söndag 30 mars 2008

Uppsala-Plannja kvartsfinal 2:5

Var kan du se Nordman, komikern Marcus Palm och coverbandet Playboys? I Fyrishov givetvis.

Plannja har 1–0 i matcher och är skyhöga favoriter till att slå ut Uppsala – en kvartsfinalseger med 3–0 ger bara 2.00 gånger pengarna på Unibet. Och idag ger seger för hemmalaget Uppsala 2.20, en bortaseger ger 1.55.

Plannja är skadefritt, medan Uppsala har frågetecken för Elias Westerlund och framförallt Fredrik Rosén på grund av stukade fötter. Sedan får man tillbaka en saknad 16-åring. Andreas Person har storspelat i Albert Schweitzer-turneringen för U18-landslag. Efter Sveriges åttondeplats och en seger i poängligan landade Ikes grabb i Sverige först igår kväll, men han lär sprudla av självförtroende och kan ge Thomas Jackson välbehövlig vila.

Personligen trodde jag att Uppsala hade närmare till slutspelsformen än man visade i match 1. Om man inte lyckas komma upp till en nivå där man ens kan störa Plannja, så är säsongen ett fiasko för både klubben, coach Olle Lundén (som ersatte sparkade Christer Stjernborg) och lagets storstjärna och förväntade ledare Fredrik Jönzén. Försvarsspelet var en stor sorg uppe i Luleå när man tillät Plannja skjuta 66.7% på tvåpoängarna.

Plannja plockade fram guldförsvaret i match 1 – det som vi även fick se i den mäktiga vändningen på bortaplan i seriefinalen mot Solna – och en hel del zon hjälpte att sätta griller i huvudet på Uppsalaspelarna. David Visscher stod fast vid sin trygga sjumannarotation, och det är väl bara att inse att spelare som Robin Ryan och Mats Olsson inte finns med i guldplanerna om ingenting oväntat händer. Olsson kan komma in som en rollspelare för att skjuta sönder exempelvis ett zonförsvar, men om Visscher får välja så använder han spelare 8–12 minimalt.

Prediction? Kraftfullt burna av ett kokande Fyrishov lyckas Uppsala skaka lite liv i matchserien. Det är en måstematch och Olle Lundén gör de nödvändiga justeringarna mot Plannjas zon. Thomas Jackson tar fler initiativ än senast och Fredrik Jönzén utmanar John Rosendahl på ett helt annat sätt.

Spelet, arkiveras under See No Evil:
Uppsala–Plannja 1 (hcp +4.5)
Odds: 1.85. Insats: 1 unit. Bolag: Unibet. Spelstopp: 16.00.

Inga kommentarer: