måndag 25 februari 2008

Slaget om D-Mac

Det blev en natt med NBA och slötittande på lirare som Shaq, Big Ben och Gasol i deras nya omgivningar. Bland annat kan man konstatera att Lakers...dom är ganska bra just nu. Körde över Sonics som om de var ett knattelag, och då blev ändå Kobe utskickad redan i tredje quartern efter lite gnabb med domaren. Fast det är klart, hinner man med 21 poäng och 10 assist på 26 minuter sätter man ju sina lagkamrater i en rätt hyfsad sits inför fortsättningen.

Så, mycket basket blir det – men vi hinner ju med en del football också här på redaktionen. Just nu är jag framförallt nyfiken på vart Darren McFadden kommer hamna efter den kommande NFL-draften. Att han kommer gå högt är det inget snack om, och hans 4,27 i det här 40-yardsloppet stärker hans aktier än mer:



Den populära teorin har länge varit att Dallas Cowboys ägare Jerry Jones kommer göra allt för att få McFadden till sitt lag:
- D-Mac gick på University of Arkansas, precis som Jones gjorde way back på 1960-talet. Men Cowboys-ägarens kärlek till gamla skolan och dess football är välkänd.
- D-Mac är, utöver en väldigt bra fotbollsspelare, precis den typ av publikfavorit och profil som Jones älskar.
- Den här värvningen skulle ge Dallas en ny version av "The Triplets" som vann tre Super Bowl-titlar under 1990-talet. Då hette quarterbacken Troy Aikman, running backen Emmitt Smith och wide receivern Michael Irvin. Alla tre riktiga superstjärnor och bland de bästa på sin position. Idag har Dallas redan sin QB i Tony Romo och sin WR i Terrell Owens, men Jerry Jones vill alltså ha ett riktigt stort namn som running back.

Så vad kommer det kosta, och hur ska Dallas Cowboys kunna lyckas med detta?

Det kommer kosta flera draftval och/eller spelare. Darren McFadden kommer med all sannolikhet att gå i top 5 i den kommande draften, förmodligen top 3. Dallas har två val i första rundan: 22 och 28.
- Miami Dolphins väljer först, kommer inte betala #1-pengar till en RB och det kommer inte heller finnas någon annan som vill betala det dyra priset för att tradea upp till den här positionen.
- Sedan kommer St Louis Rams som redan har sin franchise-RB i Stephen Jackson. Kanske tar laget DE Chris Long eller DT Glenn Dorsey, kanske tradear man ner för att få fler draftval. Men redan här börjar Jerry Jones bli intresserad.
- Som trea väljer Atlanta Falcons som behöver en quarterback att leda laget mer än någonting annat. Men Matt Ryan är inte värd tredjevalet och jag skulle som Falcons-fan bli besviken om klubben väljer honom. Hursomhelst måste Jerry Jones ringa Falcons nye general manager Thomas Dimitroff, för om inte McFadden går med tredje valet tror jag att Oakland Raiders blir ruggigt sugna med fjärdevalet (de skulle få en framtidsduo med enorm potential, förra året valde man ju QB JaMarcus Russell med första valet i draften).

Nackdelen för Dallas Cowboys i ett trade-scenario är att de kan behöva skiljas från sin nuvarande running back Marion Barber. Han är en riktig bruiser; det gör ont så innnnihellevette att möta honom och han skulle passa perfekt i Atlanta som komplement till Jerious Norwood. Är Jerry Jones villig att ge upp Barber, sina två val i förstarundan och ytterligare något eller några val i senare rundor (eller i nästa års draft)? Isåfall tror jag att hans dröm om Darren McFadden kan slå in.

Inga kommentarer: