fredag 12 december 2008

Kvällens omgång

Okej, our resident superexpert på svenska basketligan är satt ur spel.
Vissa källor viskar om att See No Evil har gått med i gäng, klär sig i "colors" och hänger på typ Plattan eller var nu gäng hänger.
Andra källor säger att han har gått ned sig totalt i cricket och just nu befinner sig i Indien för att lära sig en perfekt googly.

Vilket som.
SNE är inte här just nu och vår ligabevakning blir därför sämre. Konstigt vore det annars. See No Evil är nummer 1 i landet.

Norrköping-Plannja
Aporna var tyvärr inte på plats för premiären i nya Stadium Arena. Men våra rapportörer berättar att arenan är superduperfin.
Gott så.
Nu är det läge för en första seger också. Plannja är förstås aldrig enkla och Gerald Riley har snittat 29 poäng per match de senaste tre. Men känslan är fortfarande att det enda hotet mot Norrköping är Solna. I alla fall i Norrköping.
På tal om amerikaner så sägs Norrköpings provspelande Terrance Todd inte vara svaret på någon fråga som någonsin ställts. Med andra ord så är han är snart borta.
En lustig detalj: Norrköping kom hem efter baltäventyr vid midnatt. Plannja har varit i Norrköping i ett par dagar. Det borde ju påverka på nåt sätt.
Banantips: Norrköping med 5.

Gothia-Sundsvall
Det är ju egentligen löjligt när man tittar på tabellen. Sundsvall och Gothia har tillsammans alltså tagit sex segrar på 27 försök.
Bedrövligt.
Gothias Aaron Cook fågel eller fisk?
Debuten antydde fågel. Och så länge motsatsen inte är bevisad så tror vi på det. Ändå så måste vi ju tror att Sundsvall vinner nån gång. Varför inte här, varför inte nu?
Banantipset: Sundsvall med 6.

Uppsala-Borås
Det låter ju otroligt. Men ingen har lyckats vinna i Fyrishov den här säsogen. Ja, förutom Uppsala alltså. Konstigt. Men Borås är i alla fall ett av lagen som besegrat Uppsala nånstans.
Nyckeln för att göra det igen är, som i alla matcher, att kontrollera tempot. Det är jag inte säker på att man lyckas med. Däremot så måste man involvera McDade och Kingma och få det här till en match där insidekraft räknas.
Det är jag inte säker på att man lyckas med heller.
Banantipset: Uppsala med 5.

Solna-Helsingborg
Jag gillar Solna mer och mer. Bra speed, bra half court och jänkar som fortfarande blir bättre. Men Helsingborg pressade faktiskt Solna senast.
Det har Pekka garanterat påmint sitt lag om och den här gången blir det inte lika jämnt.
Banantipset: Solna med 17.

08 Stockholm-Jämtland

Håller man ned skifttangenten när man ska skriva 08 så blir det =). Jag är för gammal för smileys, men jag förstår så mycket att det där är en positiv smiley i alla fall.
08 saknar eventuellt Micke Lindqvist men har fortfarande bättre manskap än Jämtland och dessutom ett bra material att spela small ball med.
Tips: 08 med 10.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Efter de bilder jag sett från Stadium stadium, eller just ja arena var det, så tycker jag att nedre raden var lite långt från planen... Mer courtside åt folket!

Hear No Evil sa...

Våra rapportörer satt inte courtside men säger att samtliga platser är bra och "tillräckligt nära".
Jag vet inte vad det betyder.

Tipsychimps kommer med en bättre recension när vi har varit där. Om vi nånsin kommer dit.

Anonym sa...

SNE måste känna marken darra under sina stora fötter, size number one.
HNE prickar varje tips - respekt!
Hoppas du cashade in.

Anonym sa...

Ja, sorry, du missade ju Norrping-Plannja. Det borde ju ändå räcka för att casha in. 4 av 5 är fortfarande respekt - sedan får SNE säga cad han vill.

Anonym sa...

Jag har själv befunnit mig på nedersta raden på spelarbänkssidan i två matcher nu, och jag håller inte med dexter. Man sitter ju inte som Jack Nicholson i Staples, men så nära det går utan att ha stolar på courten.

Jag har suttit precis bakom moståndarbänken, närmare kan man ej sätta bänkraden. Hade jag haft en rakapparat på mig kunde jag rakat av Leslis polisonger:).

Angående Todd så har han i de matcher jag sett honom inte bidragit med nånting. Han sägs ha varit bra i första matchen i baltikum i veckan, men jag har då inte sätt ngt i honom som kan få Kelly att han kvar honom.

Anton

Hear No Evil sa...

Jag cashade in på Solna. De andra matcherna lät jag bli.
Men tipsen är ju en sak. Vi behöver också SNE:s analyser och åsikter.

Anonym sa...

Nu försökte jag mest show dig lite love, HNE, inte vara ond och elak mot SNE.
The chimp knows I love him.