söndag 28 september 2008

Nästan hyllning

Jag var såhärnära att hylla Rögle. Allvarligt, jag hade redan börjat tillverka snygga formuleringar. Såna som handlade om vinnarinstinkt, moral och jävlar anamma.
Efter 0-4 i tredje perioden mot Brynäs... Not so impressed.
Såna ledningar, mot lag som antagligen ska härja i nedre delen av tabellen, får man inte tappa.

Men det fanns nånting värre med förlusten mot Brynäs än att tre poäng försvann, sånt händer trots allt de bästa (titta på Frölunda, de tappar tre poäng hela tiden).
Värre är att Richard Demén-Willaume gick sönder. Han tvingades åka till sjukhus i går för att undersöka sin fot. Och dessutom blev Chris Abbott skadad.
- Det handlar inte om några småsaker för någon av de båda, säger Rögletränaren Peter Johansson till lagets officiella hemsida.

Demén-Willaume har inte bara ett av elitseriens fräsigaste namn, han har också på kort tid blivit en av den här bloggarens personliga favoriter.
Det är en frejdig jävel.
Mellan bröderna Abbott har han levt rövare i offensiv zon och gjort fyra poäng (2+2) på fem matcher. Det är snyggt jobbat.
Som jämförelse kan vi nämna att statusvärvningen Mathias Tjärnqvist mäktat med två poäng (2+0) på lika många matcher.

Även om jag står fast vid mitt tips - Rögle spelar i kvalserien i vår - så har man med all önskvärd tydlighet bevisat att man är mer än bara Kenny Jönsson. Man är Richard Demén-Willaume också.
Men vem är man utan Demén-Willaume?
Vem är man utan Chris Abbott?

Det ska Frölunda ta reda på i morgon.
Mina pengar ligger på Frölunda, och att de visar att Rögle är ett lag för bottenstriden och att Richard Demén-Willaume kommer att saknas.

Övriga noteringar och/eller frågor:

* Varför stod inte Nicklas Dahlberg redan från premiären?

* HV 71 vann, men vi kan knappast säga att man har vaknat än. Seger mot Luleå borta är svårt att värdera.

* Linköpings svit är över. Och överraskande nog sprack den hemma. Mot Timrå. Ett jävligt skadedrabbat Timrå. Kan vi gissa att LHC anser det jääävligt viktigt att Daniel Fernholm kommer tillbaka?

Inga kommentarer: