fredag 29 augusti 2008

Talang, talang, talang

Det är vad det handlar om för Dallas Cowboys ägare Jerry Jones. Vad du är kapabel att utföra på planen – inte vad du har för historia utanför den.

Jones har aldrig varit rädd för att signa spelare med besvärligt bagage. Terrell Owens var NFL:s hackkyckling och allmänt ansedd som en hopplös primadonna när han lämnade Philadelphia Eagles. Jones var inte bara villig att tradea till sig spelaren, han gav honom ett fett kontrakt. Och TO har gång på gång betalat tillbaka den investeringen genom touchdowns och andra stora spel.

Ett annat nyligt, och för historien mer passande, exempel är Tank Johnson. En defensive tackle som faktiskt suttit i fängelse, kommit ut och sedan hamnat i trubbel med lagen igen. När Chicago Bears bröt kontraktet var Jerry Jones snart framme och plockade Johnson till Dallas.

Och så till mannen som toppar NFL-rubrikerna idag – Adam "Pacman" Jones. Sjättevalet i 2005 års NFL-draft gav sitt Tennessee Titans åtskilligt med huvudbry: Misshandel, fylleri, bråk med kvinnor, skottlossningen på en nattklubb i Las Vegas... NFL-bossen Roger Goodell stängde av Pacman hela förra säsongen. Titans fick snart nog av problembarnet, och mirakulöst nog lyckades de hitta en villig trade-partner. Vem? Jerry Jones, Dallas Cowboys. Såklart.

Och nu är det alltså klart att Pacman får spela i NFL igen. Goodell har gett tummen upp och om Pacman bara håller sig i skinnet så blir Dallas Cowboys och Jerry Jones en vinnare igen. Talang, talang, talang. That's what it's aaaaall about.


Pacman kan lira, men här blir han i alla fall skolad av TO på Cowboys training camp tidigare i augusti...

Inga kommentarer: