lördag 15 november 2008

Way to go, Kenttä

NSD uppger att Derrick Stevens kommer få sparken. Redan efter två matcher.

Plannjas coach Mattias Kenttä vill inte säga det rakt ut, men medger att det "krävs mycket mer än så här" om man ska spela i Plannja.

Om Kenttä kommer till beslutet att sparka Stevens så är det stort och prestigelöst av honom. Det är Kenttä själv som har scoutat och valt ut amerikanen, och i såna situationer har det funnits otaliga ligacoacher som hållit fast vid "sina" spelare alldeles för länge. Om Kenttä visar handlingskraft och skickar hem en underpresterande amerikan – som dessutom inte ens spelar försvar – kan han vinna respekt från laget.

"Det negativa för Plannja är att man har en amerikansk guard som håller måttet.
En av få positiva saker är att ersättaren redan finns i laget. Om Ryan fortsätter hålla samma nivå på guardposition kan de pengar man inte behöver betala till Stevens användas för inköp av spelare på en annan position, till exempel en liten forward", skriver NSD:s Jim Baas. Och visst vore det en intressant lösning. Jim Enbom har ju liksom inte gjort någon glad som starter, heller.

Men jag tror anledningen till att Kenttä ville ha en comboguard från början är att han vill ha någon som kan ta över pointguard-sysslan när Håkan Larsson sitter. Visst duger unge Adam Rönnqvist i kortare sträckor under matcherna, men om Håkan skulle gå sönder blir det jobbigt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är det klart

http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=4359335

Anonym sa...

Gerald Riley ersätter...