fredag 29 augusti 2008

Fan vad uppfriskande, Dragons!

Fick veta det här för typ fem minuter sen och sitter lite trångt till. Läs hårdfakta samt Dragons kommentarer här.

Men seriöst, jag sitter och hoppar på stolen och känner mig riktigt excited just nu. Efter år av ordning och reda och amerikaner som varit gudfruktiga korgossar i första hand och haft killer instinct i andra hand, så vågar Dragons nu tumma lite på sina egna rekryteringsregler.

Antonio Kellogg är ingen duvunge. Det erkänner ju Dragons själva direkt. "Men Sundsvall Dragons har förvissat sig om att försyndelserna, droganvändandet, är något som är en passerad erfarenhet från Antonios sida", skriver ordförande Anders Öhrn högtidligt.

Och vad fan vet jag. Det kanske stämmer. Men hursomhelst är det sjukt uppfriskande att Dragons vågar chansa och ta hit någon för att han är bra, PUNKT. Inte för att han är bra, och en bra person, och har ett fläckfritt förflutet...

Han var stjärna och All-American på high school. På college började han på UConn (tillsammans med Rudy Gay) men inför sitt andra år bytte han (blev utsparkad?) till USF. Och där var han oerhört lyckad – på planen. Sedan bestämde han sig för att testa proffslivet. Det var det bästa beslutet för honom och hans familj, sa han vid den tidpunkten. Men alla höll inte med om att det var den verkliga orsaken. Usfdons.wordpress.com skrev så här:

"Antonio Kellogg has gone pro. Everyone in the athletic department went out of their way to say this was NOT an eligibility issue. Uh-huh, right… Word has it that not only was AK ineligible, he was practically kicked out of school. Not that any of this is surprising: the guy has the potential to be a brilliant criminal mastermind (or so I hear), but academically, let’s just say he has other priorities."

Kicked out of school och criminal mastermind. Här kan du läsa om vad exakt det är snubben gjort sig skyldig till. Låter det som en Dragons-värvning? Nä, tänkte väl det.

Men grejen är att killen kan spela. Hans siffror från high school och college talar för sig själva. Spelstilen lär också passa bra in i Dragons backcourt – Öqvist gillar combo guards.

Kontraktet är på två månader, och det låter väl vettigt med tanke på hans förflutna och det faktum att han inte lyckats få fart på proffskarriären i vare sig Polen eller Turkiet. Men det är precis såna här spelare som kan bli lyckade chansningar i Basketligan. Spelare med, jag använder termen för andra gången idag; besvärligt bagage, som gör att de blir billigare att värva. Kontentan är i alla fall att Sundsvall slutligen erkänt för sig själva att man ibland kanske måste spela nåt annat än det säkra och trygga kortet, om man vill casha in högvinsten.

Vill du se Antonio Kellogg spela? Video här!

PS. Du skriver väl på?

Update lördag morgon:
Kellogg är redan rikskändis. You gotta love it. Man skriver bara om basketspelare om de spelat i NBA eller slagit nån på käften...

Inga kommentarer: