onsdag 21 maj 2008

Silly Season: Massiv genomgång lag för lag

Vad gör guldcoachen i Spanien? Vart hamnar Stefan Grundberg och Mattias Göransson? Vilken klubb pratar med Bill Magarity? Och vem är egentligen stjärnamerikanen som ska göra snälla Sundsvall Dragons till hårda bad boys?

Tiden är kommen – här är Tipsychimps massiva, gigantiska och supergenomarbetade genomgång av Silly Season i Basketligan. Lag för lag, alla de hetaste ryktena och de klara övergångarna. Givetvis kompletterat med apornas egna åsikter och förslag. Kom ihåg att andas medan du läser, bara!

08 STOCKHOLM
Läget i laget:
Jonte Karlsson (coach), Lasse Johansson (ass. coach), Johan Westerlund (G/F), Jocke Blom (F) är alla klara för en fortsättning.

På väg ut: Import-trion Johnson-Dalipagic-Beard får söka nya jobb. Mattias Göransson fick det aldrig att lossna i 08 och han letar en ny klubb. Jim Nyström vill eventuellt testa proffslivet ute i Europa igen. Även Andreas Karlsson och Calle Lindqvist ryktas vara på väg bort, så det blir ett nästan helt nytt 08 nästa år.

På väg in: Olivier Ilunga är ett av de flitigaste ryktena och eftersom Ollie har ett dunkande 08-hjärta så tror jag att han hamnar där igen. Bland andra rykten märks namn som Adnan Chuk (Jämtland), Joel Guei (Uppsala), Per Hultman-Boye (Sundsvall), Thanasis Kalpakas (Akropol) och U-landslagsmannen Richard Hartman (Alvik Basket).

Bananskruven: På spelarsidan är det fint att energispelaren Westerlund och lagkaptenen Blom fortsätter, men 08 behöver få in minst en högklassig svensk spelare till om Jim Nyström försvinner. Olivier Ilunga är bra, men precis som Thomas Massamba lite för svag offensivt för att ensam leda ett lag till guld (minns förra säsongen när 08 hade båda två och kunde pressa livet ur vilken motståndare som helst, men led av dåligt skytte från pointguard-positionen). 08 måste också göra en seriös utredning av alla skador som drabbade laget förra säsongen och orsakerna till dessa. Att coachduon Karlsson/Johansson fortsätter borgar för kvalitet, seriositet och en stark betoning på accountability – du hålls ansvarig för det du gör och det ställs krav på att du fullföljer de uppgifter du tilldelats.

Drömvärvningen: En riktig centertyp som kan snitta 15-20 poäng och 10 returer och bidra med lite biffighet bredvid den mer elegante Joakim Blom. Marcus Jackson?

BORÅS BASKET
Läget i laget:
Gjorde tidigt klart med Dennis Springs, Ryan McDade och Michael Kingma. Coach Anders Jonsson fortsätter. 20-årige Simon Andreasen fortsätter också i en bänkroll. Henrik Carlsson har inget kontrakt men blir förmodligen kvar precis som Rasmus Tordne. Oklart om Jonas Larsson vill vara spelande sportchef även nästa säsong.

På väg ut: Andreas Carlsson och Veli Taatila slutar. Tveksamt om det är värt att behålla Christopher Anrin som är en ganska begränsad spelare.

På väg in: Flera rykten: Henok Yigzaw (Kalmar), Fredrik Rosén (Uppsala), Andreas Karlsson och Mattias Göransson (08 Stockholm).

Bananskruven: Jag har tidigare hyllat Borås satsning på kontinuitet, och gör det gärna igen. Visst, det är väl ingen som gör sig några illusioner om att Borås blir en guldkandidat med det här spelarmaterialet – men man bygger vidare på något som funkade riktigt hyggligt och kan fokusera på att vässa lagförsvaret. I år var man en bröderna Carlsson/Larsson-turnover och en Gee Gervin-trea från slutspel, nästa år måste kvartsfinal absolut vara en målsättning.

Drömvärvningen: Scottie Pippen. Nej, jag vet inte. Man har förmodligen fyllt alla import-platser så frågan är egentligen bara vem som ska ersätta Anrin om denne försvinner. Martin Ringström?

GOTHIA BASKET
Läget i laget:
Jonas Fredriksson tog över efter sparkade Janne Enjebo och fortsätter även nästa säsong. Han kommer assisteras av Fredrik Wilén. Klubben har redan gjort klart med Ian Johnson (Norrköping) och han får sällskap av en riktig playmaker i Michael Bree. Övriga klara inkluderar Daniel Dajic, Brandon Barton, Emil Salon, Yannick Trott och Kim Palmqvist.

På väg ut: Fjolårets importer försvinner givetvis. Erik Vestin är i princip klar för Plannja.

På väg in: Ska värva ytterligare en amerikan och då det är tämligen packat på perimetern kommer nog den värvningen inside. Det viskas om Tipsychimps-favoriten Manny Dies senast i finska KTP (läs mer om honom under Sundsvalls vinjett), dessutom är Norrköpings irländare Conor Grace aktuell. Johan Åkesson är ett annat rykte och en spelare som definitivt skulle passa bra in med det befintliga spelarmaterialet. Zoltan Kurinczky från Örebro ett annat namn det pratas om.

Bananskruven: Även här måste man applådera kontinuiteten och initiativet att vara tidigt ute. Klubben har helt klart tagit lärdom av den gångna säsongen och satsar nu tidigt på importer som är säkra kort och kommer producera det som krävs för att nå slutspel. Spännande att se vad som händer med unga talanger som Barton och Palmqvist. Gothia tillbaka i slutspelet nästa säsong – det törs jag lova redan nu. Bree på två år är en ruggigt bra byggsten att börja med, och Johnson kan scora på vem som helst.

Drömvärvningen: Manny Dies. En bra ledare för de yngre spelarna i laget. Dessutom en profil som kan attrahera ny publik för en klubb som strugglat på den punkten.

HELSINGBORG BASKET
Läget i laget:
Före detta Öresundskraft Basket gjorde i dagarna klart med sin nya head coach Stefan Pettersson, senast i Telge Energis finallag – ett mycket bra och spännande val! Lagkapten Jens Stålhandske och ett par andra spelare lär ha varit drivande för att få Pettersson till Helsingborg. Förutom Stålhandske är även Bilo Boucari klar för en fortsättning i klubben, även om kontraktet inte är signerat ännu. Klubben är intresserade av att behålla litauiske centern Tomas Cerkunovas.

På väg ut: Srdjan Vukovic kan man räkna som förlorad (Plannja). Johan Åkesson och Rikard Flink förhandlar om nya kontrakt med HB, men har också dragit intresse från andra klubbar och framförallt i fallet Åkesson kan det dröja innan det kommer ett besked. Herman Favors kan följa Mattias Kenttä och Vukovic till Plannja, och skottglade Damon Jackson är troligtvis inte välkommen tillbaka när Stefan Pettersson tar över rodret. Anders Rönndahl ska bestämma sig om karriären får en fortsättning.

På väg in: Andreas Karlsson, Mattias Göransson och Calle Lindqvist är en trio 08-spelare som kan flytta till Skåne i samma veva som Coach Pettersson.

Bananskruven: Den största frågan är ju hur ekonomin ser ut nu när huvudsponsorn Öresundskraft övergett klubben. Annars tycker jag HB fortsätter ta vettiga basketbeslut och plocka in bra folk i organisationen. Anders Rönndahl har hjärta för laget, men det behöver inte vara odelat negativt om han lägger av/trappar ner eftersom han helt klart tappat lite aggressivitet i sitt spel.

Drömvärvningen: Srdan Subotic. Om Sundsvall inte vill ha honom, så tycker jag absolut att Helsingborg ska ta chansen att värva en kille som kan både ge Jens Stålhandske öppna skott och mata de stora killarna inside. Observera dock att Suba har svagheter i defensiven och (som bevisat av Rudy Mbemba) med ball-handling under hård press, så en sådan värvning är endast en drömvärvning om den kompletteras med en backup-guard som kan agera stopper och åtminstone dribbla bollen mellan benen.

JÄMTLAND BASKET
Läget i laget:
Andrew Mitchell har kontrakt. Erik Westin och Stefan Hellgren likaså. Men coachen saknas, och innan han är klar lär det inte hända så mycket mer.

På väg ut: Whitworth, Sabiliauskas och Djuric har med all sannolikhet gjort sitt i klubben. Adnan Chuk pratar med andra klubbar, inklusive Norrköping och 08 Stockholm. Björn Larsson-Hillgren tränar med Sundsvall. Inget lag som spelar Jocke Eriksson 22 minuter per match kan bli särskilt framgångsrikt i Basketligan, och nästa säsong får han en betydligt mindre roll om han överhuvudtaget blir kvar.

På väg in: Här handlar det, förstås, mestadels om coachjakten. Själv lanserade jag Christer Stjernborg som ett bra namn för Jämtland, men mest skvallras det om Tommie Hansson som närmast kommer från Luleå BG och därifrån kan ta med sig Gustav Nyström och/eller David Hult. Egal Saleman ett annat rykte.

Bananskruven: Förra säsongen var katastrof, men kanske nödvändig för att klubbens ledning skulle komma till insikt att nytt blod är ett absolut måste. Den här gången ser det alltså äntligen ut att bli en ny coach hämtad utifrån. Man måste också börja locka fler talanger av rang istället för division 1-spelare eller killar som aldrig kommer bli mer än komplementspelare i ligan. Jag tycker det är beklagligt att Adnan Chuk jagas på flykt bara för att han var en av få som hade balls att säga som det var i Jämtland förra säsongen.

Drömvärvningen: Jämtland behöver en statement-värvning. En etablerad svensk spelare, i eller på gränsen till landslaget, som kan visa vägen för andra talanger att välja att flytta till Östersund. Vi snackar om en Johan Åkesson, en Johan Jeansson eller en Jim Nyström – den kalibern.

NORRKÖPING DOLPHINS
Läget i laget:
Fred Drains är klar. David Bergström spelar sin troligen sista säsong på elitnivå. Paul Burke fortsätter, men det är sagt att han inte ska befordras till head coach den här gången.

På väg ut: Stefan Grundberg kommer gå utomlands eller till någon av alla de ligaklubbar som rycker i honom. Ian Johnson är klar för Gothia, Conor Grace ryktas gå samma väg. Jerome Stancil kan du glömma, om du nu är en av de få som minns det namnet.

På väg in: Klubben värvar alltså Fred Drains från Plannja och är intresserad av Dee Ayuba från samma klubb. Fredrik Rosén (Uppsala), Adnan Chuk (Jämtland) och Nijaz Mehmedovic (Örebro) är andra aktuella namn.

Bananskruven: Dolphins andas positivitet och framtidstänk i och med det nya hallbygget. Samtidigt kan man ställa sig frågande till om det är rätt väg att låta Stefan Grundberg gå och ersätta honom med 37-årige Fred Drains. En gammal hjälte som lockar publik, absolut, men huruvida värvningen är bra eller inte beror i mina ögon på hur mycket Drains tar upp av den totala spelarbudgeten. Men det är ofta pr som får styra i Dolphins, omvittnat av de många gånger klubben värvar spelare som är väldigt skickliga offensivt men som inte skulle stoppa nån i defense om så deras mors liv hängde på det. Ta bara exemplet Gee Gervin, där ryktet sa att dåvarande coachen Paul Burke ville ha en mer försvarsinriktad pointguard men blev överkörd av Bosse Sundberg och kompani... Tycker också att det är hög tid att fundera på en ny coachlösning, för så länge Kelly Grant styr skutan kommer det vara samma kortsiktiga run n' gun-basket som kan räcka långt men inte tillräckligt långt.

