söndag 19 oktober 2008

Solna Vikings-Norrköping Dolphins: 3 saker att hålla koll på

1. Hur sköter sig Solnas amerikaner?
När Solna hemmaslog Gothia förra fredagen fick Joseph Taylor och Jonte Flowers börja på bänken – enligt ryktet för att de kommit sent till samlingen. Det har funnits en viss tvekan kring Joseph Taylors attityd. Idag är ett bra tillfälle att studera hur Solnas amerikaner smälter in i laget, och samtidigt steppar upp och tar ansvar mot en riktigt svår motståndare. Hittills har båda långt till att visa det ledarskap som gjorde Brandon McKnight till en sådan succé.

2. Kan Drains hålla sitt heta streak uppe?
Fred-Ex har levererat stort i både BBL och Basketligan hittills. Nu går Dolphins in i sin tuffaste vecka hittills: i Solna på söndag, i Pontushallen på tisdag, och i Mässhallen mot Sundsvall på fredag. Hur reagerar 37-årige Drains på detta täta spelschema? Kelly Grant vill gärna spela sin kämpe och sammanhållande länk 30+ minuter per match, såvida det inte handlar om en blowout. Och Dolphins schema blir bara tuffare framöver.

3. Hur attackerar Martin Pahlmblad Dolphins försvar?
Den mycket omskrivne Pahlmblad snittar 16 poäng per match på 57.6-procentigt skytte. Mycket fina siffror, förstås. Men jag skulle ändå vilja se Pahlmblad attackera korgen lite mer, och inte nöja sig med att skjuta utifrån fullt så ofta. Pahlmblad är snabb ut på breaket och får en del enkla poäng på det viset, men jag vill se honom drivea mer i halvplansspelet också. En såpass atletisk spelare ska absolut kunna skjuta mer än sex straffkast på tre matcher.

Inga kommentarer: