fredag 7 november 2008

Nattens stora hjälte - med eller utan Obama-hyllning

Update! Videos:



Jag vet inte om det var nån som satt uppe framför Viasat Sport och kollade på Thursday Night Football? Cleveland Browns vs Denver Broncos? Inte? Okej, lite snabbt då:

Efter en riktig shootout, där båda lagens offense är lika svårstoppade som deras defense är patetiska, blir det naturligtvis en fruktansvärd rysare ända in i slutsekunderna. Med 1.14 kvar på klockan fångar 24-årige Brandon Marshall en touchdown-passning från för dagen fantastiske Jay Cutler. 30–34, och den osannolika vändningen av Denver Broncos är ett faktum.

Men det kommentatorerna missar är att Marshall precis efter scoren börjar dra upp nånting ur sina byxor. En lapp, en liten flagga? Vi hinner aldrig se, för lagkamraten Brandon Stokley rusar fram i maxfart, håller fast Marshalls armar och skriker rakt i örat på honom.

På postgame-showen med Deion Sanders och grabbarna får Brandon Marshall frågan: Vad höll du på att ställa till med där egentligen?!

Då förklarar Broncos-receivern att han hade en hyllning till landets 44:e president Barack Obama på gång. Marshall drar paralleller till Tommie Smiths och John Carlos black power-hälsning i OS 1968, och berättar att han hade en handske som var till hälften vit och till hälften svart som han skulle dra på sig och sträcka i luften.

"Because it's not a black or white thing, it's a red white and blue thing" – nåt sånt.

Men lagkamraten Stokley anade alltså snabbt att nåt var på gång. Och stoppade Marshall av rädsla för att Broncos skulle drabbas av en 15-yardspenalty för osportsligt uppträdande. NFL-reglerna förbjuder nämligen "excessive celebration" efter touchdowns.

"I was about to do it, but the old vet' told me the game was too close", förklarar Brandon Marshall med ett leende.

Och visst – om Cleveland fått 15 bonusyards på efterföljande kickoff kunde det ha gett laget ett mycket gynnsammare läge att vända matchen en sista gång.

Brandon Marshall är ändå en hjälte. Inte bara för att han fångar en matchavgörande touchdown, utan för att han fattat vad det handlar om.

Och Brandon Stokley är en annan hjälte. Inte bara för att han räddar mitt lir – utan för att han också kanske till och med räddar Denver Broncos säsong...

Inga kommentarer: