onsdag 26 mars 2008

Lahdos stjärt och andra länkar inför dagens kvartsfinaler i Basketligan

Först och sist: Tipsychimps egna, massiva breakdowns hittar ni här för Sundsvall–Norrköping och här för Plannja–Uppsala.

Dagens utspel gör annars Anders Jansson, klubbdirektör i Sundsvall Dragons, som är livrädd för att domaren Lahdo Sharro ska sänka klubben i slutspelet. "Både jag och Anders Öhrn har sett det här fingret och den här stjärten tidigare och det känns som att vi måste få upp det här till ytan", säger Jansson faktiskt till Sundsvalls Tidning. Det verkar dock som att Lahdo får döma Sundsvall ändå och med tanke på det en toksågning av det här slaget kanske inte är det smartaste ändå. Att Lahdo har stort ego vet alla, så svälj stoltheten och rök fredspipa med honom innan det går för långt och drabbar spelarna.

På skadefronten saknar Sundsvall AJ Guyton, och Uppsala är definitivt utan Andreas Person (landslagsuppdrag) och har även frågetecken för Fredrik Rosén och Elias Westerlund som dras med en del skavanker. Norrköping och Plannja uppges vara skadefria. Så här skrivs det i övrigt inför dagens matcher:

Sundsvall Dragons–Norrköping Dolphins
* Sundsvalls Tidning: "Vår moral har stärkts", säger Kelly Grant.
* Sundsvalls Tidning: Formtoppat Dragons vill vinna direkt.
* Sundsvalls Tidning: Uppkast.
* Krönika, Fredrik Söderberg på Dagbladet i Sundsvall:
"Klassen, bredden i truppen och kapaciteten finns i den här gruppen.
För att planerna ska bli verklighet så måste laget hantera favoritskapet och prestera i viktiga slutspelsmatcher".

* Dagbladet: Peter Öqvist har respekt för Norrköping.
* Dagbladet: "Allt annat än guld är ett misslyckande", säger Joakim Kjellbom.
* Norrköpings Tidningar: Intervju med poängkungen Ian Johnson som börjat lära sig svenska. Hmm?
* Folkbladet i Norrköping: "Vi ska frustrera Sundsvall", säger David Bergström.

Plannja Basket–Uppsala Basket
* NSD i Luleå: "Självklart har vi en viss rutin och det kan ingen ta ifrån oss. Okej, många säger att vi har de största budgeten i ligan och att vi borde vinna. Men i hur många europeiska länder vinner alltid den rikaste klubben? Inte många skulle jag påstå." Orden tillhör John Rosendahl.
* Kuriren i Luleå: David Visscher har insett att han kanske måste söka nytt jobb.
* Kuriren: Stor Dee Ayuba-intervju + läget i lagen.
* Krönika, Mathias Rutegård på Upsala Nya Tidning:
"Jag är inte alls lika säker som många tycks vara på att det här blir en enkel resa för Plannja" och "Det är väl ungefär samma odds på att Uppsala vinner kvartsfinalserien som det var på att 14-åriga Sarah Sjöström skulle gå och ta guld på 100 meter fjäril under sim-EM" skriver Rutegård. Eh?! Jag trodde de flesta var överens om att det här bör bli en jättehård matchserie och att Uppsala matchar upp alldeles utmärkt mot Plannja. Kanske är det så att Uppsala Basket försöker måla upp en extrem underdog-bild för att lasta över massa press på Plannja. Akta dock så det inte slår över och Uppsala-spelarna därmed slutar tro på sig själva...
* UNT: Olle Lundén räds inte statistiken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det r ju inte direkt svårt att se hur man i sundsvall inte vill ha lhado som domare. har alltid tyckt att han inte är en så bra domare han har lätt för att ryckas med känslomässigt i matchen och gör därefter inga opartiska bedömningar.
Skulle gärna se en debatt om domarna i baskeligan:
1. nivån är ju ett skämt
2. med denna låga nivå hur ska man då förespråka 3 domarssystem när det tidigare varit svårt att få 2 bra domare till en match!

Nånting måste hända med svenska basketdomare, och för alla kritiker ja jag skulle döma bra mycket bättre än de flesta ligadomare.

Anonym sa...

Riktigt bra och köttigt innehåll, tack "see"! /hafah