fredag 28 mars 2008

Elitserieslutspelet 28 mars

TIMRÅ-HV 71 (1-1 I MATCHER)
Förutsättningarna: Som vi ser det så måste Timrå vinna. Redan innan serien startade hade man kravet på sig att vinna en bortamatch då HV 71 har hemmaplansfördel. Det kan man göra. Men två? Mot den överlägsna seriesegraren? Knappast. Man har inte råd att tappa hemma. HV 71 kan spela mer avslappnat men bör inte göra det. Man hackade i inledningen av matchserien mot Skellefteå också och måste vara mer desperat nu.

Lagen: Timrå får tillbaka Sanny Lindström. Vi ska inte ljuga; vi älskar Sanny. Han är en ledare och kämpe och hans blotta närvaro höjer Timrå. Enligt lokaltidningen Dagbladet spelar även Robert Carlsson, en annan apfavorit. HV 71 har Johan Halvardsson sjuk. Med HV:s backbredd så märks inte det så mycket.

Snackisen: Var Björn Melin och David Petrasek på krogen i Malmö eller inte? Enligt tennisprofilen Janne Gunnarsson så var HV-duon på fyllan i Malmö på påskaftonen (vilket han sedan ändrat till skärtorsdag). Apornas tanke är att Gunnarsson är way off. Eftersom HV och spelarna dementerar så vore det ju otroligt om det stämde. Vågar man dementera om man vet att det finns X antal krogbesökare som vittnen? Knappast. I så fall skulle de ha sagt: "Vi drack bara juice" eller "Vi tog bara en öl efter maten". Man skulle inte förneka att man ens är där - för då vet man att man blir bränd. Aporna var däremot på krogen både påskafton och skärtorsdag. Men det skrivs det inte en rad om. Varför? För att vi är diskreta.
EDIT: Okej. HV förnekar alltså att det skulle ha hänt något på påskaftonen, däremot kan det ju ha hänt på skärtorsdagen...

Bananskruven: Timrå är snart hela Sveriges poplag. Vi hör det dagligen från människor från Ystad till Kiruna: Fan vad bra Timrå är! Och ja, jo, det är sant. Timrå är bra. Men HV har hamnat lite i skuggan här. Precis som Timrå så har man bara två torskar i slutspelet men till skillnad från Timrå så är man inte nära sin potential än. HV har mycket, mycket mer att ge och man kommer att visa det. I kväll förväntar vi oss ett defensivt HV som utnyttjar de misstag som alltid kommer. HV har speed (och tyngd) och kommer att utnyttja den i spelvändningar. Dessutom har man dödliga vapen i power play. Kan Timrå hålla fast vid sin gameplan och inte gå bort sig i ett offensivt glädjerus så är man dock farligt.

Tips: X (och HV vinnare i förlängning).

FÄRJESTAD-LINKÖPING (0-2 I MATCHER)
Förutsättningarna: Om Timrå måste vinna sin match så måstemåste Färjestad vinna den här. Ingen har någonsin vänt 0-2 i matcher till seger i en matchserie i elitserien. Men nån ska vara den första. Fast det blir inte Färjestad det här året...

Lagen: Färjestad saknar sedan länge den lysande forwarden Peter Nordström. Backen Andre Lakos spelar inte heller, men ingen bryr sig. Keepern Christopher Heino-Lindberg och backen Richard Lintner är nära spel men vilar i kväll. Heino-Lindberg hade kanske behövts men Lintner hade inte gett Färjestad det man behöver just nu. Linköping tvingas klara sig utan forwarden Niklas Persson som skar upp låret med sin egen klubbspets.

Snackisen: Tony Mårtensson är slutspelets bjässe så här långt. Grundseriens poängkung är också slutspelets poängkung och han har förstört Färjestad. Det värmlänningarna borde göra är att titta på finalmatcherna mot Modo i fjol. Titta på matcherna om och om igen. Modo raderade ut Mårtensson ur ekvationen i den matchserien. Färjestad måste tvinga andra LHC-spelarer att kliva fram.

Bananskruven: Färjestad är trött efter sin tuffa matchserie mot Frölunda. Det är en teori. Rickard Wallin köper den inte - och inte vi heller. Titta på Modo i fjol som tvingades till sju matcher mot Timrå och sju mot HV 71 innan man nådde finalen och slog Linköping. Trötthet är en liiiten faktor just nu. En liiiten. Motivation och klass väger betydligt tyngre och jag tvivlar på attt någon spelare känner sig trött när dom kliver in på isen i en SM-semifinal. Vi förväntar oss ett Färjestad som höjer den fysiska temperaturen och gör den här serien till ett krig i stället för den konståkningsuppvisning den hittills varit. För att stoppa Mårtensson och Mattias Weinhandl krävs det att man ligger tätt och tufft på dem. Och just när jag skriver det här så kommer den här nyheten... Intressant. Det talar också mot LHC att man tvingas ändra i ett par kedjor på grund av Niklas Perssons skada. Det är aldrig bra för ett lag med flyt.

Bonusinfo: Linköping ser om sitt hus inför nästa säsong och har knutit till sig finske backen Teemu Aalto, som tidigare spelat i Timrå. Aalto är precis det Linköping behöver: En power play-back, en offensiv kraft man saknat sedan Magnus Johansson stack till NHL.

Tips: 1.

2 kommentarer:

Anonym sa...

fixa styckeindelning så _kanske_ jag läser ditt inlägg.

Hear No Evil sa...

Noted. Jag fixar. Snart.