fredag 16 maj 2008

Inte bloggdöden

Nån viskade nåt om bloggdöden.
Inte då.
Tipsychimps.com dör inte. Vi sover bara. Sover - och ger våra trogna läsare chansen att promenera ned för minnenas allé.
Läs gamla inlägg vettja.

Vi är långt ifrån döda. Nästan tvärtom skulle man kunna säga. Det bevisade See No Evil i inlägget under. Och det kommer vi att fortsätta bevisa de följande veckorna.

Här är några aktuella ämnen du kan diskutera med dig själv och/eller andra till nästa gång du besöker tipsychimps.com:

* Charles Barkley är inte bara en av våra favoritspelare från uppväxten, han är också en oerhört rolig, om än dåligt fokuserad, basketexpert för TNT. Och just det; precis som aporna så har han problem med kasinon.
Barkley hotades av åtal för att han inte betalat tillbaka en skuld på 400 000 dollar till Wynn i Las Vegas. Nu har han dock lovat att betala tillbaka.
- Det är mitt fel. I screwed up, säger Barkley, som nu lovat att han ska betala tillbaka.
En intressant detalj: Barkley påstår att lånet på 400 000 var för att spela på Superbowl 2008. Lånet togs i oktober 2007...

* Tio dagar i USA dominerades av en nyhet: O.J. Mayo. USC-stjärnan påstås ha tagit emot cash och presenter av en så kallad "street runner" som heter Rodney Guillory. Detta ska ha skett i high school och under Mayos freshmanår på USC - och det är inte lagligt. Anledning till att Mayo fått allt detta ska ha varit ett löfte om att signa för en specifik agent när han nu går pro.
Mayo kommer garanterat undan det här. Frågan är om USC gör det.
USC kom undan när fotball-lagets tailback Reggie Bush och hans familj påstods ha fått rikligt betalt av en agentfirma.
Och nu händer det igen. På samma skola.
Det är tänkbart att NCAA låter hammaren falla hårt på USC.
Mayo, som kan bli ett lottery pick i sommar, svär på att han är oskyldig. Förstås.

* New York Knicks valde till slut Mike D'Antoni som coach. Det har fått flera experter att slå bakut. D'Antonis Phoenix Suns var en snabb, offensiv fest. I Suns hade han Nash, Stoudemire, Hill, Bell, Barbosa, Marion/Shaq. I Knicks får han... eh... få se nu... Jared Jeffries?
Flera expert har slagit bakut och menar att Knicks gjorde det sämsta möjliga valet av coach eftersom D'Antonis uptempo-stil inte kommer att funka med Knicks.
Jag tror att D'Antoni är en riktigt bra coach som kan jobba med det han har - eller se till att få det han behöver. Klart snubben ser att han inte kan spela Sunsbasket med Knicks. Han är ju knappast korkad.
Nu blir det intressant att följa personalfrågorna.
Vad gör Knicks med Starbury? Randolph? Curry? Hur faller draftlotten på tisdag? Håll andan.

* Hockey 1: I kväll är det semifinal i hockey-VM. Sverige mot Kanada. Men redan nu får du veta vem som vinner: Kanada.

* Hockey 2: Pittsburgh Penguins kunde inte sopa rent med Philadelphia Flyers. Det tror jag ingen hade räknat med heller. Vid 3-0 är det svårt att ta den fjärde om vi snackar bortais. Men match fem är i Pittsburgh. Och då stängs matchserien. Penguins till final.

* Hockey 3: Johan Franzén missar match fem mellan Detroit Red Wings och Dallas Stars. Det här är fakta: utan secondary scoring så vinner man inga matcher. Det är Franzéns kedja som sett till att Detroit har kunnat surfa lugnt så här långt i slutspelet. Kliver ingen annan fram på lördag så reducerar Dallas till 2-3 i matcher. För Zetterberg och Datsyuk kan inte bära laget ensamma.

Inga kommentarer: