måndag 7 juli 2008

Frågor och svar med See No Evil

Hallå där, efter några dagars semester är jag tillbaka på apkontoret. So let's catch up:

John Rosendahl hotar med att lämna Plannja för en annan ligaklubb. Men är det här verkligen ett realistiskt scenario?
Nej. Det här är blott Johns sätt att pressa klubbledningen till att ge honom ett bättre kontraktsförslag. John har alldeles för stort Luleåhjärta för att spela för en annan ligaklubb. Dessutom, hur skakig Plannjas ekonomi än ryktas vara, så har jag svårt att tänka mig att något annat lag ska kunna casha tillräckligt mycket mer för en svensk stjärna som John. Det vore helt enkelt vansinne av Plannja att låta det hända.
En mer realistisk risk, dock, är att John väljer att spela utomlands igen.

Juha Sten – är han mannen att leda Solna Vikings från pointguard-positionen?
Det tror jag absolut. När Pekka Salminen får handplocka spelare brukar det bli bra. Sten kommer ge stabilitet, försvarsspel och ledarskap, om än inte samma förmåga att ta över en match eller skapa från dribbling som föregångaren Rudy Mbemba. Solna måste dock se till att para ihop Juha Sten med en riktigt bra scorer i backcourten. Brandon McKnight är med all sannolikhet förlorad, så det blir ett nytt ansikte på den positionen. Detsamma gäller inside där Bilal Salaam ska ersättas. Men det är som jag brukar säga: Om Solna och Christer Sjögren inte har de bästa amerikanerna i början av säsongen, så ser de till att ha det i slutet av den.

Varför ska Rudy Mbemba spela i den italienska andraligan?
Det kan tyckas vara en relativt tidig påskrift och ett märkligt val att spela för en klubb i andradivisionen, men förmodligen har Rudy fått någon sorts löfte om chansen att leda laget som starter med stort ansvar. Nästa års NBA-draft är djup i pointguards (ESPN:s draftguru Chad Ford rankar till exempel 11 pointguards bland de 30 första) och det kommer krävas en riktigt bra säsong av Rudy för att bli draftad. Då håller det inte att spela 5-10 minuter per match även om det innebär en mer namnkunnig klubb på CV:t.

Inga kommentarer: