söndag 24 augusti 2008

For the love of the game...

Hand upp om du liksom mig hatar ditt liv just nu. Kliva upp 08.30 en söndag morgon, i tveksam fysisk form, är inte den optimala bilden av hur jag vill spendera min helg. Men det är ju ändå fyra år till nästa OS-final i basket. Och jag har en känsla av att det här kan bli en minnesvärd en.

Efter första quartern:
38–31 men redan efter 22–22 var det solklart. Team USA ain't looking back. I teorin är det fortfarande match men inget lag som släpper in 38 i en quarter (Spanien) vinner OS-guld. Notera att Tipsys kille Tayshaun Prince kommer in och spelar en viktig roll mot Spaniens zon.

Halvtid: 69–61. Aulander klagar på försvarsspelet och det är väl bara att hålla med om att det saknas den intensitet som det anstår en OS-final. USA kommer cruisa mot segern för hittills har Spanien inte en antydan till svar på till exempel Dwyane Wade och Chris Paul. För övrigt: Halvtidssnack om damfotboll med Glenn Strömberg? Get the fuck outta here...

Efter tre quarters:
91–82. Vilka skämtsiffror! Även om det ser ut som att Spanien gör en bättre quarter så är det USA som vinner periodsiffrorna... Det roliga är väl att Navarro dyker upp som gubben i lådan. Men jag räknar med att se USA defilera nu. Förresten, kommer ihåg när truppen togs ut och jag sågade Carmelo Anthony som jag inte alls tycker om. En av våra mest trogna läsare, med signaturen "Billy Swan", påpekade då att Melos spelstil alls icke behöver vara fel i OS-turneringen. Inte minst på grund av hans förmåga att spela som liten fyra och kunna stretcha försvaret genom att skjuta den internationella trean. Där får man väl säga att den gode Billy Swan hade en klockren analys.

Slut: 118–107, USA olympiska mästare. Kudos till Spanien som visar de av Aulanders så omtalade cojones och ingjuter lite spänning i fjärde quartern. Men det är ändå USA som håller i taktpinnen i 40 minuter och särskilt nervöst blir det aldrig. Så fantastisk som Dwyane Wade varit så är det ändå veteranen Kobe Bryant som visar vem som är kungen i clutchen. Den fjärde quartern sänker han tunga treor och gör rätt val med bollen. En ledare i ett lag fullt av dem. Efter matchen kramar han och säger några väl valda ord till Lakers-polaren Pau Gasol. Förmodligen något i stil med: "This season we're bringing home the trophy together".

10 kommentarer:

Anonym sa...

vad säger ni om ricky rubio? tog verkligen för sig innan handleden/fingret började spöka.

riktigt kul att se.

Dwayne Wade MVP OS2008.

See No Evil sa...

Rubio är jävligt kul att se. Kul att spanjorerna spelar de som är bäst också oavsett ålder och meriter.

Anonym sa...

He, he! Jo, Melo funkade helt OK.
Två andra saker kändes viktigare.
1) Dwyane Wade. Plötsligt blev man påmind om hur Miami (jo, Miami) kunde ta titeln häromåret.
2) Vad nu Kobe än sade till Pau så borde Pau ha svarat: "Kunde du inte ha bytt final att vara assassin i?"
En sak till: LeBron (inte Leeeeebron) James - Vilket. Jävla. Djur.

Anonym sa...

Glömde ett pr saker.
1) Efter att ha fallen in love med Juan Carlos Navarro under EM 2003 var det härligt att se hans floater funka igen.
2) Rudy Fernandez treor i första halvlek - de där när han körde ett par cross-overs först för att sedan slänga upp bollen högt nog för att få is på den och sedan ändå bara träffa nät - var nästan ballare än dunken i fjärde. Och jag håller inte nödvändigtvis med Aulander om att Fernandez behöver "många gram muskler till". Det är inte alla som blir bättre av mer tyngd, särskilt inte gyards som litar till känsla och finess snarare än brute force.

See No Evil sa...

Nej, det där sa ju alla om Ginobili också när han tog steget över. För tunn. Men inte vet jag om han lagt på sig så fruktansvärt många kilon sedan tiden i Bologna...?

Ska bli grymt kul att se Wade i vinter. Kommer faktiskt ha förmånen att se ett par livematcher med Heat, och jag tror att de har nåt bra på gång där om de kan hitta rollerna mellan honom, Marion och Beasley.

Anonym sa...

Hater no 1: Dennis Aulander...

Anonym sa...

Hater no 1: Dennis Aulander...

Anonym sa...

Hater no 1: Dennis Aulander...

See No Evil sa...

Hater och hater. Det är hans jobb att ha åsikter. Det finns få som visar så stor kärlek till basketen och dess spelare som Aulander.

Anonym sa...

Dennis Aulander är skön, kan inte se någon som hade gjort ett bättre jobb för att promota basket i svensk television. Vilken inlevelse han har!

Anton Nkpg