torsdag 29 november 2007

Elitserien i dag

Det ser ju för lätt ut.
Det är det aldrig.
Men vi kan låtsas.
Låt oss göra det.

Djurgården-Modo
Lückner? Hör du det där? Det är Kent Forsberg som vässar skäggtrimmern. Börjar du inte vinna regelbundet så sitter du snart i en i en gummibåt i Öviks skärgård. Och Kent sitter i dit flådiga kontor i Swedbank Arena och pillar med formationerna.
Djurgården är rätt bra just nu och när Modo antagligen saknar Svartvadet igen, plus 37 backar, så blir det jobbigt för Modo.
Tips: 1 (och Lückner sågar spelarna, domarna, publiken, arenan, Seven Eleven, det där magasinet som ligger i stolsfickan på flyget och slutligen sig själv... nä, inte sig själv, men resten av världen).

Frölunda-Luleå
Jag såg att det var sju år sedan Luleå vann i Göteborg. För sju år sedan kom Sisqos "Thong Song". Jag tycker att sambandet är otydligt, men samtidigt är det ett stycke fakta vi inte kan blunda för.
Vad krävs för att Luleå ska vinna i kväll? Generellt frispel av Frölunda. Göteborgarna måste ta utvisningar, ha otydliga linjer i spelet, ha dåligt målvaktsspel och någon dåre från fornstora dar i båset. Det sistnämnda har dom redan. Men det räcker inte för Luleå i dag.
Tips: 1 (och Pelle Bäckman glömmer ta sin rabiesmedicin i andra pausen vilket leder till att han slutar skrika ord, utan skriker bara... ljud, som öööööh och aaaaargh).

Färjestad-Brynäs
Visst saknar man Leif Boork? Det var ju inte hans fel visade sig, eller? Jo, det var visst hans fel. Nu är det någons annans fel. Men fel är det. Brynäs, som vi konstaterat på den här bloggen åtskilliga gånger, är inte bättre än så här. Kraven på klubben inifrån och utifrån var för stora. Det få man betala för.
Färjestad är stabila nu. Tacka Tommy Samuelsson för det.
Tips: 1 (trots att Rolf Lassgård använt sina skådespelarkunskaper och mimat en seger i omklädningsrummet innan match för att ge spelarna inspiration).

Mora-HV 71
Det här känns lite som en fälla va? HV 71 har vunnit två raka mot Frölunda och har Färjestad i nästa match. Då kanske tankarna finns någon annanstans än i FM Mattsson Arena.
Mora har några prylar som jag tycker att alla bottenlag utom möjligtvis Brynäs har. Mora har hjärta och stolthet. Det är det som får spelarna att slita och vara ett hot i varje match. Skellefteå, Södertälje och Luleå har det också.
Tips: 1 (och det kan jag inte motivera bättre än så här).

Södertälje-Skellefteå
Perra till Färjestad tror jag inte stör Skellefteå för fem öre. Då tror jag att laget är betydligt mer skakat över hur uselt man är. Södertälje vet hur det känns, men nu har man haft lite flyt och tuppkammen har växt. Jag läste någonstans att det här var en ödesmatch. Jag vet inte. Det skiljer tre poäng mellan åttan och tolvan efter 23 av 55 omgångar. Det känns som det finns lite mer tid.
Men bara lite.
Tips: 1 (och Skellefteå värvar inom en vecka).

Timrå-Linköping
Elitseriens största gåta måste vara Timrå. Man har ett betydligt mer komplett lag än exempelvis Linköping - och ligger ändå åtta poäng efter. Varför? Kan det, finns det en risk, skulle det möööjligtvis kunna vara så att... Challe Berglund inte är framtiden? Hemska tanke.
Linköping imponerar över hela isen och är på gränsen till äckligt just nu. Den där vackra men grymma offensiven är förstås vad som propellerar laget till toppen, men defensiven gör LHC till en verklig utmanare om guldet.
Tips: 2 (och ständigt denna Tony Mårtensson).

Avslutningsvis så läser vi det här om domarna. Vi är på domarnas sida. Tänk er att ha den där arbetssituation. Fy fan. Heja domarjävlar!

4 kommentarer:

Anonym sa...

frölund - luleå: 0-6 =)

Hear No Evil sa...

Ja, den kan vi inte gärna gömma oss för. Men vi tröstar oss med att vi åtminstone påpekade, i kommentaren om Mora, att också Luleå har hjärta och stolthet. Herregud vilken uppvisning. Grattis, Luleå. Och Luleåsupportrar.

Anonym sa...

Det var rakryggat av dig hear no evil.

Hear No Evil sa...

Vi är rakryggade (och hårigryggade) när saker framförs snyggt, rätt, rakt, snällt, oironiskt, konstruktivt, med glimten i ögat eller liknande.
Som din kommentar.
Tack ska du ha för att du läser. Och tack för att du kommenterar.