tisdag 29 januari 2008

Elitserien 29 januari

Dumdiddelidumdum. Damdimduddeliduddeli. Beeebopbadidoda.
Vi trallar oss fram i dag.
Men varför så glada? Jo, titta på gårdagens elitseriegenomgång och jämför våra tecken med det verkliga resultatet. Vi är nöjda med vår analys, nöjda med tecknen och äntligen fick Hear No Evil sätta ett spel igen. Det är vi mer lättade än nöjda över.
Med nytt mod, begynnande mustasch och buskigare hår på bröstet testar vi igen:

Brynäs-Frölunda
Om vi hade sympati för Brynäs tidigare, vilket vi inte hade, vi har ingen speciell sympati för någon, så är den som bortblåst nu. Vi kan helt enkelt inte smälta Sjödinaffären (som fick nytt liv när Niklas Wikegård klev fram från sitt 50-tal och sa så här). Så vi tippar Frölunda. Vill ni ha starkare motiveringen så säger vi... Kallio, Andersson, Kahnberg, Plüss, Söderholm, Mäntylä, etc, etc.
Tips: 2.

Linköping-Färjestad
När Färjestad hittar ett vinnande spår igen så kommer en ny skada. Nu är det Mathias Johansson, som är så jävla vass att han är självlysande på isen (vi skojar, of course), som saknas. Men Linköping mår ju riktigt dåligt. 0-6 mot Djurgården? 0-6? Herregud. Vi tippar färjestad, väl medvetena om att Linköping kan slå på, eller slå av, när som helst.
Tips: 2.

Skellefteå-Mora
I andra länder som talar andra språk så säger man: Make or break. Alltså: maka på dig annars brakar det här ihop, ungefär. Nä, vi skojar. Inte speciellt finessrikt heller, men ändå. Vi försöker. I alla fall; den här matchen är oerhört viktig för båda lagen. Vi älskar Mikael Renberg och vi tror det är han som fixar Skellefteås make och Moras break. Problemet fr Skelleftteå är att man egentligen är bättre mot bra lag som har mycket puck. Då kan man utnyttja sina vassa spelvändningar. Mora är en annan historia. De kan backa hem och tråka till det. Då är Skelefteå sårbart.
Senaste nytt: Lee Goren gör supersnabb comeback efter sin operation och spelar i kväll. Plus för Skellefteå.
Tips: 1.

Inga kommentarer: