fredag 7 november 2008

Klasskillnad 1 och 2

SUNDSVALL DRAGONS–SÖDERTÄLJE KINGS 69–79
Frånsett avslutningen av den första halvleken – när Alex Wesby i stort sett på egen hand satte igång ett 19–2-run – fick Viasat Sport-tittarna se samma kryckiga Sundsvall Dragons som förra veckan mot Helsingborg. Dålig bollsving, dålig rörelse, dålig initiativförmåga.

Men ge cred till Södertälje som faktiskt gör Sundsvall dåligt. Och som dessutom var hetare på både lösa bollar och returer.

Doug Thomas? Jag har som regel att inte döma ut någon amerikan förrän han spelat åtminstone fyra-fem matcher. Men debuten blev klart underkänd för Sundsvalls nya amerikan. Margarinhänder runt korgen, tog inte för sig så mycket som jag trott att han skulle göra.

Den goda nyheten för Sundsvall är att Alex Wesby fortfarande är exakt lika bra, och att han blir en självklar MVP-kandidat när Sundsvall så småningom får ihop spelet och börjar vinna matcher. Jo, det kommer att hända.

Matchens lirare? Jaraun Burrows. Vann matchen i matchen mot Doug Thomas på knockout, men höll även sitt eget mot Sundsvalls köttigare insidespelare Mike Palm och Aki Ulander. 14 poäng (6/9 FG, 2/5 FT), 10 returer, 2 assist, 1 block och 0 turnovers slutade Burrows på.

Intressant är att Adnan Chuk startar matchen och spelar mer än Johan Jeansson. Jag tolkar det som att coach Gehrke ser defensiva kvalitéer och/eller ledaregenskaper och lite nastiness i Chuk, saker han kanske saknar i Jeansson.


PLANNJA BASKET–SOLNA VIKINGS 57–88
Wow, såg inte detta komma. Plannja hade nästan lika många turnovers (10) i första quartern som Solna hade på hela matchen (11). Matchens lirare var Lesli Myrthil med denna löjligt snygga statistikrad:

34 minuter - 32 poäng - 10/10 2P - 3/6 3P - 3/4 FT - 6 returer (2 offensiva) - 2 assist - 1 turnover

Men även Jermaine Flowers, som vi haft ögonen på i ett par matcher nu, fyllde ut kolumnerna på ett förtroendeingivande sätt. 15 poäng, 9 returer, 6 assist, 1 steal och 0 turnovers.

Plannja fick in två nya spelare. Det är klart det är en process att spela in dem. Men pisk med 31 på hemmaplan – just one of those nights, eller brist på stolthet?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tjatar o tjatar men ingen lyssnar (Jansson).
Vi kommer aldrig att ens vara i närheten av SM-guld även om vi värvar halva Dream Team om vi är coachlösa. Och det är vi. Ta hit Stjernborg igen eller vem som helst utom Öqvist. Är jag den ende som ser detta??? Karln kan ju inte coacha. Det var sista matchen jag såg i "Drakborgen" (med Ö som "coach"). Hoppas att jag får gå dit igen snart!!!
MVH
Sundsvallsfan men inte Öqvistfan

Anonym sa...

Jag satt och undrade om det verkligen var samma Doug Thomas som videon nedanför i bloggen visar. Killen i videon ser ut att vara ett riktigt kraftpaket, ett fysmonster. Killen jag såg på tv var inte ett fysmonster.

Håller för övrigt inte med om att det var ett dåligt spel (ang kommentarerna i nedanstånde inlägg). Ett förlorande spel behöver absolut inte vara ett dåligt spel.

Anonym sa...

Peter Ö har i alla fall inte fingertoppskänsla (mod ?) nog att känna av vilka spelare som har en bra kväll och inte. Som exempel så ser ju Adam Alexander inte längre ut som att han A) har kul B) har nåt självförtroende eller C) gör nån slags nytta över huvud taget i sin lagkaptensroll. Han ser ut att vantrivas till 100%, och då måste Öqvist bänka honom. AA har varit så gott som usel så här långt den här säsongen, men ändå envisas de med att spela honom. Han joggar mest runt och ser sur ut, och det sänder väl allt annat än bra signaler till resten av laget.

Över huvud taget såg Dragons extremt loja ut. Noll jävlar anamma, och det känns mest som nån kamratförening. Nån måste kliva fram snart och visa vart skåpet ska stå, både gentemot motståndarna men lika viktigt att göra det inom laget också.

Södertäljes press var däremot grym. Jag har sett en hel del matcher i mina dar, men det där var som taget ur "press 101". Kan iofs hända att det var Dragons som gjorde pressen bra, men jag tror många lag får svårt mot den där.

Doug Thomas lär knappast vara nån frälsare, men han pissar ju på Terry Flanagan vilken dag som helst i veckan.

See No Evil sa...

Håller med om att Adam Alexander är en enigma.