Drömvärvningen: Dee Ayuba är helt klart en bra spelare, och skulle passa som handen i handsken i den typ av basket Kelly Grant vill spela. Lyckligtvis för Norrköping så var Ayuba något misslyckad i slutspelet med Plannja också, så han kanske kommer till rabatterat pris.

PLANNJA BASKET
Läget i laget: Håkan Larsson är klar för en fortsättning och snart får han sällskap av John Rosendahl och Jim Enbom. Mattias Kenttä coachar laget och när det gäller hans assistent ryktas det om alla från Mikael Johansson till Dennis Aulander.

På väg ut: Fred Drains är klar för Norrköping och Dee Ayuba ryktas gå samma väg. Albert Burditt och Terry Williams får söka nya jobb. Mats Olsson är på väg till Stockholmsområdet.

På väg in: Srdjan Vukovic (Öresundskraft) och Erik Vestin (Gothia) erbjuds kontrakt, två Luleåprofiler som passar bra in i modellen för nya Plannja. Andra namn som diskuteras inkluderar bland andra Christopher Ryan, David Hult, Gustav Nyström och Adam Rönnqvist. Plannja kommer mest troligen inleda säsongen utan EU-spelare. Eventuellt trillar det in någon etablerad svensk spelare, men stommen kommer vara Larsson-Rosendahl-Enbom kompletterat med ett par amerikaner och unga talanger – mer pengar finns inte i Plannja idag, och det skulle vara intressant att veta hur hårt OBOL-historien egentligen slog mot klubben. När det gäller amerikanska guards så är det ingen hemlighet att Mattias Kenttä gillar de två killar han haft i Öresundskraft; Tony Bethel och Herman Favors.

Bananskruven: Alla moves hittills visar att Plannja och Mattias Kenttä menar allvar med den aviserade generationsväxlingen. Hittills har man gjort allting rätt. Men mest intressant blir det givetvis när säsongen väl börjar och vi får se om Kenttä sliter lika hårt på sin förstafemma som föregångaren David Visscher gjorde, eller om han går till bänken (och talangerna) oftare. Många verkar tro att vi ska räkna bort Plannja från guldstriden bara för att de inte blir riktigt lika stjärnspäckade som tidigare säsonger. Men Håkan Larsson och John Rosendahl är en svenskduo så god som någon i Basketligan, en grym grund att stå på. Om man dessutom med nya, unga Plannja lyckas skapa mer attityd och energi behövs det bara ett par lyckade importer för att tillhöra toppen igen. Det årets säsong visade var att man behöver en slasher och inte en spot up-shooter bredvid Håkan Larsson på bakplan.

Drömvärvningen: Brandon McKnight – men Bethel eller Favors behöver absolut inte vara fel och passar förmodligen plånboken mycket bättre.

SOLNA VIKINGS
Läget i laget:
En av Basketligans bästa coacher någonsin, Pekka Salminen, fortsätter. Men troligtvis utan Stefan Bergman. Lesli Myrthil fortsätter. Klubben har värvat förra Solnaspelaren Roger Perssons grabbar: Sebastian Persson (1989, F, 203) och Daniel Persson (1991, G, 198). De kommer närmast från Basketettan och S:t Helena och får stå på tillväxt i Vikings.

På väg ut: Rudy Mbemba är givetvis förlorad. Nisse Hedström saknar kontrakt och pratar med andra klubbar. Det har varit mycket snack kring Martin Pahlmblad. Har kontrakt, sa Janne Marklund live i tv. Men envisa rykten gör gällande att det finns en klausul i kontraktet som Pahlmblad kan nyttja för att hitta en annan klubb, och det är där som bland andra Sundsvall Dragons och polaren Calle Arnold kommer in i bilden. Solna vill givetvis behålla båda amerikanerna Brandon McKnight och Bilal Salaam, men som vanligt när man vunnit guld och inte har en riktigt stark lönebudget kan det bli svårt. Vincent Aldevinge lämnar, kanske även Mohammed Neffati. Assisterande coachen Stefan Bergman är het på marknaden. Han har varit i Spanien och träffat en klubb i andradivisionen. Intresse finns också från Belgien och Österrike. På hemmaplan ryktas han vara ett namn för Uppsala, men om den föreningen inte har tillräckligt med cash för att komma överens med Olle Lundén, hur ska man då ha råd med en coach som nyss vunnit dubbla guld?

På väg in: Johan Åkesson (Öresundskraft) är ett spännande rykte som skulle ge laget ett annorlunda utseende och skifta balansen mer mot insidespelet. Mats Olsson är på väg till 08-området och har kontaktat bland andra Vikings.

Bananskruven: Wow, what a ride it was. Att få avnjuta Rudy Mbembas enda "riktiga" säsong i Basketligan. Troligtvis får vi aldrig mer se honom spela här. Men, viktigt för Solna att veta är att det finns ett liv även efter Rudy. Man kommer behöva lägga om sin spelfilosofi en aning för en pointguard med samma dödliga kvickhet och långa range hittar man inte igen. Drömmen är att få Brandon McKnight på ett flerårskontrakt och bygga laget kring honom, Myrthil och Pahlmblad.
Pahlmblad, ja. Han ska såklart inte gå från att vara starter i Solna till att eventuellt bli sjättespelare i Sundsvall eller Plannja. Dessutom tycker jag, även om Pahlmblad tog ett stort kliv i utvecklingen den gångna säsongen, att hypen blivit lite överdriven. Han var den spelare som drog absolut störst nytta av att spela med Mbemba och McKnight. Han kommer inte ha samma höga skottprocent när han måste skapa mer för sig själv, och hans försvar är suspekt. Missförstå mig rätt, en riktigt duktig spelare med stor potential – men i dagsläget inte värd att göra några spektakulära värvningskupper för.

Drömvärvningen: Viktigast är förstås att behålla McKnight med tanke på allt han står för i form av träningsvilja, seriositet och inställning. Men i övrigt skulle det kanske smaka med en hemvändande Mats Levin.

SUNDSVALL DRAGONS
Läget i laget: Mike Palm
(stora frågetecken för hans skadesituation), Adam Alexander, Calle Arnold och Johan Rönström är klara – precis som coachduon Peter Öqvist/Pontus Frivold.

På väg ut: MVP Joakim Kjellbom vill utomlands, men oavsett vad Jocke själv hoppas på blir det nog inte för hans del mycket mer spännande än tyska ligan eller franska eller italienska andraligan. Blir det Sverige blir det Sundsvall, säger han själv. Per Hultman-Boye flyttar till Stockholm och pratar med 08. Pero Vasiljevic vill Sundsvall behålla. Mer osäkert hur det blir med Srdan Subotic. Sundsvall gillade inte det man såg i finalmatcherna då "Suba" blev pulvriserad av Rudy/McKnight, och dessutom är han ganska dyr. Lukasz Fafara flyttar hem till Polen, AJ Guyton har gjort sitt i klubben. Alex Wesby har åkt hem till USA, borde rimligtvis vara högprioriterad av Sundsvall men det lär dröja ett tag innan parterna diskuterar kontrakt.

På väg in: Det snackas om Mattias Göransson, och man har även lämnat ett förslag till Stefan Grundbergs agent. 212 centimeter 20-åring i form av Björn Larsson-Hillgren (Jämtland) ska träna med laget. Sundsvall ryktas vara en av klubbarna som är sugna på Luleå BG:s David Hult. Men det blir riktigt intressant först här: Sundsvall jagar Manny Dies, senast i finska KTP.

Bananskruven: Sundsvall föll tungt i SM-finalen mot Solna. Coach Peter Öqvist betonade direkt att man – trots ett tröstlöst 0–3 mot snabba korta Solna – inte tänker överge sin filosofi med stora spelare. Gott så. Men minst lika positivt är skvallret om Manny Dies. Det verkar därmed som att Sundsvall därmed slutligen erkänner att man är för snälla, för välkammade, för nedtonade för att vinna ett mästerskap. Dies har en karisma och en attityd som Sundsvall inte haft sedan, ja, ever? Han är 31 år gammal och slet av hälsenan den gångna säsongen, men äger fortfarande en obändlig vilja att vinna och ett aggressivt fysiskt spel som vilken kväll som helst kan rendera i 15+ returer och matchändrande blockar och dunkar. Kort sagt: Dies har cojones som Sundsvall Dragons är desperata efter. Men givetvis blir den viktigaste faktorn vad Joakim Kjellbom väljer att göra – ingen Kjellbom, ingen guldchans för Sundsvall.

Drömvärvningen: Dies vore en så sjukt klockren värvning för det här laget, förutsatt att han är hel.

SÖDERTÄLJE KINGS
Läget i laget: Torbjörn Gehrke
fortsätter och får förmodligen sällskap av JD Sanders igen. Alexander Wikner-Nordberg uppges ha varit missnöjd med speltid och förtroende från coacherna i år och hörde av från en del andra klubbar, men efter många om och men verkar han nu ha bestämt sig för att stanna i SBBK. Oklart hur det blir med spelare som Johan Jeansson, Rickard Eriksson, Dino Pita och Thomas Massamba, men Gehrke vill förmodligen behålla allesammans.

På väg ut: Jonathan Skjöldebrand är den stora snackisen, kan Gehrke övertyga honom att stanna en säsong till eller tar han med sig sitt svenska pass och testar spel i någon av de europeiska proffsligorna? Gustav Olheim lär gå till Tälje BK. Vedran Bosnic har gjort sitt i klubben, årets amerikaner förmodligen likaså.

På väg in: Är med i racet om Stefan Grundberg. Brunkaren Rikard Flink ryktas komma tillbaka från Helsingborg. Mattias Göransson en annan potentiell hemvändare. Andra namn det snackas om är David Hult och Richard Hartman. Nästa vecka kommer Gehrke ha öppen tryout för juniorer inom föreningen samt andra speciellt inbjudna spelare.

Bananskruven: Efter att ha bidat sin tid, gett talangerna speltid och skapat en gemensam offervilja och stark laganda i truppen ska Torbjörn Gehrke nu ha bestämt sig för att det är dags att trappa upp det hela och ge sig in i jakten om guldet. Det blir USA-resa och handplockade amerikaner, kryddat med några svenska stjärnor och Södertäljes talangfulla och kämpastarka juniorer. Samtidigt viskas det om att man tappat stora sponsorpengar, vilket kan försvåra arbetet betydligt. Hursomhelst finns det absolut potential att slåss om guldet med rätt värvningar. Att Gehrke är en högkalibrig och lite lurig coach vet alla redan. Nyckeln blir vad man väljer att göra med guard-positionerna. Thomas Massamba är en stor, STOR, favoritspelare i den här bloggen, men känslan är ändå att han nått taket för vad han kan göra som startande pointguard. Grym defensivt, men om laget ska blomstra behöver han paras ihop med en kreatör och en skytt på bakplan.

Drömvärvningen: Amerikaner som passar den sistnämnda beskrivningen går 13 på dussinet, men några som passerat Basketligan de senaste åren och skulle funka i Södertälje är Herman Favors, Tommy Adams och James Miller.

UPPSALA BASKET
Läget i laget:
Fredrik Jönzén och Thomas Jackson är klara. Drömmen om Oluoma Nnamaka får vänta ytterligare ett år, kanske mer. Andreas Person fortsätter, eller? Hoppas det.

På väg ut: Anton Gaddefors är på väg till college. Fredrik Rosén lämnar laget, de hetaste kandidaterna sägs vara hans gamla klubb Norrköping samt Borås. Joel Guei snackar med andra klubbar och Olle Lundén har gjort sitt i klubben – igen. Boka Djordjic och Aron Molnar saknar kontrakt. Det är inte helt osannolikt att någon av dem dyker upp i höst igen, men de är inte prioriterade i nuläget. Även Danny Gathings får vänta på besked tills coachfrågan är löst.

På väg in: Flera olika namn nämns i coachjakten som förstås är högst prioriterad nu: Stefan Bergman, Bill Magarity (kan också vara på väg till Ukraina), Wally Smith och Tommie Hansson.

Bananskruven: En sak är säker: Uppsala kommer inte längre ha Basketligans bästa inför match-genomgångar nu när Magnus Jansson tackat för sig. Tråkigt. Men annars är det, trots ytterligare en kvartsfinalförlust, uppåt i klubben. Det viskas om storsatsningar och Skype-pengar. Om det stämmer är det givetvis goda nyheter för alla Uppsala-fans, då man absolut kan köpa sig framgång i Basketligan – högre än så är inte nivån. Jönzén/Jackson borde vara en av ligans bästa inside-outside-kombinationer, men har inte lyckats fullt ut. Jönzén rankade jag som något av årets besvikelse i ligan. Kanske var det jag som missbedömt hans nivå efter år av college- och proffsspel på hög nivå, kanske är det Jönzén som behöver vakna upp och tuffa till sig.

Drömvärvningen: Precis som ett par andra klubbar så behöver man en center av klass.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Massiv genomgång är ett understatement. Jäklar va mycket intressant och rolig läsning. Manny Dies är en otrolig värvning vilket lag han än hamnar i känns det som. Men som du tog upp; Gothia och Sundsvall. Han passar extra bra där, men på två olika vis. Är 08 ute ur leken när det gäller Dies eller vadå?

Anonym sa...

Mäktig genomgång, mycket mäktig.
Ett par anmärkningar bara.
1) Om Adnan Chuk hamnar i 08 ska jag äta upp alla era bananer.
2) Manny Dies, jag älskar honom. Men, 31 år och avsliten hälsena är ingen bra kombination för en snubbe som måste ha sin fys för att kunna backa upp sina cojones. Honom skulle jag aldrig ta utan feta klausuler.
3) Blir intressant att se Gehrke coacha ett lag utan djup. Hittills har Gehrke alltid roterat tio man (i princip). Att döma av det här tänker han rotera sju, högst åtta. Undrar hur det påverkar hans filosofi och sätt att handskas med spelare. Det blir lite knepigare då att slänga en sådan som Dora under bussen då. Notera då att jag tycker att Gehrke gjorde rätt med Dora.
4) Jag tror att Uppsala skulle må bra av Bill Magarity, men de är inte redo för honom - vare sig vad gäller spelarmaterial eller organisation.
5) Thomas Massamba behöver egentligen bara lära sig en sak och byta ut 15 procent av sina hjärnceller så är han hemma. Shapa upp dribblingen, pojk, så exploderar du förbi vem som helst i ligan utom möjligen McKnight. Med bättre dribblingsteknik kommer han att få fler möjligheter och bättre verktyg för att fatta rätt beslut och då kanske han klarar sig utan att byta några hjärnceller. Fet favorit även hos mig. I basketligan måste, jag upprepar måste, du ha en back-court som kan lira försvar. Det är ingen slump att Massamba lirat tre SM-finaler av de fyra senaste och att McKnight/Rudy vann SM nu.
6) Skjöldebrand blir aldrig kvar i Sverige - aldrig.

Anonym sa...

Great post, I am almost 100% in agreement with you