fredag 9 maj 2008

Stanley Cup, Larsson och Brunnström och tjofaderittan och jag

Hej hej hockeylovers.
Vi är i final.
Nej, inte Stanley Cup-final. Men conferencefinal i alla fall. Alltid nåt.

Vi har haft en på många sätt överraskande resa så här långt. Exempelvis trodde vi inte att Dallas skule slå ut Anaheim, eller San Jose. Och vi trodde inte att Philly skulle gå till andra rundan och där dessutom slå ut Montreal.
Men va fan. Så är det.
I går var det Match 1. Det gick ungefär så här:

Detroit Red Wings-Dallas Stars 4-1
Western Conference Final
1-0 i matcher till Red Wings.

Red Wings talangade bort (ja, det är ett korrekt uttryck.. från och med... NU!) Nashville Predators i första rundan och körde sedan över skadedrabbade Avalanche. Så är vi nu, äntligen, övertyade om Red Wings styrka?
Nej. Aldrig.
Vi kan inte, kommer inte och ska inte tro på det här laget.

Man vann match 1 mot Dallas. Men eftersom Red Wings hade en kort semi och Dallas en lång så är det naturligt att det märks i match 1. Särskilt eftersom Red Wings i natt hade hemmais.

Nu tror någon säkert att vi inte gillar Red Wings. Så är inte fallet. Hur kan vi inte gilla ett lag med 91 652 svenskar i sin line up? Och med Johan Franzén? Franzén! Han har gjort 12 slutspelsmål och med sina mål fem slutspelsmatcher i rad har han tangerat rekordet i Red Wings.
Ja, vi gillar Red Wings.
Men det stör oss att vi inte får rätt i våra tips.

Ändå är vi förstås imponerade. Red Wings trummar på, parerar, undviker varenda hinder, döljer sina svagheter, utnyttjar sina styrkor. Och om inte Stars kan stoppa Zetterbergs lina utan att tappa defensiv kraft när Franzéns är ute på isen så är det kört.

Dallas måste stänga sin egen zon, fysa ned Red Wings kreativitet och samtidigt hitta sin egen. Och kan inte Bra Richards, Mike Ribeiro och Mike Modano låsa upp Red Wings så får man visa visa den disciplin som tog laget förbi Anaheim och San Jose:
Låta bli dumma utvisningar, dumpa puck, kom med fart, folk framför mål. Det är klyschor, ja, men idrott är en enda stor klyscha.

Note 1:

När det gäller Red Wings så har man bestämt sig för att plocka över Djurgårdens Daniel Larsson redan till kommande säsong. Han kommer inte att skriva kontrakt och lånas ut till sin svenska klubb, vilket annars är vanligt numera.

Fem bananer till Larsson som inte tjafsar om att få åka hem om han inte får spela och smörgåstårtan inte är lika god som på lokala fiket.
Antinger sticker man och ger det en chans - oavsett om man hamnar i farmarlagets farmarlag - eller så gör man det half assed.
Vi gillar spelare som går hela vägen.
Dessutom tror vi att Larsson har en bra chans att slå sig in i NHL-truppen. Hasek försvinner och konkurrensen om en andraspade bakom Chris Osgood kommer från Jimmy Howard. Han kan Larsson bräcka.
Daniel, du kan hämta dina fem bananer på vårt stockholmskontor. Vi kan inte skriva vart det är, men om du mejlar oss så hämtar vi upp dig, sätter på dig en blindfold och tar dig till det himmelrike vi kallar tipsychimps.com's kontor.

Note 2:

Fabian Brunnström skriver kontrakt med Dallas Stars. Kontraktet kan tydigen jämföras med Nicklas Bäckströms i Washington.
Sorry, Dallas.
Där gjorde ni ett misstag.

Inga kommentarer: