lördag 24 november 2007

Synes i Brynäs, Lückner?

Elitserien är oerhört svår i dag och ett bra råd är att ta det lugnt med spelande. Ett avstått spel är ju också ett spel.
Det här i alla fall matcherna, med tipstecken, i dag:

Brynäs-Luleå
Krampmöte i botten. Tillsammans förlorade lagen med 1-13 förra omgången. Värdelöst av två lag med värdelös tabellplacering. Antagligen blir det en värdelös, krampaktig match också. Och ett värdelöst resultat. Som kryss. Värdelöse Janne Hauhtonen i Brynäs får inte byta om.
Tips: X (och Pavel Brendl är osynlig, alltså på riktigt osynlig. Alltså han syns inte alls, utan tvingas linda bandage runt huvudet och bära solglasögon).

Djurgården-Modo
Mycket intressant. Modo har tre raka torskar och jag svär vid min mammas gravade lax att Harald Lückner ligger riktigt risigt till. Efter förlusten mot Mora senast menade Lückner att det var pinsamt. Per Svartvadet, kapten, höll inte med. "Vi kanske hade fel matchplan," sa Svarten till lokaltidningen Örnsköldsviks Allehanda.
Vi känner lukten av en schism här.
Tipsychimps har ju vid tidigare tillfällen hävdat att Lückner eller Pelle Bäckman ryker snart. Nu lutar det åt att Lückner hinner först.
Förlorar du Svarten, Harald, så förlorar du jobbet. Kanske kan du ta över Brynäs?
Allvarligt. Lückner ryker i morgon. Det är tipsychimps tips. Du läste det här först. Glöm inte det.
Dif då? Jo, man har värvat. Spännande. (Den ironiska generationen lever).
Tips: 1 (och någon krönikör skriver att Dif kan ta SM-guld, vilket förstås är en omöjlighet).

Frölunda-HV 71
Ja, vi får väl säga grattis till hockeyälskarna. Vilken jävla match. Vi ska inte ens snacka om den, inte skriva nåt. Den ska få tala för sig själv. Jävlar vad bra.
Tips: X (och årets bästa match).

Mora-Södertälje
SSK vann mot Timrå senast, vilket är imponerande. Mora vann mot Modo, också imponerande. Ändå är det här ett väldigt oimponerande möte. Och oinspirerande. Och tråkigt. Så tråkigt att vi måste ta en tupplur. Tillbaka om en stund.
Tips: 1 (zzzzzzzzzzz).

Skellefteå-Färjestad
Hur ska Skellefteå kunna vinna en enda match till? Tomas Larsson kommer hem igen från utlåning och det är positivt om pojken får spela. Vi kan på rak arm komma på 12 forwards som han skulle kunna peta. Färjestad är all about PP i dag. Håll i hatten.
Tips: 2 (och Skellefteå frågar runt bland publiken om det är någon som skulle kunna tänka sig att spela back).

Timrå-Linköping
Svårt och spännande. Timrå måste börja visa karaktär och det här är ett bra ställe att börja. Linköping är grishett och till och med täta bakåt. Bakåt. Herregud, om LHC får ordning på försvaret så blir man livsfarligt. För framåt kommer det att regna.
Tips: 2 (och Andreas Pihl erkänns efter av matchen av FN som en egen stat).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Djurgården-Modo
Tips: 1 (och någon krönikör skriver att Dif kan ta SM-guld, vilket förstås är en omöjlighet).

Ajo Jag hade själv inte trott annat inför denna matchen men ja får lova att säga.
-Jag blir imponerad. känns som en början på 2000 talet igen med ett gäng unga hungriga spelare... som kan om dom håller närverna istyr ta ett SM tecken DIF - MODO 4 - 1

Hear No Evil sa...

Vi skulle ha sagt att Djurgården var ett äkta utmanare nästa år - om det hade varit så att man får behålla sitt lag. Det tror vi inte Dif får. Men vi är också imponerade av laget just nu.