lördag 10 januari 2009

LBJävlar i min lilla låda

Det händer ungefär lika ofta som skottår - men jag somnade faktiskt mitt under Cavs-Celtics. Skandal.
I alla fall.
Det jag hann se var en LeBron James som är ligans bästa spelare. Sorry, Kobe. Karln var ett monster.

Cavs vann med 98-83 och LBJ:s statline är imponerande: 38 poäng, 7 returer, 6 assist, 4 steals, 3 blockar och 9 av 9 från gratisstrecket. Och snubben tog defense på Paul Pierce personligt.
The Truth tilläts göra blott 11 poäng på 4 for 15 skytte.

Kevin Garnett var bäst i Celtics med 18 poäng och 15 returer.

Mer intressanta stats från matchen:


* Celtics vann returtagningen med 42-30 men torskade matchen med 15.

* Kendrick Perkins lyckades ta en (1) retur på 26 minuter. Way to go, center!

* Ben Wallace var 100-procentig från golvet. Håller han på att utvecklas till ett offensivt alternativ? Nja. Han var 2 av 2.

* Celtics sköt 26 procent från trepoängslinjen och hade inget King James-serum. Saknar ni James Posey, kanske?

* Celtics hade två blockar på hela matchen och deras insideförsvar såg ut som matadorernas ABC. Är det verkligen Stephon Marbury man behöver?

Mer från nattens NBA:


* Publiken skanderade M-V-P i Cleveland. Kobe Bryant satte en jumper med tre sekunder kvar och gav Lakers segern i en shoot-out mot Pacers - 121-119. Det bra är alltså att Kobe avgör. Det dåliga är att man fastnar i en shoot-out mot Pacers. 240 poäng utan förlängning är ju löjligt.

* Allen Iverson kom "hem" till Denver och slog Chanucey Billups Nuggets med 93-90. Iverson gjorde 23 och fick en stående ovation av publiken. Classy, Denver.

* Vi har skrivit det förr och gör det igen: Shaq's back, baby. Sunscentern hade 25 poäng och 10 returer på 27 minuter mot Mavs. Suns vann med 128-100.

* Orlando Magic gjorde 71, jag skojar inte, 71 poäng i första halvleken mot Hawks. Ouch. Du kan ju gissa vilket lag som vann matchen.

* Clippers förlorade sin tionde raka match. Grattis, Baron Davies. Klockrent beslut.

* Det här är ju ingen nyhet men det är löjligt ändå. I West så har varenda lag på slutspelsplats vunnit minst 60 procent av sina matcher. I East är högst mediokra lag som Milwaukee (18-20) och New Jersey (18-19) med bland de topp 8.
Så skulle slutspelet börja just nu så får Cavs en dejt med Bucks i första rundan i East. I West får Lakers möta Portland i första rundan. Skillnad det.

1 kommentar:

Pastorn sa...

http://www.youtube.com/watch?v=N0ETZUIPpQ8

The greatest