onsdag 21 maj 2008

Tjurrusningen

Tipsychimps gillar generellt inte lotto. Men sett till våra records - och till slumpapan Crap No Evils record - är det kanske det vi borde hålla på med snarare än att försöka analysera vad fan som ska hända när två idrottslag möts.

Men en form av lotteri har vi alltid älskat - draftlotteriet.
I går hände det igen. I Secaucus, New Jersey, lottades NBA-draften och det blev en tämligen oväntad vinnare.


Chicago Bulls, med bara 1,7 procents chans att vinna, tog hem lotteriet och får alltså välja etta. Miami Heat, som hade 25 procents chans att vinna, får välja tvåa och Minnesota Timberwolves får välja trea.

Bulls står nu inför det intressanta valet mellan pointguarden Derrick Rose och forwarden Michael Beasley. Med Kirk Hinrich i laget och ett svagt insidespel låter det som ett enkelt val. Naturligtvis är det inte så enkelt.
Derrick Rose är från, trumvirvel, Chicago och skulle självklart vara ett populärt val. Dessutom lär han ha en större framtid än kapable Hinrich. Mike D'Antoni, Knicks nye coach som kunde ha hamnat i Bulls, har kallat Rose för "Jason Kidd with a jump shot".
Samtidigt har ryktena om Beasleys tveksamma attityd gått ända sedan han gick i high scool.

Beroende på vilket val Bulls gör så lär Hinrich eller en insidesnubbe som Drew Gooden ligga risigt till - eller bra till, beror på hur dom trivs - för en snar flytt.

Här är draftordningen för de första 14 valen:

  1. Chicago Bulls.
  2. Miami Heat.
  3. Minnesota Timberwolves
  4. Seattle SuperSonics
  5. Memphis Grizzlies
  6. New York Knicks
  7. Los Angeles Clippers
  8. Milwaukee Bucks
  9. Charlotte Bobcats
  10. New Jersey Nets
  11. Indiana Pacers
  12. Sacramento Kings
  13. Portland Trail Blazers
  14. Golden State Warriors

Inga kommentarer: