tisdag 20 november 2007

In a New York minute

So. Jaha. Nämen det visste vi ju. Klart att Islanders skulle slå Rangers. Det stod ju klart och tydligt som ett av tipsen under Hear No Evil i går kväll. Ni som tog hårig rygg gjorde er en hacka.

Men det är ju inte det vi ska prata om (för NHL-statistiken på den här annars eminenta sajten suger fortfarande). Vi ska istället prata om Rick DiPietro. Han är målvakt i New York Islanders och min hjälte.

Inte bara för att han enligt måltavlan besegrade Rangers, utan för att han gav Sean Avery en smäll redan i första perioden. Jag vet att många tycker att Avery verkar vara en skön snubbe. Han kan lira lite, och han retas och tar sg in under suspen på motståndarna. Kul. Som Ledin och Jämtin, right?

Wrong.

Avery kan vara ett as. När Ledin kallar en måldomare för tattare så vet han inte ens vad det betyder (det är ingen ursäkt, men en förklaring) men när Avery kallar Georges Laraque för "monkey" så är inte det korkat - det är blottad rasism. Det här hände 2005 när Avery vägrade slåss mot Laraque. Det finns inga bevis för att han verkligen sa det, men det blev en stor sak i nordamerikansk press och Laraque framstår inte för mig, eller för någon annan vad det verkar, som typen som hittar på såna saker.

Och det är inte enda incidenten som Avery varit inblandad i. Långt ifrån. Huruvida Avery i det omtalade mötet med Toronto för en tid sedan sa otäcka saker om Jason Blakes kamp mot cancern vet jag inte. Det är ju inte heller bevisat. Men onekligen finns saker som pekar på att Avery gått över gränsen för många gånger.

Heja DiPietro.

Och förresten. En snubbe som ett tag gjorde armhävningar som målgest... Kan man gilla en sån?

Inga kommentarer: