fredag 28 mars 2008

NBA Playoffs forts.

WESTERN CONFERENCE
Northwest

Utah Jazz 47-25
Ligger på en fjärdeplats i tuffa West mycket tack vare ett grymt hemmarecord på 31-4.
Hade en djup svacka i mitten på säsongen men har repat sig och har vunnit 7 av de senaste 10 matcherna.

Denver Nuggets 44-28
Denver tog en viktig seger mot Dallas inatt och ligger nu en halv match bakom Golden State för den åttonde slutspelsplatsen. Kan outscora vilket lag som helst men måste steppa upp i försvar om man ska kunna hävda sig. släpper in 105,6 poäng per match.

Portland Trail Blazers 38-35
Gjorde stor succé när man vann 18 raka matcher. Har därefter mattats av och befinner sig utanför slutspelsplats, sex matcher bakom.

Minnesota Timberwolves 18-52

Missar slutspel i år. Har ett ungt och spännande lag men är alldeles för tunna. Leds av tredjeårsspelaren Al Jefferson, 21,1 och 11,5 rpg.

Seattle SuperSonics 17-55
Inget slutspel i år. Planer finns på att flytta hela organisationen till annan ort.

Pacific

L.A Lakers 49-23
Tredjeplats i West Conf. Gjorde ett jättekap när man knöt till sig Pau Gasol under säsongen. Har visat sig vara ett kanondrag av coach Jackson. X-faktorn heter Lamar Odom. Kan han få kontinuitet i sitt spel blir Lakers farliga när slutspelet sätter igång.

Phoenix Suns 47-24

Just nu på en sjätteplats. Jagas av Dallas och Golden state som är två respektive tre matcher bakom. Har Shaq ett slutspel till i sig?

Golden State Warriors 44-27
Innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen. Saknar en rejäl center men väger upp det med en fartfylld och underhållande basket. NBAs best kept secret hittar vi i Monta Ellis.

Sacramento Kings 32-39
Klarade inte slutspel i år. Har slagit många bra lag den här säsongen men har inte lyckats hitta kontinuitet.

L.A Clippers 21-50

Inget slutspel i år. Hoppas på att få tillbaka långtidsskadade Shaun Livingston och Elton Brand till nästa säsong.

Southwest

New Orleans 49-21

Har gjort en fantastisk säsong och ligger nu på en imponerande förstaplats i West Conf. Ligans MVP heter Chris Paul. Tro mig.

Houston Rockets 49-23
Vann 22 raka matcher men har därefter gått 3-3. Får det svårt utan Yao Ming som är borta resten av säsongen med en bruten fot.

San Antonio Spurs 49-23
Femteplats i West Conf. Kommer inte ha några problem att ta sig till slutspel och blir som vanligt att räkna med väl där.

Dallas Mavericks 45-27
Kan komma att missa slutspel nu när Dirk Nowitzki är borta på obestämd tid efter en knä och ankelskada. Är 10-9 sedan man tradade till sig Jason Kidd från New Jersey. Ingen av de vinsterna har dock kommit mot lag med vinnande records. Kvar på schemat finns 6 av 10 lag med en vinstprocent över .500.

Memphis Grizzlies 18-53
Inget slutspel i år heller.

1 kommentar:

Anonym sa...

sååå gött att dallas missar slutspel