torsdag 25 september 2008

Preliminärt och prekärt

Det är ju långt kvar till nedsläpp. Men här kommer lite snabba tankar om kvällens omgång - och ett väldigt preliminärt tips.

Brynäs-Timrå
Rapporterna från matchen mot Djurgårdens senast sa att Brynäs var helt under isen. Nu ställer man Anders Lindbäck i mål i stället för Jacob Markström. Det tycker jag är smart ur utvecklingssynpunkt och Lindbäck ska vara bra.
Men hur bra?
Det är trots allt hans första elitseriematch.
Timrå är obesegrade men kan ha en del backproblem om inte Pär Styf kan spela. Timrå har också flaggat för at Robin Jonsson kan saknas, men rapporter från Medelpad säger att han lirar.
Tips: 2. Men den är svag. Håll koll på backsituationen i Timrå. Spelar både Jonsson och Styf så är det en stark tvåa.

Djurgården-Färjestad
Djurgården saknar mycket folk men det spelade ingen roll mot Brynäs. Men nu kan man också tvingas avvara Fredrik Bremberg. Där tappar man kreativitet och nån som kan göra de avgörande spelen.
Färjestad satsar på Jonas Gustavsson i mål. Bra. Framtiden heter kanske inte Jonas Gustavsson, men den heter definitivt inte Reinhard Divis.
Tips: 2. Men ta reda på om Linkan spelar eller inte. Sportbladets Matchbloggen är ett bra verktyg.

Frölunda-Modo
Skräckmatch för Frölunda. Kan bli samma matchbild som mellan Rögle och Modo senast. Då ville Rögle så oerhört mycket och slet som fan. Modo höll huvudet kallt, lät motståndet hållas - och högg när man fick chansen.
Känslan är att Frölunda kan överarbeta situationerna när man inte fått utdelning i tidigare matcher. Men Modo saknar tunga namn som Wernblom, Salomonsson och Hållberg.
Tips: X.

HV 71-Skellefteå
Skellefteå har problem framför eget mål. Nu ställer man dessutom Niklas Dahlberg i kassen i stället för Andreas Hadelöv. Vi får se hur det går.
Noterade också i Norra Västerbottens superaktiva hockeyblogg att Skellefteå inte ska ha någon värmning i dag, varken i Skellefteå innan avresa eller i Jönköping när man kommer fram. Det kanske inte är negativt, men det är i alla fall inte positivt.
HV har kvalitet på alla positioner och får självklart gälla som favorit.
Tips: 1.

Linköping-Södertälje
Topi Jaakola saknas i Södertälje och det är ett stort avbräck. Särskilt när man möter en offensiv lavin som Linköping. Å andra sidan så saknar Linköping Daniel Fernholm. Vi kan kvitta dem.
LHC har varit stekheta (nu pratar vi förstås om HHH-kedjan) men har fortfarande saker att arbeta med. Som power play. Mot SSK kommer man att få lägen.
Tips: 1.

Luleå-Rögle
Det här är den typen av matcher som Rögle gärna måste vinna. Tyvärr för dom så är det också den typen av matcher som Luleå måste vinna. Prekärt läge.
Antagligen går Luleå ut med stort självförtroende i dag. Men Rögle har Kenny och bröderna Abbott, som överraskat mig positivt, och lär inte vika ned sig. Första målet blir oerhört viktigt, och på hemmais så tror jag att det blir Luleå som gör det. Johan Harju kanske?
Tips: 1.

Inga kommentarer: