lördag 29 mars 2008

Fördel Solna, Södertälje

Brandon McKnight gjorde comeback och det betydde precis så mycket som vi trott för Solna, seger med 87–82 borta mot Öresundskraft. McKnight fyllde protokollet med 19 poäng, 8 returer, 3 assist och 3 steals.

Publiken i Fryshuset fick se ett sällan skådat drama. Nashid Beard var banans gigant med 19 poäng och 20 returer, men det slutade ändå med en heartbreaker för 08 Stockholm som föll med 89–91. Värst av allt var sekvensen där Tomas Öberg kvitterade med en trea till 87–87 med två minuter kvar. Trodde han. Men scoreboarden och klockan hade dött, och poängen raderades ut av domare Lahdo Sharro och 08 fick spela om anfallet. Utan poäng. Säkert helt enligt reglerna, men den tråkiga situationen undviks givetvis om sekretariatet lyckas få ut någon signal till domarna om att klockan är död så spelet kan blåsas av direkt – inte efter ett helt anfall...

08 har hursomhelst lämnat in en protest angående hela sekvensen.

För övrigt: Jeremiah Johnson gjorde 25 poäng men sköt för 56. Dessutom 8 turnovers. Han vill ta stort ansvar, men när han spelar så huvudlöst som han gjorde idag blir det svårt för 08 att vinna. Speciellt när både Jim Nyström och Dalipagic är skadade.

Södertälje å sin sida hade många små hjältar i vanlig ordning. Vedran Bosnic däremot...han är ett svart hål offensivt och det är lätt att se varför han hamnat i Gehrkes doghouse.

Inga kommentarer: