tisdag 26 februari 2008

Elitserien 26 februari

Fyra matcher? En tisdag? You must be joking? Nä. För fan. Det är supertisdag i elitserien. Och även om de två matcher som spelades i går var extra intressanta, på grund av streckläget, så finns det lite godbitar.
Häng på:

Djurgården-Mora
Djurgårdens form håller i sig. Lite överraskade faktiskt. Men kanske tänker Djurgården göra som Hammarby 2001. Då fick Sören Cratz tidigt veta att han inte skulle träna laget nästa säsong. Cratz och Hammarby svarade med att vinna SM-guld. Särkijärvi vet att han inte tränar laget nästa säsong och kanske svarar han och Dif med att... Nä, det gör dom inte. Mora behöver poäng, frågan är om det är nån som vill bjuda på dom.
Tips: 1.

Frölunda-Luleå

Jere Myllyniemi fick inte följa med på Luleås bortaturné och säger i Sportbladet att han inte vet varför. Kan det här vara en ledtråd: 87,50 i räddningsprocent? Så nu ska Törnqvist och Mattias Modig försöka rädda Luleå. Mot Frölunda, som i våra ögon fortfarande är en finalkandidat trots resultaten, blir det inte lätt. Särskilt inte utan skadade Chabada.
Tips: 1.

HV 71-Färjestad
Heino-Lindberg är tillbaka i kassen efter att 17-åringen Andro Michel gjort succé. Heino behövs för Michels flyt hade inte varat för evigt. Nu har han fått känna på hetluften och kan lämna seniorhockeyn rak i ryggen. För den här gången. Emil Kåberg är viktig mot ett tufft lag som HV. Men Kåberg är skadad och då får väl Ledin och Jämtin fira lilla julafton. Klar fördel HV.
Tips: 1.

Linköping-Modo

Jag gillar inte det här. Verkligen inte. Någonting brister inom mig när spelare gör klart med en annan klubb innan säsongen är över. Men så är det och det är inte mycket att göra åt. Pekka Saravo är i alla fall en bra back och Linköping gör ett kap. Matchen då? Well, den betyder nåt i alla fall (Modo kan hänga av LHC i kampen om andraplatsen). Och då tror jag Modo är starkare.
Tips: 2.

Inga kommentarer: