. Dragons släpper många enkla treor när Jämtland söker samma läge hela matchen. Lite pinsamt att se alla dessa treor från hörnen när de upprepas så många gånger..men å andra sidan var många resultat av den bevakning man försökte sätta på Mitchell. I övrigt spelade inte Srdan, Mike orkade inte riktigt hela matchen. Adam riktigt bra i skyttet, men gör TO som drar ner betyget. Ett stort steg framåt dock. Thomas riktigt, riktigt bra. Alex bra. Aki katastrofalt dålig. Tyvärr ges han många minuter då Mike inte orkar. Ilunga klarar inte av Mitchell och verkar periodvis inte riktigt intresserad. Sammantaget en bra match, där båda lagen nog kan ta avstamp mot en bättre poängskörd och klättring i tabellen, Optimist måste man nog trots allt vara...

Anonym sa...

Jag älskar när Sundsvallssupportrar ser det som ett fall framåt att gå -10 hemma mot Jämtland:D.

Anonym sa...

Vad finns just nu mer att göra? 44 poäng - 80 poäng.... :-) Look at the bright side of life

Anonym sa...

Plannja hade lite tur som vände mot Borås. Eller ja, Borås klappade igenom i sista...
Kingma såg ut att få lite soppatorsk, Larsson missade några skott och McDade såg ut att ha ont någonstans. Och på det kom ett ras i försvaret där de sprang runt som yra höns i några minuter...
Plannja hade inte mycket att säga till om varken utifrån eller under korgarna.

Ryan var, som vanligt måste man ju nästan börja säga, bra. Stressen och övertändheten(??) från de tidiga matcherna är borta. Kelley växer mer och mer. Big J får hjälp i försvaret, som han verkade vara så frustrerad över i början på säsongen. Riley sköter sig, kan se lite oengagerad ut ibland.
Och sen han de kallar Jigga. Vad är det med karln? Visst öppnade han ok offensivt igår. Men han verkar springa runt och vara sur hela tiden, så fort han inte får en pass, så fort det blir lite tid på bänken o.s.v... Och alla i Pontus har nog sett att han kan bättre D än han visar upp nu...

Anonym sa...

Vart tog ni nu vägen apskrällen?

Anonym sa...

maste kolla:)