torsdag 22 november 2007

Morgonen efter dagen före

Några ur Tipsychimps illustra konglomerat var faktiskt på plats. Kolla in bananen på läktaren lite längre ned här. Så en del av de här snabba reflektioner från en EM-kvalmatch som betydde så mycket men såg ut som så lite är förstahandsuppgifter:

Lars Lagerbäck sjöng. Den filmen vill vi ha. Flera spelare har den i mobilen och vi har massiva cravings. Tipsychimps kan inte lova något, men vi ska dra i alla trådar vi kan för att få loss den. Matías Concha: Vi vet att du läser det här. Du får en stenklar på NBA i utbyte mot filmen. Då är det upp till dig hur mycket du vill tjäna på filmen. It's all about the insats. Vi lovar också att propagera för att du ska in i startelvan varje chans vi får. Hell, det kan vi göra ändå. Micke Nilsson? Herregud.

Om Sverige ska överbelasta vänsterkanten och det mesta ska gå via Erik Edman och Fredrik Ljungberg, varför är då Christian Wilhelmsson ens på planen? Sticker han i luckor eller djupled? Sällan. Stänger han sin kant? Knappast. Han bara är. In med en Alexanderssontyp (stänga) eller en Jonsontyp (löpa). Chippen är en "dribbler", en "lirare" säger dom. Jaaa... Vi synar, men ska han inte ha bollen så varför ska vi ha honom? Och gud vet att Micke Nilsson behöver, som dom säger där nere i EM-länderna, hilfe.

Glenn Hysén måste rensa skallen. Tidigt i första halvlek så fick Zlatan bollen djupt på Lettlands planhalva. Edman fyllde på på vänsterkanten, men Zlatan höll i, vände upp mot mittlinjen, för att sedan vända tillbaka och slå en stickare på, om vi inte minns fel, Kim Källström som störtade mot mål. Det blev avblåst för offside. Då har Hysén mage att kräva att Zlatan skulle ha släppt ut på Edman. Kom igen. Vad hade hänt då? Mål? Varför var Zlatans alternativ sämre? Zlatan är vår game breaker. Han kan göra saker på en fotbollsplan som väldigt få människor kan. Ska Sverige kunna gå långt i ett mästerskap - och det här är en sån gammal sanning att det är tröttsamt - så måste vi låta Zlatan vara Zlatan. Okonventionell, irrationell, lurig, dribblig, flashig, sensationellt jävla smart och bra. Käften, Glenn.

I övrigt: 2-1. Klart och betalt. Snyggt.

Inga kommentarer: